reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Po 35 roku życia te badania są bezpłatne. Najlepiej poprosić swojego lekarza o skierowanie i to jak najszybciej bo ciężko z terminami. Sama wlasnie próbuje się gdzieś zapisać i u mnie niestety najlepiej wykonać badanie miedzy świętami. Dzwoniłam do 3 poradni i niestety albo nie ma lekarza albo juz miejsc.
No właśnie, dlatego ja się zdziwiłam że mój ginekolog dał mi tak szybko skierowanie, obecnie jestem trochę ponad 8t, a już kazał się zapisywać. Ale udało mi się zapisać bez problemu 😉

J
Po 35 roku życia te badania są bezpłatne. Najlepiej poprosić swojego lekarza o skierowanie i to jak najszybciej bo ciężko z terminami. Sama wlasnie próbuje się gdzieś zapisać i u mnie niestety najlepiej wykonać badanie miedzy świętami. Dzwoniłam do 3 poradni i niestety albo nie ma lekarza albo juz miejsc.
Ja właśnie się zastanawiam czy się już zapisywać, bo tam gdzie chcę to zrobić trzeba z góry zapłacić, a jeszcze trochę czasu jest. Chyba prywatnie mają jednak więcej terminów, bo widzę że nawet za 2tyg. są wolne, a ja potrzebuję dopiero na początek stycznia.

Dziewczyny, ja chodzę teraz do nowej pani ginekolog i ona właśnie się mnie już pytała czy chce u niej prowadzić ciążę i czy myślałam już czy chce robić prenatalne (oczywiście chce, nawet te dodatkowe nifty albo sanco chce zrobić) i ona ma ten certyfikat FMF. Myślicie że to wystarczy? Czy jeszcze ją jakoś powinnam sprawdzić czy jest dobra? Wiecie o co mi chodzi [emoji28] sprzęt ma super, to wiem na pewno

Szczerze dziewczyny to ja jeszcze się waham czy robić te testy papa czy odżałować i zrobić nifty pro i jeśli wyszło by coś niepokojącego to odrazu na amniopunkcje. Mam niestety złe doświadczenia stąd moje rozterki.

Jeśli ma certyfikat to myślę że możesz być spokojna. Sprawdź jeszcze sobie opinie na znany lekarz np. zobaczysz jak pacjentki się o niej wypowiadają.
Dziewczyny, ja chodzę teraz do nowej pani ginekolog i ona właśnie się mnie już pytała czy chce u niej prowadzić ciążę i czy myślałam już czy chce robić prenatalne (oczywiście chce, nawet te dodatkowe nifty albo sanco chce zrobić) i ona ma ten certyfikat FMF. Myślicie że to wystarczy? Czy jeszcze ją jakoś powinnam sprawdzić czy jest dobra? Wiecie o co mi chodzi [emoji28] sprzęt ma super, to wiem na pewno

Ja mieszkam w De pomimo ze jestem po 35r.z ginekolog nie widzi wskazan by dac skierowanie na prenatalne...tym.samym za usg i pappa musze zaplacic 250 euro. Wiem ze sa genetyczne testy, ale tu pewnie fortune kosztuja, skoro w pl 2000zl. Dla swojego spokoju chcialabym miec badania i bede szukac jak tylko zobacze bijace serduszko.

Hejka, od wczoraj czuje się paskudnie☹ciągle mi źle, brak apetytu(jem na siłę).
Chciałam odmówić wizytę u dermatologa ale jak się dodzwonię to będzie cud.
Córce chciałam załatwić podcinanie więzadełka pod językiem bo ortodonta prywatny mi to zalecił. Wiecie co usłyszałam!!!!! Że teraz tylko i wyłącznie prywatnie!!!! Głupia krow..... jak by była dobrą pediatrą to wysłała by moją córkę 12 lat temu. A my się męczyliśmy u logopedy z l i r 😭😭😭 a tu proszę zbyt krótkie więzadełko!!!!
Przeniosę dzieci do innej przychodni!!!!

Ja już mam termin tylko dopytałam bo 21.12 krew a dopiero 4. 01 prenatalne pani powiedziała, że tak jest ok 🤷‍♀️

reklama
Ach co do prenatalnych. U mnie w mieście jest program wspołfinansowany z unii europejskiej. Jeśli nie spełniasz kryteriów to i tak możesz się dostać darmowo na prenatalne.

Do góry