DokładnieKażda kobita po 35 r.ż. Wtedy są obowiązkowe i refundowane.
reklama
No właśnie, dlatego ja się zdziwiłam że mój ginekolog dał mi tak szybko skierowanie, obecnie jestem trochę ponad 8t, a już kazał się zapisywać. Ale udało mi się zapisać bez problemuPo 35 roku życia te badania są bezpłatne. Najlepiej poprosić swojego lekarza o skierowanie i to jak najszybciej bo ciężko z terminami. Sama wlasnie próbuje się gdzieś zapisać i u mnie niestety najlepiej wykonać badanie miedzy świętami. Dzwoniłam do 3 poradni i niestety albo nie ma lekarza albo juz miejsc.
J
Ja właśnie się zastanawiam czy się już zapisywać, bo tam gdzie chcę to zrobić trzeba z góry zapłacić, a jeszcze trochę czasu jest. Chyba prywatnie mają jednak więcej terminów, bo widzę że nawet za 2tyg. są wolne, a ja potrzebuję dopiero na początek stycznia.Po 35 roku życia te badania są bezpłatne. Najlepiej poprosić swojego lekarza o skierowanie i to jak najszybciej bo ciężko z terminami. Sama wlasnie próbuje się gdzieś zapisać i u mnie niestety najlepiej wykonać badanie miedzy świętami. Dzwoniłam do 3 poradni i niestety albo nie ma lekarza albo juz miejsc.
Dziewczyny, ja chodzę teraz do nowej pani ginekolog i ona właśnie się mnie już pytała czy chce u niej prowadzić ciążę i czy myślałam już czy chce robić prenatalne (oczywiście chce, nawet te dodatkowe nifty albo sanco chce zrobić) i ona ma ten certyfikat FMF. Myślicie że to wystarczy? Czy jeszcze ją jakoś powinnam sprawdzić czy jest dobra? Wiecie o co mi chodzi [emoji28] sprzęt ma super, to wiem na pewno
Szelcia36
Fanka BB :)
Jeśli ma certyfikat to myślę że możesz być spokojna. Sprawdź jeszcze sobie opinie na znany lekarz np. zobaczysz jak pacjentki się o niej wypowiadają.
Dziewczyny, ja chodzę teraz do nowej pani ginekolog i ona właśnie się mnie już pytała czy chce u niej prowadzić ciążę i czy myślałam już czy chce robić prenatalne (oczywiście chce, nawet te dodatkowe nifty albo sanco chce zrobić) i ona ma ten certyfikat FMF. Myślicie że to wystarczy? Czy jeszcze ją jakoś powinnam sprawdzić czy jest dobra? Wiecie o co mi chodzi [emoji28] sprzęt ma super, to wiem na pewno
jagoo2
Ja mieszkam w De pomimo ze jestem po 35r.z ginekolog nie widzi wskazan by dac skierowanie na prenatalne...tym.samym za usg i pappa musze zaplacic 250 euro. Wiem ze sa genetyczne testy, ale tu pewnie fortune kosztuja, skoro w pl 2000zl. Dla swojego spokoju chcialabym miec badania i bede szukac jak tylko zobacze bijace serduszko.
MamaM123
Hejka, od wczoraj czuje się paskudnie☹ciągle mi źle, brak apetytu(jem na siłę).
Chciałam odmówić wizytę u dermatologa ale jak się dodzwonię to będzie cud.
Córce chciałam załatwić podcinanie więzadełka pod językiem bo ortodonta prywatny mi to zalecił. Wiecie co usłyszałam!!!!! Że teraz tylko i wyłącznie prywatnie!!!! Głupia krow..... jak by była dobrą pediatrą to wysłała by moją córkę 12 lat temu. A my się męczyliśmy u logopedy z l i r a tu proszę zbyt krótkie więzadełko!!!!
Przeniosę dzieci do innej przychodni!!!!
Chciałam odmówić wizytę u dermatologa ale jak się dodzwonię to będzie cud.
Córce chciałam załatwić podcinanie więzadełka pod językiem bo ortodonta prywatny mi to zalecił. Wiecie co usłyszałam!!!!! Że teraz tylko i wyłącznie prywatnie!!!! Głupia krow..... jak by była dobrą pediatrą to wysłała by moją córkę 12 lat temu. A my się męczyliśmy u logopedy z l i r a tu proszę zbyt krótkie więzadełko!!!!
Przeniosę dzieci do innej przychodni!!!!
K
Katijah
Gość
Ja już mam termin tylko dopytałam bo 21.12 krew a dopiero 4. 01 prenatalne pani powiedziała, że tak jest okPo 35 roku życia te badania są bezpłatne. Najlepiej poprosić swojego lekarza o skierowanie i to jak najszybciej bo ciężko z terminami. Sama wlasnie próbuje się gdzieś zapisać i u mnie niestety najlepiej wykonać badanie miedzy świętami. Dzwoniłam do 3 poradni i niestety albo nie ma lekarza albo juz miejsc.
reklama
MamaM123
Ach co do prenatalnych. U mnie w mieście jest program wspołfinansowany z unii europejskiej. Jeśli nie spełniasz kryteriów to i tak możesz się dostać darmowo na prenatalne.
Program badań prenatalnych - MED-ART
Celem diagnostyki prenatalnej jest wczesne stwierdzenie wady u dziecka na etapie rozwoju wewnątrzmacicznego co pozwala na wcześniejsze zaplanowanie porodu w ośrodku referencyjnym i dalszego leczenia po porodzie. W niektórych przypadkach wykrycie wady pozwala na interwencję jeszcze w łonie matki.
med-art.pl