reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
@Madzia04071990 ja sprawdzam na kalkulatorze od bellybestfriend , wpisz w wyszukiwarce kalkulator bhcg i powinnaś znaleźć.
Z tym że dobrze znać dzień owulacji, ale do ogólnego sprawdzenia przyrostu bety też się nada. Powtórzenie po 72h też jest w porządku.
Owulację najprawdopodobniej miałam ok 16.10.
Pozostaje mi cierpliwie zaczekać mam nadzieję,że będzie dobrze ❤️

Ja idę 19 listopada i mi wychodzi ze to będzie początek 8 tygodnia wg apek a też miałam owu 16.10 [emoji848]
Mi aplikacja pokazuje obecnie 5 tydzien (4+0) więc na 1 grudnia będzie ok. 8-9tydzien. Ale to są moje obliczenia, wszystkiego dowiem się dokładnie na badaniu :)
Z tą owulacja różnie bywa, według moich zaobserwowan była ok.16.10, ale czy faktycznie tak było nie wiem.

Ja dzisiaj już kierowniczce powiem bo musze o wokne poprosić na jutro do ginekologa.. Ale mamy spoko relacje
Ja chce jeszcze poczekać, chociaż te parę tygodni. Do giną na NFZ wezmę jednak wolne żeby nie było pytań, i dopiero jak będzie ok to powiem kierownikowi, chociaż to najbardziej spoko człowiek jakiego znam i namawia żeby nie czekać na ciąże :)

reklama
Ja chce jeszcze poczekać, chociaż te parę tygodni. Do giną na NFZ wezmę jednak wolne żeby nie było pytań, i dopiero jak będzie ok to powiem kierownikowi, chociaż to najbardziej spoko człowiek jakiego znam i namawia żeby nie czekać na ciąże :)
A mam ciąża pracę wuec tez musze zacząć sie oszczędzać stąd chce szybciej powiedzieć żeby t bylo jasne czemu niektorych rzeczy nie robię

Do góry