reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny co pijecie? Naczytałam się że nie należy przesadzać z herbata, a ja ostatnio nic innego jak wlasnie herbatę z miodem cytryna pomarańczem i goździkiem bym tylko piła 😁 próbowałam wodę z imbirem sobie parzyć i popijac przez cały dzień ale słabo mi to wchodzi 🤨 @kolor nadzieji wpisz mnie proszę z terminem porodu na 12 lipca i 17 pierwsze usg 😁

reklama
Dziewczyny co pijecie? Naczytałam się że nie należy przesadzać z herbata, a ja ostatnio nic innego jak wlasnie herbatę z miodem cytryna pomarańczem i goździkiem bym tylko piła 😁 próbowałam wodę z imbirem sobie parzyć i popijac przez cały dzień ale słabo mi to wchodzi 🤨 @kolor nadzieji wpisz mnie proszę z terminem porodu na 12 lipca i 17 pierwsze usg 😁

W pierwszych dniach gdy jeszcze nie wiedziałam czy jestem w ciąży jak i w pierwszych gdy już o niej widziałam smakowała mi zwykła woda. Strasznie chciało mi się pić ale to chyba dlatego, że nie czułam że wszystko za mocno sole. A woda wydawała mi się słodka. Generalnie ja nie lubię samej wody.
Najlepiej herbatka z sokiem malinowym albo woda z sokiem malinowym.
Moja gin jak ją pytałam to powiedziała, że herbatę można ale tak do 5 dziennie

Ja pije glownie wode , ale pozwalam sobie na jakis soczek czy czasem na szklanke coli uwazam ze wszystko z umiarem. Pije rowniez lekka kawe raz dziennie (ktora i tak nic nie daje 😅) .

W pierwszych dniach gdy jeszcze nie wiedziałam czy jestem w ciąży jak i w pierwszych gdy już o niej widziałam smakowała mi zwykła woda. Strasznie chciało mi się pić ale to chyba dlatego, że nie czułam że wszystko za mocno sole. A woda wydawała mi się słodka. Generalnie ja nie lubię samej wody.
Najlepiej herbatka z sokiem malinowym albo woda z sokiem malinowym.
Moja gin jak ją pytałam to powiedziała, że herbatę można ale tak do 5 dziennie
ja tez tak moalam okropnie chcialo mi sie pic .. a woda tez smakowala jakby byla slodzona 🤣

U mnie bylo tak samo. Nawet myslalam ze zbiera mnie jakieś przeziebienie- bylam troche oslabiona, temperatura 37 stopni [emoji12]
He he... U nas w pracy była kontrola temperatury bo były przypadki covid
więc trochę szefowa dziwnie na mnie patrzyła gdy widziała na termometrze 37.6 a nawet 37.8... a ja żadnych objawów przeziębienia [emoji846], ale wtedy już podejrzewałam, że mogę być [emoji1768] mimo , że było jeszcze wcześnie [emoji4].

Dokładnie jeśli jest krócej niż 3 miesiąc to nie mają obowiązku przedłużyć, jeśli dłużej niż 3 miesiąc to umowa z automatu przedłuża się do dnia porodu.
Z tego co wiem, przedłużą do dnia porodu, chyba że to będzie krócej niż 3 miesiąc ciąży, to chyba wtedy nie. Ale może się mylę, więc niech ktoś jeszcze się wypowie.

Hehe a tu ci niespodzianka 😁 gratulacje 😁 też mam 35 lat i syna 11 lat 😊
Ja mam syna 12 , córka 10 i najmłodsza 6 lat 😁😁 . Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę ale teraz myślę sobie znowu pieluchy , nieprzespane noce itd . Mąż jeszcze nie wie powiem pewnie na święta nie miałam pomysłu na prezent to sam sobie ,, zrobił,, 😁😁 Zresztą jak się dowie to zaraz będzie jęczał żebym na L4 poszła . A na kiedy termin ??

Ja piję wodę z sokiem lub soki owocowe. Odrzuciło mnie od coli i tym podobnych.

Czy Wy też nie możecie spać? Wieczorem padam wcześnie, a później się budzę i nie mogę usnąć przez co rano ledwo żyje i wszystko mnie boli przez to przewracanie się z boku na bok.

reklama
Ja piję wodę i kawę, czasem jakiś soczek. Dzisiaj chcę właśnie zacząć pić wodę z imbirem bo podobno działa na mdłości ale z 7 dniowym opóźnieniem więc wolę wcześnie zacząć to może uda się tego uniknąć 🙉 mam roczną córeczkę i nie wyobrażam sobie jakby miało mnie mdlić całymi dniami jak z Nią w ciąży 🤢
Ja piję wodę z sokiem lub soki owocowe. Odrzuciło mnie od coli i tym podobnych.

Czy Wy też nie możecie spać? Wieczorem padam wcześnie, a później się budzę i nie mogę usnąć przez co rano ledwo żyje i wszystko mnie boli przez to przewracanie się z boku na bok.
To ja się dołączam. Nie wiem czy dzisiaj to z podekscytowania wczorajszym testem czy jak. Obudziłam się z mężem jak wstawał do pracy przed 5 i teraz tak się gapie w telefon, nie wiem co ze sobą zrobić 🤦🏼‍♀️ to zupełnie do mnie nie podobne bo kocham spać 😂 ale już jestem głodna więc pewnie zaraz wstanę coś zjeść

Do góry