reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Marika gwarancji nikt Ci nie da co bedzie, ale na tym etapie szyjka juz chyba ma prawo sie skracac. Moja 2 cm miala w 18tc i miekka jest. Najwazniejsze zeby sie dalej za szybko nie skracala, choc bywa ze i z duzo krotsza dotrzymuja do termunu.
Ktory to dokladnie tydzien u Ciebie? Kiedy masz kontrole?
No i najwazniejsze, ze synus zdrowy. Waga taka jak mojej[emoji3]
Dziś dokładnie 31+0 i kontrola za tydzień

reklama
Super że wszystko ok :) ciekawe jak przyjdzie pora rodzić czy spotkamy się myślami na porodówce :D

Będzie dobrze :) Na szczęście z Makiem wsswszys ok to najważniejsze :)
10 tygodni szybko leci :)

Mnie od razu urzekł ten granat [emoji173] piękny :)

Jaka już duża dziewczynka :) gratuluję udanej wizyty :)

Ooo to więcej od Remika :) a który to tydzień ? Zazdroszcze wizyty co dwa tygodnie :)
U mnie dziś 31+5
Ola ja co dwa bi ciaza zagrożona jak idę tam to się boje ;/wolAlabym jak ty wszyskk oki ;)

Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona :D) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie :)
- skarpetki na porod ( wiem, ze to lipiec, ale pogoda moze byc rozna zwlaszcza noca, a i na znieczulenie mozba roznie zareagowac)
- pomadka do ust ( podczas porodu bardzo wysychaja)
- woda moneralna z dziobkiem
- husteczki hig.
- wkladki laktacyjne
- recznik papierowy
- papier toalerowy?
- kubek + sztucce
- kolo poporodowe

Tyle bym dodala[emoji6]

@JustMe55 ja bym wzięła jasny bo w ciemny latem bo do ciemnego bardzo słońce daje i będzie dzidzi goraco
@Marika92 bedzie dobrze ja z moja szyjka już od 18 tyg walczymy
@Margana super że wszystko oki ;)

U mnie też jak narazie ok, malutka waży 1950 tak,e takie 2 kg ;) następna wizyta za dwa tyg
Troszkę mnie teraz brzuszek boli bo mi tym USG mocno naciskał ;/ i ruszał pessarem
Ale z pomiarów i wszystkiego jest.oki. !!!
Teraz walczymy o te 14 dni ,powiedziała żebym jeszcze ten miesiąc wytrzymała , ale też te dwa tyg takie najwazniensze ,
Super, ze wszystko ok! Ale corcia juz duza[emoji3] Ktory to dokladnie tydzien?

Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Duże już te nasze dzieciaczki. Ja mam swoją w środę. Na razie odmeldowuje się do odwołania, bo kiepsko u mnie zarówno ze zdrowiem fizycznym jak i psychicznie.
Ojej, kochana trzymaj sie tam jakos! I daj znac koniecznie po wizycie.

reklama
Do góry