reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

My już po zakupach [emoji16] kupilismy materac i fotelik BeSafe Izi go :) byli przeszkoleni faceci i pomagali dobrać fotelik do auta, pokazywali jak należy go montować i na co zwrócić uwagę przy zapinaniu Malucha
Jak my kupowaliśmy Nasz to też własnie panowie Nam pomagali. Elegancko bazę zamontowali, pokazali jak wpinac i wypinac z niej fotelik, wyjasnili co oznaczają kontrolki na bazie i które mają się świecic jak wszystko jest ok. Co ciekawe nasi sąsiedzi też chcieli taki fotelik z bazą jak nasz, ale np do ich auta ta baza nie pasowała

reklama
Jak my kupowaliśmy Nasz to też własnie panowie Nam pomagali. Elegancko bazę zamontowali, pokazali jak wpinac i wypinac z niej fotelik, wyjasnili co oznaczają kontrolki na bazie i które mają się świecic jak wszystko jest ok. Co ciekawe nasi sąsiedzi też chcieli taki fotelik z bazą jak nasz, ale np do ich auta ta baza nie pasowała
My mamy bez bazy zapinany pasami, ale sprawdzał by był odpowiedni kąt w foteliku by dziecku glowka podczas snu nie opadala w czasie jazdy itp :) to wszystko zależy od tego jakie są siedzenia w aucie :)

A i pochwalę się, że jednak już 31maja dostaniemy klucze do mieszkania i zaczynamy przeprowadzkę a nie 6 czerwca [emoji16] więc już w czwartek mój zaczyna malowanie itp a ja będę załatwiać sprawy w urzędzie miasta, w energetyce i spółdzielni [emoji16] ale jeszcze z tydzień lub więcej dopóki mój nie skończy najgorszego będziemy mieszkać u mamy żeby wszystko się wywietrzylo

A i pochwalę się, że jednak już 31maja dostaniemy klucze do mieszkania i zaczynamy przeprowadzkę a nie 6 czerwca [emoji16] więc już w czwartek mój zaczyna malowanie itp a ja będę załatwiać sprawy w urzędzie miasta, w energetyce i spółdzielni [emoji16] ale jeszcze z tydzień lub więcej dopóki mój nie skończy najgorszego będziemy mieszkać u mamy żeby wszystko się wywietrzylo
Gratuluję udanych zakupów no o szybszej przeprowadzki tylko w czwartek Boże Ciało to raczej wszystko pozamykane[emoji8]

Z tym docenianiem w kwestii wydawania kasy to niestety nie docenia [emoji23] wolałby żebym nie wiedziała o promocjach

Dziwny jakiś..! ;)

Super że z mieszkaniem uda się zacząć wcześniej..! mam nadzieję że zdążycie ze wszystkim :) Ja chcę wyprać wykładzinę w sypialni zanim rozłożymy łóżeczko i ostatnie co nam zostało to zakup materaca. Aaaa to znaczy jeszcze zakupy apteczne, ale to mnie "kręci" najmniej ;) i zosatwiam jakoś na koniec... zamówię na początku czerwca :tak:

Jestem po wizycie, na szczęście szyjka się już dalej nie skróciła, no i jest też zamknięta, więc trochę się uspokoiłam i dostałam pozwolenie na więcej ruchu. Na szczęście, bo takie leżenie jest zupełnie wbrew mojej naturze.
Mała chyba jest klockiem, bo waży niby ponad 2,4kg (dziś mam 33t5d), przepływy ok. Raz w tygodniu ktg mam robić.
Jest tu któraś z was z cukrzycą ciążową?

reklama
Dodzwonilam sie do lekarza i kazal przyjechac do szpitala akurat mial dyżur. Szyjka ponad 1 cm i niestety musze lezec plackiem do konca 8 miesiaca... Moge wstawać tylko na siku także nieciekawie... Obym dotrwala

Ojjj coraz więcej nas z krótkimi szyjkami. Niewiele czasu zostało, oszczędzaj się, lepiej leżeć w domu niż w szpitalu

Do góry