reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona :D) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie :)
Ja brałam płyn do naczyń. Bo u mnie kubek masz swój. Żeby umyć czy kubek czy łyżeczkę

@_agnieszka_ mam ten sam problem, brafiterka powiedziala zebym zaczekala jak najdluzej moge z zakupem biustonosza do karmienia, wybieram do niej jakieś 3 tyg przed porodem. Zobaczymy co mi dobierze.
Tak generalnie, to ja jestem brafitterką [emoji23]
Ale w takich sytuacjach to po prostu kwestia osobnicza...
A żeby nie było nudno, to mam taki rozmiar, że nie kupię stanika od ręki, więc będzie loteria.... (albo UK, gdzie powiedzmy jest szansa, albo melissa, gdzie czas oczekiwania ok 2 tygodnie...)
Mój ostatni nabytek to 65L.... Jest trochę luźny (w sam raz jest 65K), więc nie wiem, czy do karmienia L, M, czy może N.... [emoji15]

Z małym wszystko super, prenatalne ok, rośnie ładnie, ma 1680g więc poszedł do przodu.. Za tydzień do kontroli szyjki bo mi się do 2cm skłóciła.. :( już jestem zapłakana co to będzie.. Jak ja sama do końca dam radę :( zapisała mi luteine a kolejna wizyta z usg za 2 tygodnie.. Powiedzcie że jakoś to będzie :(
Na szczęście ujście szyjki zamknięte i jest twarda... Ale sam fakt :( a jeszcze 10 tyg...
Oj, współczuję problemów z szyjką, zwłaszcza w połączeniu z remontem, samotnością itd... :( Ale mam nadzieję, że jak trochę odpoczniesz, to jednak szyjka wróci do normy...
Ewentualnie pessar, żebyś mogla choć w miarę funkcjonować.. [emoji15]
Będzie dobrze, zobaczysz [emoji110][emoji110][emoji110]

Tak generalnie, to ja jestem brafitterką [emoji23]
Ale w takich sytuacjach to po prostu kwestia osobnicza...
A żeby nie było nudno, to mam taki rozmiar, że nie kupię stanika od ręki, więc będzie loteria.... (albo UK, gdzie powiedzmy jest szansa, albo melissa, gdzie czas oczekiwania ok 2 tygodnie...)
Mój ostatni nabytek to 65L.... Jest trochę luźny (w sam raz jest 65K), więc nie wiem, czy do karmienia L, M, czy może N.... [emoji15]

Haha:-D umknęło mi to ze jesteś brafiterka.
Ja kupie biustonosz od ręki takze z tym nie ma problemu teraz mam FF, takze juz sie boje co to bedzie;)

@Marika92 bedzie dobrze, juz bliżej niż dalej. Dużo odpoczywaj i dbaj o siebie i maluszka :)

@JustMe55 piekny ten wozek, bardzo mi sie podobał ale niestety nie zmieścił sie w moim budżecie.
Granatowy jest cuuudny!!!

Gratuluje udanych wizyt! Jakie duże juz sa dzieciaczki :)

reklama
Do góry