reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam czytam Was regularnie - codziennie Ale przeważnie nie mam odwagi napisać jeśli chodzi o grzybice to octenisept jest świetny jest to jedyny lek który na mnie działa i po wielu tabletkach itp. przy stosowaniu irygacji miałam na długi czas święty spokój. Nie wiem czy ciąża jest jakimś przeciwskazaniem... pewnie jak wszystko trzeba konsultować z lekarzem
Potwierdzam.
Kiedys duzo o tym czytalam. Juz od dlugiego czasu nie mialam takich problemow (od kiedy znalazlam porzadny lubrykant), ale moja siostra miala wieczne wizyty u roznych ginekologow i coraz to nowe srodki, az w koncu trafilam na jakis wpis o octenisepcie. Generalnie infekcje intymne to ogromny biznes i dla koncernow farmaceutycznych jak i dla ginekologow. Nikomu do konca nie oplaca sie tego tak do konca wyleczyc, a jedynie zaleczac, zeby pacjentka wrocila po kolejne dawki leku / na nastepne wizyty za jakis czas, sadzac ze srodek pomogl, chociaz nie wyleczyl, a tylko 'zaleczyl' na jakis czas. I tak sie biznes kreci... smutne to.
Nawet nie tyle winie lekarzy, bo im to tluka do glow od studiow i sami zaczynaja w to wierzyc, ale koncerny to naprawde ciemny swiat....

reklama
Dziękuję :) właśnie nigdy nic takiego nie szyłam i mam lekki stres :p
Dasz radę - ja szyłam inaczej, tzn ja szyłam organizer na grzebienie, spinki itd, po prostu prostokąt z lekkim usztywnieniem, a na to kieszonki - obszyta podwinieta górna krawędź, boczne zaprasowane i zeszpilkowane, dół przyszywałam jakby "otwarty", w sensie z kieszonką leżącą na płasko w dół, potem kieszonka do góry i szew (najlepiej dwa ;)) po krawędziach (bok - dół - bok - nawrotka i obok bok - dół - bok)
I gotowe ;) opis dużo bardziej skomplikowany niż samo szycie ;)

Bardzo ciekawe, nie wiedzialam.
Kiedys wpadlam na genialny pomysl (dzien przed wyjazdem na wakacje) zeby sobie zrobic tonik z olejkiem herbacianym... takiego uczulenia nigdy nie mialam :D cala twarz czerwona i swedzialo tak, ze myslalam ze oszaleje. Skonczylo sie na masci ze sterydami... ale chyba za malo rozcienczylam :D Cale wakacje twarz czerwona jak burak
Olejek może podrażnić, po pierwsze wrażliwość jest dość indywidualna, po drugie rozcienczenie ;)
Dlatego najpierw próba, najlepiej gdzieś na przegubie ręki itd [emoji6]

Ja dostałam od koleżanki z aventu, więc mam w razie "w" ale też myślę że możesz kupić w każdej chwili... ostatecznie czekając na paczkę możesz podgrzać 2 x w garnku z ciepłą wodą ;)

...ja tak patrzę na te rzeczy które juz nagromadziłam- a serio, nie szaleję z gadżetami- i widzę jak szybko dom nam się zagraci... a potem wyciągasz jakiś gadżet i myślisz na cholerę wydałam tyle kasy ;)

...no ale też nie przewidzisz wszystkiego- jak np. z tym podgrzewaczem. Myślę ze to jest fajny sprzęt właśnie kiedy rodzisz w zimie (najpierw napisałam: kiedy rodzisz w ZIEMI :D :D ) bo nie ogrzejesz 3-5 chusteczek w ręce zmieniając pieluchę... ale wszystko trzeba z głową, a nie na kilogramy jak niektóre ;) :D
Wow, podgrzewacz do chusteczek! Ja stosowałam do pupy ciepłą wodę z kranu :) jestem mega low-tech :D A do butelek nie miałam, dolewam odrobinę wrzątku do butelki i już, ale moje dziecko dopiero powyżej roku przeszło na mm, więc temperatura musi się zgadzać tak mniej więcej, zimne też wypije.

reklama
Do góry