reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Gratuluję :)

Ja mam termin na 30lipca, jest to moja druga ciąża (teraz spodziewam się syna) i mam wrażenie, że brzuch mi rozsadzi, albo przynajmniej urwie. Zdecydowanie jestem większa niż te 3 lata temu z córką, a tu jeszcze cały miesiąc wzrostu. Póki co 15 kg do przodu:O.

Ten poród chciałabym przeżyć ze znieczuleniem, przy pierwszym nie było mi to dane ;), a hel tylko mnie wku*wiał (przepraszam za słowo), ale dosłownie tak było. Nie dość, że skupiasz się na oddychaniu i nie parciu wtedy gdy masz na to największą ochotę to jeszcze musisz ogarnąć poprawne wdychanie helu, który w moim za pewne subiektywnym odczuciu nic a nic nie pomagał. Mam nadzieję, że mit drugiego łatwiejszego porodu się u mnie sprawdzi[emoji120] bo pierwszy był dla mnie wycienczajacy, slablam pomiędzy skurczami, a na koniec 4 osoby parly na mój brzuch, bo pewnie już sobie nie dawałam rady[emoji17].

Chciałam Was dziewczyny podpytać o otulacz/rozek macie coś do polecenia na te pierwsze letnie noce dla naszych maluchów?!

Pozdrawiam serdecznie :)

Zmęczona i bardzo obolała. Ale to dlatego, że córka jest już z nami na świecie. :-) :)
Choć uczciwie przyznaję, że 3995 g i 58 cm mocno dały mi w kość.

Też chyba nie doczekam lipca, jutro wracam do szpitala. Niestety znowu podejrzenie rzucawki 😢 upały, ciśnienie, opuchlizna i znaczne białko w moczu więc lekarz woli mnie położyć. Liczę że znowu tydzień poleżę ale nie będą wywoływać ale to taka cicha nadzieja

@Eveline.eve trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po twojej myśli. Będzie dobrze! Te upały dalej się u ciebie utrzymują? U nas na szczęście kolejny dzień deszczu, dzięki czemu przespałam 10 godzin z jedną przerwą, ale mam wrażenie, że przez to młoda wycofała się z linii startowej 😑

@Augusta89 dostałam jakiś leciutki otulacz od teściowej, ale nawet nie wiem, skąd on jest, bo przezornie oderwała mu metkę 😂 Ale szczerze mówiąc nie wiem, czy będę go używać, bo nie wszystkie dzieci lubią być motane do snu. Teoretycznie mam termin przed tobą, więc jeśli będę miała okazję przetestować to ustrojstwo i się sprawdzi, to poproszę teściówkę o podanie firmy 😁

@Augusta89 ja mam śpiworek średniej grubości z bajkowych wnętrz. Nie mam pojęcia czy będzie za gruby i czy przyda się może dopiero na jesień.. Zdaje mi się, że widziałam w hm śpiworki na wyprzedaży. A tak to pewnie w lipcu i same body czy pajacyk wystarczą :).

Teraz bobas waży około 2700. I 3 tygodnie temu było tak samo. Może macie rację, ale mimo wszystko mnie to stresuje bo od początku kilku lekarzy mówiło że dziecko na pewno będzie powyżej 3,5 kg, a to już 38 tydz więc niepokoi mnie to zahamowanie wzrostu....
Kochana mi od miesiąca lekarze wmawiali , że dziecko ma 2500 i nie rośnie . Na ostatnim USG niby 2600
Urodziłam z wagą 3340 . Dzisiaj mała ma prawie 2 tygodnie i jest wszystko super

reklama
Do góry