reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny na papierze byl jasno brazowy sluz. Polozylam sie do lozka....boje sie. Jutro bedzie 7+0. Nie chce stracic ciazy.

Co mam robic?
Może to krwiak podobnie mam.. już 1.5 tygodnia plamienie byłam 2x u gine i przepisał duphaston dużo odpoczywam. Ostatnuo w czwartek juz byl widoczny zarodek i bijace serce. Plamieniem kazał się nie przejmować o ile jest brązowe/ kawowe Plamienie możesz mieć z krwiak oszczędzaj sie😊

No to faktycznie blisko. Ja w sumie nie wiem jak to u mnie będzie. Dowiem się dopiero za tydzień. Zazdroszczę polskiej ginekolog. Moje położne są w miare tylko jedna szkoda gadać. A na nią najczęściej trafiałam.
A to blisko.. Dordrecht [emoji6]
Ja że względu na poprzednia ciążę jestem pod opieka Szpitala... Dzisiaj dostałam cały zestaw "wszystkiego" Ale przynajmniej bez proszenia [emoji846] i w gratisie ginekolog co prowadziła mi poprzednia ciążę. Ma Polskie korzenie.. Mówi po polsku i jest jakoś bardziej wyrozumiała jak jej koleżanki [emoji23] wizyty będę mieć co 3 tyg.

Dziewczynki a ja mam pytanko co do cwiczen chcialabym mimo wszystko o siebie zadbac mam na to wiecej czasu i w ogole chcialabym ladnie wygladac w tej ciazy.. czy cwiczenia np na takim youtubie sa bezpieczne?

Dziewczynki a ja mam pytanko co do cwiczen chcialabym mimo wszystko o siebie zadbac mam na to wiecej czasu i w ogole chcialabym ladnie wygladac w tej ciazy.. czy cwiczenia np na takim youtubie sa bezpieczne?
Ooo dołączam do pytania 😊 bo moja waga ani myśli zwolnić a to dopiero 8+3 😬 Pierwszy raz w ciąży mi tak waga jedzie do góry nie wiem o co chodzi :(

Ooo dołączam do pytania 😊 bo moja waga ani myśli zwolnić a to dopiero 8+3 😬 Pierwszy raz w ciąży mi tak waga jedzie do góry nie wiem o co chodzi :(
Też mam zamiar ćwiczyć. W aplikacji preglife są filmy z jogą dla kobiet w ciąży. Jutro na wizycie zapytam czy nie ma jakiś przeciwwskazań. Poszłabym gdzieś na spacer, Muszę mojego zaciągnąć żebyśmy razem chodzili, on jest niby chętny tylko ja zaraz sapie jak lord Vader 🤪

Też mam zamiar ćwiczyć. W aplikacji preglife są filmy z jogą dla kobiet w ciąży. Jutro na wizycie zapytam czy nie ma jakiś przeciwwskazań. Poszłabym gdzieś na spacer, Muszę mojego zaciągnąć żebyśmy razem chodzili, on jest niby chętny tylko ja zaraz sapie jak lord Vader 🤪
Dziewczyny moja koleżanka jest już w 8 miesiącu ma problemu z kręgosłupem i ledzwiami była u fizjoterapeuty i bardzo polegała joge dla ciężarnych yt satam jeszcze chyba 2 inne filmy wygląda super polecam. Ja zostawiają na 2 trymestr. Odpuscilam całkowicie wszytsko obecnie
Ale jeśli nie macie żadnych przeciwwskazań myślę że możecie śmiało takie rozciąganie sobie urządzić.

reklama
Dziewczyny moja koleżanka jest już w 8 miesiącu ma problemu z kręgosłupem i ledzwiami była u fizjoterapeuty i bardzo polegała joge dla ciężarnych yt satam jeszcze chyba 2 inne filmy wygląda super polecam. Ja zostawiają na 2 trymestr. Odpuscilam całkowicie wszytsko obecnie
Ale jeśli nie macie żadnych przeciwwskazań myślę że możecie śmiało takie rozciąganie sobie urządzić.
Właśnie ja też mam problemy z kręgosłupem. W październiku miałam rezonans.. skolioza, lordoza i dwa torbiele w okolicy krzyżowej. Dawno temu chwilę ćwiczyłam jogę i po niektórych niepozornych ćwiczeniach można mieć zakwasy w miejscach o których się nawet nie wiedziało ☺️ jak tylko gin da mi zielone światło, juz jutro zacznę

Do góry