reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Mam takie samo zdanie. Fakt ze nie przechodziłam poronienia, tylko ciąże pozamaciczna ale to tez ogromna strata i do tej pory mam blizny które o tym przypominają 😢
Ale jestem zdania ze natura wie co robi... mieszkam w Danii, pierwsza wizytę u lekarza mam w poniedziałek i to tylko potwierdzenie ciazy testem ciążowym. Nie ma leków na podtrzymanie ciazy. Pierwsze usg w 12-13 tyg i drugie w 20 tyg i to tyle. A ciąże prowadzi lekarz rodzinny 🤪 Urodziłam dwójkę zdrowych, pięknych dzieciaczków ❤ Także uwazam ze natura wie co robi 😉
Tak z ciekawości, który to tydzień ? :)

A jak odróżnić upławy od śluzu ?
Oraz Brudzenie od plamienia?
Wymioty to akurat żadna wykładnia prawidłowo przebiegającej cięży [emoji846] Ja w pierwszej strasznie wymiotowałam, też schudłam. W dwóch kolejnych miałam tylko mdłości, a wszystkie przebiegały książkowo. Po prostu nie ma reguły jak organizm zareaguje na ciąże.

Za to śluz, dużo śluzu (nie mylić z upławami) to pozytywny objaw i wynika ze wzrostu poziomu progesteronu i ma zadanie chronić szyjkę macicy przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych.

Wymioty to akurat żadna wykładnia prawidłowo przebiegającej cięży 🙂 Ja w pierwszej strasznie wymiotowałam, też schudłam. W dwóch kolejnych miałam tylko mdłości, a wszystkie przebiegały książkowo. Po prostu nie ma reguły jak organizm zareaguje na ciąże.

Za to śluz, dużo śluzu (nie mylić z upławami) to pozytywny objaw i wynika ze wzrostu poziomu progesteronu i ma zadanie chronić szyjkę macicy przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych.
Tez o tym czytalam, akurat nie zestresowalo mnie to jakos zbytnio, powiem szczerze ze po wczesniejszych przygotowywaniach na ciaze czytalam duzo o sluzie i kolorze i calej tej otoczce. Wydaje mi sie ze tu rzadzi akurat chyba estrogen ale moge sie mylic😉

A jak odróżnić upławy od śluzu ?
Oraz Brudzenie od plamienia?
wydaje mi sie ze uplawy to podczas stanu zapalnego, gdzie dodatkowo zapewne wystapuje swiad, pieczenie i nieladny zapach, a sluz czyli naturalnie wytwarzana wydzielina w jakims danym celu przez nasz organizm bez dodatkowycb objawow nieposiadajacy zapachu. Powiem szczerze ze chyba nigdy nie mialam stanu zapalnego 🤣

reklama
Do góry