reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Najgorzej jest z rodziną, po 10 razy musisz powtarzać że nie możesz jeść wszystkiego a oni wraz będą próbować "to może taka kasza, może inaczej tego ziemniaczka, to tylko kotlecik tam jest mało bułki, to może jabłko, a to banana a to a a tamto". I z łzami w oczach muszę odmawiać a tak bym to zjadła. Wiedzą jak na to reaguje ale wraz próbują "dawac złote rady". Najgorzej jest z babcią męża- wprost mi powiedziała że to moja wina bo się odchudzałam w ciąży zamiast jeść za dwóch bo się bałam przytyć...

reklama
Trochę u mnie cyrk z tą cukrzycą. Z krzywej wyszła cukrzyca. Z krwi i moczu wszystko idealnie, cały dzień cukry super oprócz rano na czczo. Mogę zjeść talerz frytek, smażonego mięska i surówki cukier 113 a jak zjadłam owsianke rano pół mleka bez laktozy/pół wody i kilka truskawek- Cukier 205. Dobija mnie to, jak mówię że na drugie dziecko się nie zdecyduje przez takie problemy to każdy mnie wyśmiewa. Mam ochotę strzelić taka osobę w twarz. Hormony szaleja, nie mogę zjeść tego co chce tylko ciągle te warzywa aż żołądek boli. Owoce i nabiał mogę tylko na 2gie śniadanie. Płakać mi się chce
Spróbuj sobie może z jogurtem ? Ja znalazłam taki kokosowy w lidlu, mało cukru ma. Wrzucam łyżkę masła orzechowego i trochę musli. Co prawda zrobiłam to wczoraj wieczorem i zjadłam około 21.30 jako ostatni posiłek i cukier rano był ok.

Spróbuj sobie może z jogurtem ? Ja znalazłam taki kokosowy w lidlu, mało cukru ma. Wrzucam łyżkę masła orzechowego i trochę musli. Co prawda zrobiłam to wczoraj wieczorem i zjadłam około 21.30 jako ostatni posiłek i cukier rano był ok.
Próbowałam, nie smakują mi :( próbowałam kolacje o 20, 21,22,23. Próbowałam kolacje 20 i kanapkę o 23 bo i tak wtedy biorę leki na nadciśnienie. W nocy o 3 budzi mnie głód ale diabetolog zabroniła mi jeść w nocy a wiem że przez to może być wyrzut cukru rano właśnie.

Próbowałam, nie smakują mi :( próbowałam kolacje o 20, 21,22,23. Próbowałam kolacje 20 i kanapkę o 23 bo i tak wtedy biorę leki na nadciśnienie. W nocy o 3 budzi mnie głód ale diabetolog zabroniła mi jeść w nocy a wiem że przez to może być wyrzut cukru rano właśnie.
Mi też sam jogurt nie smakował, dopiero z masłem orzechowym lepiej weszło... ja od wczoraj się uczę, będę próbowała stałe godziny w miarę..
Ja tych cukrów nie ogarniam zupełnie 😂 teraz zjadłam łososia z piekarnika, ryż brązowy i brokuł i po godzinie miałam 95... Zastanawiam się czy to aby nie za mało.

Byle nasze buby były zdrowe 😉 jak ja nie mogę się doczekać ciepła, mam tyle sukienek kupionych na lato. A jak na zewnątrz będzie można chodzić bez maseczek to całkiem przejdą mi smutki. Więc przepraszam, nie chce by zabrzmiało to jak moje wyrzuty wyżej 😅

Mi tez tak wywala na czczo i po śniadaniu. A potem mogę jeść dużo więcej różnych rzeczy. Na kolacje frytki spoko a na śniadanie kromka na żytnim z warzywami i 180 Np. Tez próbuje już wszystkiego, dziś o 3 w nocy byłam taka głodna ze jadłam jajko na twardo 🤷🏻‍♀️ a kanapkę przed snem jem na sile. Poniżej 70 jest za nisko ale ja koło 80 już czuje się słabo i drżą mi ręce.

@Holle , ja mam teoretycznie na 8, ale marzy mi się szybciej, bo mam juz totalnie dość tej ciąży i patrząc tylko pod tym względem, mogłabym rodzić nawet dzisiaj.
No ale wiadomo, dla dziecka to jeszcze za wcześnie, więc staram się jakoś trzymać i nie myśleć, że to jeszcze aż tyle czasu do terminu, bo inaczej zwiariuję.
W ogóle, gdyby się okazało, że urodzę np w 42 tyg, to chyba zapłakałabym się na śmierć.
Oj tak ja też już mogłabym juz rodzic bo brzuch bardzo mi ciąży i mam dość ale wiadomo trzeba jeszcze wytrzymać dla dobra dziecka . Oby szybko zleciało ; ) jak chcesz napisz na priv to pogadamy więcej;)

Póki co ani jednego przekroczenia, a na diecie jestem od ponad 3 tygodni [emoji6] więc nie jest źle, diabetolog powiedziała że wyniki mam genialne [emoji28]
I jak sobie radzicie ? Ja tego zupełnie nie ogarniam, narazie mam samą dietę ale ciężko mi idzie. Wczoraj ładnie po posiłkach , dziś rano 90, a po śniadaniu (zjadłam prawie to samo co na kolację - 118) 166 :o

Na kiedy masz termin, że to już 30 tydzień ? :D

reklama
Mi ostatnio bardziej się wierci niz kopie , pewnie ma już mało miejsca, zazwyczaj ruchy czuje na dole , jutro mam usg III trymestru (30 tydzień i 2 dni) wiec się dowiem ile przybrała i jak się rozwija . Odliczam tygodnie do porodu , już męczy mnie ten brzuch .
Mój Niuniak wierci się po prawej stronie, czuję ją od dołu aż do żeber. Wcześniej czułam ją też czasem w poprzek brzucha ale teraz już głównie po prawej od dołu do góry.
Ja mam usg we wtorek 29+5. Zobaczę jakim jest slodkim pulpecikiem 😁.
Też już czekam na godzinę zero 😂.

Do góry