Yulie
Zaangażowana w BB
Potwierdzam.Witam czytam Was regularnie - codziennie Ale przeważnie nie mam odwagi napisać jeśli chodzi o grzybice to octenisept jest świetny jest to jedyny lek który na mnie działa i po wielu tabletkach itp. przy stosowaniu irygacji miałam na długi czas święty spokój. Nie wiem czy ciąża jest jakimś przeciwskazaniem... pewnie jak wszystko trzeba konsultować z lekarzem
Kiedys duzo o tym czytalam. Juz od dlugiego czasu nie mialam takich problemow (od kiedy znalazlam porzadny lubrykant), ale moja siostra miala wieczne wizyty u roznych ginekologow i coraz to nowe srodki, az w koncu trafilam na jakis wpis o octenisepcie. Generalnie infekcje intymne to ogromny biznes i dla koncernow farmaceutycznych jak i dla ginekologow. Nikomu do konca nie oplaca sie tego tak do konca wyleczyc, a jedynie zaleczac, zeby pacjentka wrocila po kolejne dawki leku / na nastepne wizyty za jakis czas, sadzac ze srodek pomogl, chociaz nie wyleczyl, a tylko 'zaleczyl' na jakis czas. I tak sie biznes kreci... smutne to.
Nawet nie tyle winie lekarzy, bo im to tluka do glow od studiow i sami zaczynaja w to wierzyc, ale koncerny to naprawde ciemny swiat....