reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej Kochanie. Wygląda na to że szczęśliwie do Was dołączyłam 😍 to nasza pierwsza ciąża, staraliśmy się 2 cykle chociaż w 2 cyklu trochę odpuścilismy bo mąż złapał przeziębienie a tu proszę 😀 wczoraj rano test i myślałam że mam przewidzenia, że to jakaś pomyłka że się udało😂 dziś rano powtórka testowania i nadal są dwie kreseczki 😍🥰
Gratulacje 👍

reklama
A kolejna sprawa, mój mąż wczoraj stwierdził, że on teraz boi się ze mną uprawiać seks
emoji28.png
a ja do niego, czy będzie czekał teraz z 10 miesięcy? Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
emoji6.png
Gratulacje😁
Gdzieś czytałam że biegunka może być objawem ciąży tak jak zaparcia.

@Sechmet @Darina88 Ja mieszkam w DE i tutaj nie ma żadnego problemu z USG. [emoji846] Wszystkie wykonuje ginekolog i niepłatne są bodajże 4 wizyty na całą ciążę. Ale jest opcja wykupienia sobie częstszych wizyt za około 100 EUR. [emoji12] Badania prenatalne te w okolicy 12 tyg. też kosztują około 150 EUR. ale no wiadomo, że nie trzeba tego robić. [emoji846]
Właśnie moje znajome jezdzily do Niemiec prywatnie do lekarza. Ja w poprzedniej ciąży miałam z 6 USG za które nie płaciłam, ale byłam pod opieka ginekologa. Dokładnie w okolicy 12 tyg są też te badania. I to jest jedyne za które trzeba zapłacić jak się na nie zdecydujesz.

Dziewczyny czy któraś z Was też ma takie problemy, ze spaniem? Dzisiaj pobudka o 5 po głupim śnie i juz nie dałam rady zasnąć ani wygodnie się ułożyć [emoji2360]

Hej. Jestem w 30dc. Termin @ 02.11.20. od kilku dni ciągle mi niedobrze i kręci mi się w głowie dlatego dzis rano z "drugiego" moczu zrobiłam test. Po południu zrobiłam kolejny. Cieszę się ale i bardzo boję. Mam biegunkę. Może nie aż tak że siedzę na kibelku ale jednak cały dzień plynne stolce. W 2014 roku poroniłam. Czy ta biegunka może świadczyć o czymś złym?
Miałam dokładnie tak samo w 25dc kiedy rano robiłam betę z krwi. Nawet później pisałam do męża że albo jestem w ciąży, albo mam jakiegoś wirusa bo jestem bardzo słaba, kręci mi się w głowie, było mi niedobrze i miałam lekkie rozwolnienie. To był totalny szok gdy beta wyszła pozytywną ;) ale fakt był taki, że w tym czasie panował wirus bo koleżanki z pracy miały dokładnie te same objawy, moja ciotka też a w ciąży nie jest żadną oprócz mnie hihihi:) zrobiłam sobie syrop imbirowo-cytrynowy z miodem i dużo to piłam, nawet z wodą i teraz czuję się świetnie. Też straciłam poprzednią ciążę ale teraz jestem dziwnie spokojna, że wszystko będzie dobrze. Gratulacje i nie stresuj się 😘

Ja wstaje o 6, mąż przygotowuje śniadanie, przynosi, zjemy i dalej się kładę [emoji23] i tak leżę sobie do 9-10 i dopiero wstaje [emoji23]
Masakra, a zmęczona jestem strasznie, ale nie zasnę, bo nie mogę się wygodnie ułożyć i już mnie głód męczy [emoji28] chyba będzie drzemeczka w ciągu dnia [emoji2958]

reklama
Do góry