reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja chodzę na nfz od początku i dostaję zdjęcia, nawet jak jeszcze serduszka nie było to dostałam. Też mam fajną ginekolog, ale ona z kolei mało mówi i o wszystko wypytuje [emoji3] To może też zapytaj [emoji3]

A co do ćwiczeń, też byłam aktywna i bieganie, szosa, pływanie..a teraz zapał i siły odpadły [emoji85]
Dobra następnym razem się odważę i zapytam :D a myślałaś właśnie o znalezieniu kogoś prywatnie np ze szpitala gdzie będziesz rodzic ? Bo ja mam mnóstwo wątpliwości a przy 6 tyg nie chce dopytywać znajomych mam o takie rzeczy , bo chcemy powiedzieć wszystkim po prenatalnym :) zmuszam się do spacerów , ale ciężko mi idzie :D znów jak moj lekarz usłyszał , ze podniosłam ciężary (No takie do 30kg) to mi zabronił raczej 😅

reklama
Ile niektóre z Was już wizyt zaliczyło 😊😊
Ja miałam 14 listopada a kolejna z USG mam dopiero 21 grudnia. Mam nadzieje, że wszystko jest u mnie Ok. Staram się nie stresować. A dziś chciałam wykręcić żarówkę i koleżanka do mnie: co Ty robisz? Ja to zrobię. A ja na to ale czemu, przecież ja tez umiem. I wtedy mi się przypomniało ze przecież jestem w ciąży i nie powinnam wchodzić na krzesła (obrotowe) i podnosić rąk do góry 😂😂

Ile niektóre z Was już wizyt zaliczyło 😊😊
Ja miałam 14 listopada a kolejna z USG mam dopiero 21 grudnia. Mam nadzieje, że wszystko jest u mnie Ok. Staram się nie stresować. A dziś chciałam wykręcić żarówkę i koleżanka do mnie: co Ty robisz? Ja to zrobię. A ja na to ale czemu, przecież ja tez umiem. I wtedy mi się przypomniało ze przecież jestem w ciąży i nie powinnam wchodzić na krzesła (obrotowe) i podnosić rąk do góry 😂😂
Hahahh tez tak mam , zapominam o tym stanie 😅
Ja tez jedną wizyte mialam 2 tygodnie temu, to był 7 tydzien
I teraz kolejna za 2,5 tygodnia ..

Dziewczyny na papierze byl jasno brazowy sluz. Polozylam sie do lozka....boje sie. Jutro bedzie 7+0. Nie chce stracic ciazy.

Co mam robic?

Byłam właśnie prywatnie raz po to żeby co jakiś czas odwiedzać panią ginekolog z konkretnego szpitala, ale jeszcze szczerze nie szukałam i nie nastawiałam się, po pierwszym trymestrze będę pewniejsza [emoji3]
Dźwigać też zabroniła [emoji28] ale powiedziała że truchtanie i trenażer jak najbardziej jeśli robiłam to wcześnie.. ale mi się bardzo odechciało [emoji28] ze spacerami mam tak jak Ty [emoji28]
Dobra następnym razem się odważę i zapytam :D a myślałaś właśnie o znalezieniu kogoś prywatnie np ze szpitala gdzie będziesz rodzic ? Bo ja mam mnóstwo wątpliwości a przy 6 tyg nie chce dopytywać znajomych mam o takie rzeczy , bo chcemy powiedzieć wszystkim po prenatalnym :) zmuszam się do spacerów , ale ciężko mi idzie :D znów jak moj lekarz usłyszał , ze podniosłam ciężary (No takie do 30kg) to mi zabronił raczej [emoji28]

Dziewczyny na papierze byl jasno brazowy sluz. Polozylam sie do lozka....boje sie. Jutro bedzie 7+0. Nie chce stracic ciazy.

Co mam robic?
Spokojnie, ja tak mialam tez jakos w 7 tygodniu. Poki to nie jest zywa krew nie ma co panikowac. Moj gin twierdzi, ze w okolicach 7-8 tyg moga wystapic takie plamienia - w okolicy spodziewanej miesiaczki plus moze to byc oznaka tworzenia sie łożyska

reklama
Czy można dołączyć? Prawdopodobnie po raz trzeci zostanę mamą. Jest to dla nas wielkie zaskoczenie. Mamy już dwóch synów 13-latka i 3-latka. O tego drugiego staraliśmy się 7 lat. A teraz taka niespodzianka. 9.12 mam pierwsze usg potwierdzające ciąże. Mieszkam w Holandii i tu nie robią pierwszego usg za szybko.

Do góry