reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No właśnie tez nie wiem co robić, u mnie przy pierwszym zaczelo się od bólu jak na miesiaczke, regularnych takich. Lapalo i puszczalo , coraz mocniej i czesciej...boje się ze wkoncu tak mnie zegnie że nie zdążę do szpitala, z drugiej strony nie chce jechać bez powodu jeśli to zwykle przepowiadajace..
Przy pierwszym dziecku tez mialam gbs dodatni i nie dostalam bezposrednio antybiotyku tylko synek dostawal i trzymali nas przez to 7dni w szpitalu.
A zdazyli zrobic Ci usg i ktg przed porodem ?

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Forum BabyBoom mobile app
Pod szpital podjechałam o 18:15. Na spokojnie na przyjęciu mnie tam przebadali przy przebierania. Na porodówkę trafiłam o 19 z 4 cm rozwarcia i cały czas miałam podpięte ktg. mogłam z tym chodzić. Że tak powiem dokumenty kończyliśmy wypełniać po porodzie, a urodziłam o 19:45. W 30 minut miałam rozwarcie z 4 do 10 cm. Więc nie wiem co teraz będzie :D

reklama
Pod szpital podjechałam o 18:15. Na spokojnie na przyjęciu mnie tam przebadali przy przebierania. Na porodówkę trafiłam o 19 z 4 cm rozwarcia i cały czas miałam podpięte ktg. mogłam z tym chodzić. Że tak powiem dokumenty kończyliśmy wypełniać po porodzie, a urodziłam o 19:45. W 30 minut miałam rozwarcie z 4 do 10 cm. Więc nie wiem co teraz będzie :D
O, to szybko Ci poszlo :D kurde, marzy mi się taki expresowy poród :) z synem trafilam do szpitala o 12 w nocy a równo 16.10 syn byl juz poza brzuszkiem. Tylko w polowie poród mi ustal jak usłyszałam jak sie obok kobity darly :)

Mi dziecko napędziło trochę strachu dzisiaj na KTG- ciśnienie mega mu skakało, zrywało się itp. Prawie godzinę tak szalał. Potem pojechałam na wizytę do gin- szyjka skrócona, ale nie że już jej nie ma, rozwarcia też póki co brak. Potem znowu do szpitala na KTG i wyszło już normalnie. Mam się pokazać jakby coś mnie niepokoiło albo max za tydz znowu na KTG.

Odciagam w dzien co 2,5 -3 h metoda 7,5,3
W nocy niestety jestem tak padnieta ze nie odciagam i zeby bylo szybciej wyciagam z lodowki mleko odciagniete za dnia...co ma oczywiscie zly wplyw na moja laktacje niestety...mala jesli juz zlapie piers to je z obu potrafi wisiec nawet 40 minut a i tak nie najada sie- wg mnie efekt nieefektywnego ssania...jak.miala tydzien to dopiero wyszla z inkubatora wiec jadla moje z butli. Do dzisiaj jest tylko na moim poki coA dlaczego ?
Bo za daleko mam w Wasze strony[emoji6]

moja najstarsza trakyowala mnie jak smoczka i uwielbiala wisiec na cycku plula smoczkami i butelkami przy starszym chcialam miec komfort wiec postanowilam jak ladnie pojdzie moje karmienie to za jakis czas sporadycznie tata daje butle a ja wtedy nie bede uwiazana i chocby na fitness wyskocze polozna pomogla jeszcze w szpitalu dala mlodemu smoczka zebym sie wyspala
No wlasnie taki jest paradoks tego karmienia, ze najpierw walczymy o nie a potem chcemy choc na chwile sie uwolnic[emoji6]

Ugh, zrezygnowalam dziś z badań bo mnie gin zrobił w konia nieco i wybieram się jutro...
ale zaczynam panikowac bo ból krzyza nie daje spokoju na tyle ze ani leżeć ani siedzieć i o chodzenie tez ciężko.
Mlody się wierci, kuje mnie w kroku i tak sobie myślę czy aby się nie zaczyna...
Mam jakiegoś stracha, komuś to się tak zaczynało?
Ta ciąża jest zupelnie inna :/

U mnie sie tak zaczelo w pierwszej ciazy[emoji6]

Dziewczyny które mają rozstępy.. Potwierdzam działanie oleju kokosowego! Posmarowałam dosłownie 3-4 razy a te małe wredoty na nogach stały się prawie nie widoczne! Mam nadzieję że reszta weźmie z nich przykład i tak ładnie się zagoją [emoji6]
Muszę spróbować. Samym olejem smarujesz? Syn był dla mnie łaskawy, zostawił parę rozstępów w dole brzucha w niewidocznym miejscu, ale to co córka mi z brzuchem zrobiła to masakra :(

reklama
Do góry