reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam czytam Was regularnie - codziennie Ale przeważnie nie mam odwagi napisać jeśli chodzi o grzybice to octenisept jest świetny jest to jedyny lek który na mnie działa i po wielu tabletkach itp. przy stosowaniu irygacji miałam na długi czas święty spokój. Nie wiem czy ciąża jest jakimś przeciwskazaniem... pewnie jak wszystko trzeba konsultować z lekarzem
Potwierdzam.
Kiedys duzo o tym czytalam. Juz od dlugiego czasu nie mialam takich problemow (od kiedy znalazlam porzadny lubrykant), ale moja siostra miala wieczne wizyty u roznych ginekologow i coraz to nowe srodki, az w koncu trafilam na jakis wpis o octenisepcie. Generalnie infekcje intymne to ogromny biznes i dla koncernow farmaceutycznych jak i dla ginekologow. Nikomu do konca nie oplaca sie tego tak do konca wyleczyc, a jedynie zaleczac, zeby pacjentka wrocila po kolejne dawki leku / na nastepne wizyty za jakis czas, sadzac ze srodek pomogl, chociaz nie wyleczyl, a tylko 'zaleczyl' na jakis czas. I tak sie biznes kreci... smutne to.
Nawet nie tyle winie lekarzy, bo im to tluka do glow od studiow i sami zaczynaja w to wierzyc, ale koncerny to naprawde ciemny swiat....

reklama
Dziękuję :) właśnie nigdy nic takiego nie szyłam i mam lekki stres :p
Dasz radę - ja szyłam inaczej, tzn ja szyłam organizer na grzebienie, spinki itd, po prostu prostokąt z lekkim usztywnieniem, a na to kieszonki - obszyta podwinieta górna krawędź, boczne zaprasowane i zeszpilkowane, dół przyszywałam jakby "otwarty", w sensie z kieszonką leżącą na płasko w dół, potem kieszonka do góry i szew (najlepiej dwa ;)) po krawędziach (bok - dół - bok - nawrotka i obok bok - dół - bok)
I gotowe ;) opis dużo bardziej skomplikowany niż samo szycie ;)

Bardzo ciekawe, nie wiedzialam.
Kiedys wpadlam na genialny pomysl (dzien przed wyjazdem na wakacje) zeby sobie zrobic tonik z olejkiem herbacianym... takiego uczulenia nigdy nie mialam :D cala twarz czerwona i swedzialo tak, ze myslalam ze oszaleje. Skonczylo sie na masci ze sterydami... ale chyba za malo rozcienczylam :D Cale wakacje twarz czerwona jak burak
Olejek może podrażnić, po pierwsze wrażliwość jest dość indywidualna, po drugie rozcienczenie ;)
Dlatego najpierw próba, najlepiej gdzieś na przegubie ręki itd [emoji6]

Ja dostałam od koleżanki z aventu, więc mam w razie "w" ale też myślę że możesz kupić w każdej chwili... ostatecznie czekając na paczkę możesz podgrzać 2 x w garnku z ciepłą wodą ;)

...ja tak patrzę na te rzeczy które juz nagromadziłam- a serio, nie szaleję z gadżetami- i widzę jak szybko dom nam się zagraci... a potem wyciągasz jakiś gadżet i myślisz na cholerę wydałam tyle kasy ;)

...no ale też nie przewidzisz wszystkiego- jak np. z tym podgrzewaczem. Myślę ze to jest fajny sprzęt właśnie kiedy rodzisz w zimie (najpierw napisałam: kiedy rodzisz w ZIEMI :D :D ) bo nie ogrzejesz 3-5 chusteczek w ręce zmieniając pieluchę... ale wszystko trzeba z głową, a nie na kilogramy jak niektóre ;) :D
Wow, podgrzewacz do chusteczek! Ja stosowałam do pupy ciepłą wodę z kranu :) jestem mega low-tech :D A do butelek nie miałam, dolewam odrobinę wrzątku do butelki i już, ale moje dziecko dopiero powyżej roku przeszło na mm, więc temperatura musi się zgadzać tak mniej więcej, zimne też wypije.

reklama
Do góry