reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny a listę tworzymy z tego do wstawia @kolor nadzieji czy robimy nowa na wątek zamknięty? Bo może już część odpadła z tej listy?hmm? Ja mogę ewentualnie napisać do @aniaslu jak nikt nie chce tylko potrzebujemy jeszcze jednego moderatora wtedy
Nową zróbmy, bo niektóre dziewczyny są zapisane a ani razu nie odezwały się

reklama
Dziękuję ja właśnie czekam .
Trzymam kciuki
Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze❤
No mieścisz się ale czy termin z usg był identyczny jak z om?
U mnie przy zapisie ważne były te dwa terminy.

To wrzucam link do arkusza google. Dziś do wieczora wystarczy? I wieczorem bym wysłała liste. Jesli nie to do jutra rana :)

Mam nadzieję że działa

Dzisiaj w nocy nie mogłam spać. Przestały mnie boleć piersi (a wcześniej w nocy strasznie bolały). Mam czarne myśli. Albo to intuicja albo niepotrzebna panika. Mam na dzisiaj wyznaczoną wizytę u innego lekarza, którą miałam odwołać, ale jednak pójdę. I oby to był tylko nieuzasadniony lęk.

To wrzucam link do arkusza google. Dziś do wieczora wystarczy? I wieczorem bym wysłała liste. Jesli nie to do jutra rana :)

Mam nadzieję że działa
Hmmm, nie mogę się dopisać :/

Mam nadzieję że działa
Mi na tel nie działa wpisz mnie kochana jak możesz

Dzisiaj w nocy nie mogłam spać. Przestały mnie boleć piersi (a wcześniej w nocy strasznie bolały). Mam czarne myśli. Albo to intuicja albo niepotrzebna panika. Mam na dzisiaj wyznaczoną wizytę u innego lekarza, którą miałam odwołać, ale jednak pójdę. I oby to był tylko nieuzasadniony lęk.
Mnie raz bolą, raz nie myślę że każda tak ma

Hej dziewczyny!

Mój szacowany termin porodu to 31.07.2021, czyli łapię się jeszcze na Wasze forum :) Wróciłam właśnie od lekarza, ale niestety na usg nie było widać jeszcze serduszka, więc trochę się zmartwiłam :( Lekarz twierdzi, że jeszcze za wcześnie, ale wiadomo pojawił się niepokój.... Aplikacja Preglife pokazuje mi, że jestem 5+3 natomiast Hi Mommy, że jestem 6+4. Wiecie która aplikacja pokazuje prawidłowe daty? Wy w którym dniu słyszałyście/widziałyście już serduszko?

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia! :)
Ja mam 25.07 i serduszko było widać wczoraj dopiero 6+2 , a cykle tez bardzo długie . Ostatnia miesięczne 4.10 i dopiero 6 tyg :) także głowa do góry !

reklama
Wg tego co wiem usg prenatalne robi się do 13+6 więc o ile już teraz z usg nie wychodzi Ci starsza ciąża niż z om to powinno być Ok. Ja wolałam wcześniej się umówić bo u mnie na usg większe dziecko niż wg okresu.
Nie bylo wczesniejszego terminu, a zalezy mi zeby te badania wykonac wlasnie tam. Z pierwszego usg ciaza wyszla 5+6 a z om 6+2

Do góry