MamaM123
Fanka BB :)
Ja teżJa z Śląska
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja teżJa z Śląska
dziękuję ja poleciała do GP w na początku 6 tygodnia i musiałam powtarzać test z porannego moczu. Później popatrzyłam po stronach GP i okazało się, że zapraszają na pierwsza wizytę między 8 a 10 tygodniem. Wygląda na to, że się wyrwalam.Aktualnie 7+1
O superJa też
a gdzie mieszkasz?dziękuję ja poleciała do GP w na początku 6 tygodnia i musiałam powtarzać test z porannego moczu. Później popatrzyłam po stronach GP i okazało się, że zapraszają na pierwsza wizytę między 8 a 10 tygodniem. Wygląda na to, że się wyrwalam.
Miłego dnia i dużo zdrowia
Mieszkam w Irlandii spostrzeżenie mam podobne do Twojego co do karty ciąży to się wypowiem jak dostanę swoją nie wiem czy tu wystawiają przed usg... choć w poprzedniej ciąży dostałam kartę na pierwszej wizycie w szpitalu na usg ale wtedy byłam w ostatnim trymestrze ciąży.a gdzie mieszkasz?
Zauważyłam ze chyba we wszystkich europejskich państwach jest podobnie, tylko w Polsce inaczej. A tak w ogóle to u nas kartę ciazy zakładają w 9 tyg.
Dziekuje i wzajemnie
Kartę Ciąży ja dostałam na pierwszej wizycie u GP bo sporo do wypełnienia było. A teraz podobno albo sa elektroniczne albo daja na usg.Mieszkam w Irlandii spostrzeżenie mam podobne do Twojego co do karty ciąży to się wypowiem jak dostanę swoją nie wiem czy tu wystawiają przed usg... choć w poprzedniej ciąży dostałam kartę na pierwszej wizycie w szpitalu na usg ale wtedy byłam w ostatnim trymestrze ciąży.
dokładnie tak jak @Sarciasta napisała, śluz to śluz, może być mleczny lub bezbarwny i na pewno brzydko nie pachnie. A upławy chyba bardziej przypominają twarożek i na pewno charakterystyczny jest nieprzyjemny zapach.A jak odróżnić upławy od śluzu ?
Oraz Brudzenie od plamienia?
Ja czekam na swoje pierwsze usg, mam wizyte w pt i mam nadzieje ze lekarka je wykona to bedzie moj 6t+2dKartę Ciąży ja dostałam na pierwszej wizycie u GP bo sporo do wypełnienia było. A teraz podobno albo sa elektroniczne albo daja na usg.
Cześć dziewczyny. Czytam Was wszystkie ciągle, nic nie pisałam bo wczoraj była moja pierwsza sobota wolna od 4 tygodni. Wlasnie zaczęłam tydzień urlopu yeah.
Objawy obecnie to tylko poranne mdłości i ochota na owoce ogromna .
Do tego dochodzą mega realistyczne sny .
Nie narzekam.
Z ciekawości, czy są tu jeszcze mamy czekające tak jak ja na pierwsze usg?
Oczywiście, że estrogen, mój błądTez o tym czytalam, akurat nie zestresowalo mnie to jakos zbytnio, powiem szczerze ze po wczesniejszych przygotowywaniach na ciaze czytalam duzo o sluzie i kolorze i calej tej otoczce. Wydaje mi sie ze tu rzadzi akurat chyba estrogen ale moge sie mylic