reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Marika gwarancji nikt Ci nie da co bedzie, ale na tym etapie szyjka juz chyba ma prawo sie skracac. Moja 2 cm miala w 18tc i miekka jest. Najwazniejsze zeby sie dalej za szybko nie skracala, choc bywa ze i z duzo krotsza dotrzymuja do termunu.
Ktory to dokladnie tydzien u Ciebie? Kiedy masz kontrole?
No i najwazniejsze, ze synus zdrowy. Waga taka jak mojej[emoji3]
Dziś dokładnie 31+0 i kontrola za tydzień

reklama
Super że wszystko ok :) ciekawe jak przyjdzie pora rodzić czy spotkamy się myślami na porodówce :D

Będzie dobrze :) Na szczęście z Makiem wsswszys ok to najważniejsze :)
10 tygodni szybko leci :)

Mnie od razu urzekł ten granat [emoji173] piękny :)

Jaka już duża dziewczynka :) gratuluję udanej wizyty :)

Ooo to więcej od Remika :) a który to tydzień ? Zazdroszcze wizyty co dwa tygodnie :)
U mnie dziś 31+5
Ola ja co dwa bi ciaza zagrożona jak idę tam to się boje ;/wolAlabym jak ty wszyskk oki ;)

Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona :D) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie :)
- skarpetki na porod ( wiem, ze to lipiec, ale pogoda moze byc rozna zwlaszcza noca, a i na znieczulenie mozba roznie zareagowac)
- pomadka do ust ( podczas porodu bardzo wysychaja)
- woda moneralna z dziobkiem
- husteczki hig.
- wkladki laktacyjne
- recznik papierowy
- papier toalerowy?
- kubek + sztucce
- kolo poporodowe

Tyle bym dodala[emoji6]

@JustMe55 ja bym wzięła jasny bo w ciemny latem bo do ciemnego bardzo słońce daje i będzie dzidzi goraco
@Marika92 bedzie dobrze ja z moja szyjka już od 18 tyg walczymy
@Margana super że wszystko oki ;)

U mnie też jak narazie ok, malutka waży 1950 tak,e takie 2 kg ;) następna wizyta za dwa tyg
Troszkę mnie teraz brzuszek boli bo mi tym USG mocno naciskał ;/ i ruszał pessarem
Ale z pomiarów i wszystkiego jest.oki. !!!
Teraz walczymy o te 14 dni ,powiedziała żebym jeszcze ten miesiąc wytrzymała , ale też te dwa tyg takie najwazniensze ,
Super, ze wszystko ok! Ale corcia juz duza[emoji3] Ktory to dokladnie tydzien?

Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Duże już te nasze dzieciaczki. Ja mam swoją w środę. Na razie odmeldowuje się do odwołania, bo kiepsko u mnie zarówno ze zdrowiem fizycznym jak i psychicznie.
Ojej, kochana trzymaj sie tam jakos! I daj znac koniecznie po wizycie.

reklama
Do góry