reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

No właśnie tez nie wiem co robić, u mnie przy pierwszym zaczelo się od bólu jak na miesiaczke, regularnych takich. Lapalo i puszczalo , coraz mocniej i czesciej...boje się ze wkoncu tak mnie zegnie że nie zdążę do szpitala, z drugiej strony nie chce jechać bez powodu jeśli to zwykle przepowiadajace..
Przy pierwszym dziecku tez mialam gbs dodatni i nie dostalam bezposrednio antybiotyku tylko synek dostawal i trzymali nas przez to 7dni w szpitalu.
A zdazyli zrobic Ci usg i ktg przed porodem ?

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Forum BabyBoom mobile app
Pod szpital podjechałam o 18:15. Na spokojnie na przyjęciu mnie tam przebadali przy przebierania. Na porodówkę trafiłam o 19 z 4 cm rozwarcia i cały czas miałam podpięte ktg. mogłam z tym chodzić. Że tak powiem dokumenty kończyliśmy wypełniać po porodzie, a urodziłam o 19:45. W 30 minut miałam rozwarcie z 4 do 10 cm. Więc nie wiem co teraz będzie :D

reklama
Pod szpital podjechałam o 18:15. Na spokojnie na przyjęciu mnie tam przebadali przy przebierania. Na porodówkę trafiłam o 19 z 4 cm rozwarcia i cały czas miałam podpięte ktg. mogłam z tym chodzić. Że tak powiem dokumenty kończyliśmy wypełniać po porodzie, a urodziłam o 19:45. W 30 minut miałam rozwarcie z 4 do 10 cm. Więc nie wiem co teraz będzie :D
O, to szybko Ci poszlo :D kurde, marzy mi się taki expresowy poród :) z synem trafilam do szpitala o 12 w nocy a równo 16.10 syn byl juz poza brzuszkiem. Tylko w polowie poród mi ustal jak usłyszałam jak sie obok kobity darly :)

Mi dziecko napędziło trochę strachu dzisiaj na KTG- ciśnienie mega mu skakało, zrywało się itp. Prawie godzinę tak szalał. Potem pojechałam na wizytę do gin- szyjka skrócona, ale nie że już jej nie ma, rozwarcia też póki co brak. Potem znowu do szpitala na KTG i wyszło już normalnie. Mam się pokazać jakby coś mnie niepokoiło albo max za tydz znowu na KTG.

Odciagam w dzien co 2,5 -3 h metoda 7,5,3
W nocy niestety jestem tak padnieta ze nie odciagam i zeby bylo szybciej wyciagam z lodowki mleko odciagniete za dnia...co ma oczywiscie zly wplyw na moja laktacje niestety...mala jesli juz zlapie piers to je z obu potrafi wisiec nawet 40 minut a i tak nie najada sie- wg mnie efekt nieefektywnego ssania...jak.miala tydzien to dopiero wyszla z inkubatora wiec jadla moje z butli. Do dzisiaj jest tylko na moim poki coA dlaczego ?
Bo za daleko mam w Wasze strony[emoji6]

moja najstarsza trakyowala mnie jak smoczka i uwielbiala wisiec na cycku plula smoczkami i butelkami przy starszym chcialam miec komfort wiec postanowilam jak ladnie pojdzie moje karmienie to za jakis czas sporadycznie tata daje butle a ja wtedy nie bede uwiazana i chocby na fitness wyskocze polozna pomogla jeszcze w szpitalu dala mlodemu smoczka zebym sie wyspala
No wlasnie taki jest paradoks tego karmienia, ze najpierw walczymy o nie a potem chcemy choc na chwile sie uwolnic[emoji6]

Ugh, zrezygnowalam dziś z badań bo mnie gin zrobił w konia nieco i wybieram się jutro...
ale zaczynam panikowac bo ból krzyza nie daje spokoju na tyle ze ani leżeć ani siedzieć i o chodzenie tez ciężko.
Mlody się wierci, kuje mnie w kroku i tak sobie myślę czy aby się nie zaczyna...
Mam jakiegoś stracha, komuś to się tak zaczynało?
Ta ciąża jest zupelnie inna :/

U mnie sie tak zaczelo w pierwszej ciazy[emoji6]

Dziewczyny które mają rozstępy.. Potwierdzam działanie oleju kokosowego! Posmarowałam dosłownie 3-4 razy a te małe wredoty na nogach stały się prawie nie widoczne! Mam nadzieję że reszta weźmie z nich przykład i tak ładnie się zagoją [emoji6]
Muszę spróbować. Samym olejem smarujesz? Syn był dla mnie łaskawy, zostawił parę rozstępów w dole brzucha w niewidocznym miejscu, ale to co córka mi z brzuchem zrobiła to masakra :(

reklama
Do góry