Ja jestem na samej diecie , moim zdaniem to bezsensu iść do szpitala na profil cukrzycowy bo to co dają do jedzenia to śmiech
Tym bardziej że masz traumę i pobyt tylko by Cię dobił,współczuję straty dzidziusia
Kochana a o której godzinie zjadasz ostatnia kolację ?
Ja na czczo zazwyczaj 87,88 ,nieraz 83 a byli też parę razy 90 i wtedy diabetolog kazała jeść późno kolację i zauważyłam że jak zjem właśnie kanapkę przed 22 to rano cukier ok
U Ciebie jakieś cukry rano ?
U mnie na czczo praktycznie nie ma poniżej 90, zwykle 90-98 (w tym tygodniu 91, 103, 105, 98, 106, 97) ale gin mówił, że do 100 mam się nie przejmować. Na profilu byłam zaraz po zrobieniu krzywej, w szpitalu, gdzie pracuje mój gin, ale teraz on wyjeżdża na urlop niestety, więc ten manewr się nie uda znowu. Próbowałam jeść kolację wcześnie i późno, wynik na czczo raczej zawsze podobny. Kombinuję jeszcze, ale nie mam zbytnio pomysłów poza tym, że może jem ogólnie mało albo za mało węglowodanów, ale u nas od ponad tygodnia upały i tak szczerze nie mam ochoty na gotowanie, poza tym jestem sama w domu i miałam ograniczyć aktywność, więc to jedyne, co mi przychodzi do głowy.
Jem ostatnią kolację zwykle koło 21:30 (jakaś kanapka z czymś+warzywa albo kanapka i serek wiejski z warzywami, albo kanapka i sałatka jakaś). Idę spać przed 24. Wstaję koło 8. Próbowałam wstawać szybciej i mierzyć, ale wyniki i tak były powyżej 90. Co ciekawe mam przyjaciółkę lekarza w Niemczech i tam wyniki na czczo w cukrzycy ciążowej jest do 95, więc powiedzmy, że daje mi to pewien zapas, no ale jak w necie czytałam, to raczej u nas dają tą insulinę już jak jest powyżej 100.