Dziś dokładnie 31+0 i kontrola za tydzieńMarika gwarancji nikt Ci nie da co bedzie, ale na tym etapie szyjka juz chyba ma prawo sie skracac. Moja 2 cm miala w 18tc i miekka jest. Najwazniejsze zeby sie dalej za szybko nie skracala, choc bywa ze i z duzo krotsza dotrzymuja do termunu.
Ktory to dokladnie tydzien u Ciebie? Kiedy masz kontrole?
No i najwazniejsze, ze synus zdrowy. Waga taka jak mojej[emoji3]
reklama
Agatka29
Fanka BB :)
U mnie dziś 31+5Super że wszystko ok ciekawe jak przyjdzie pora rodzić czy spotkamy się myślami na porodówce
Będzie dobrze Na szczęście z Makiem wsswszys ok to najważniejsze
10 tygodni szybko leci
Mnie od razu urzekł ten granat [emoji173] piękny
Jaka już duża dziewczynka gratuluję udanej wizyty
Ooo to więcej od Remika a który to tydzień ? Zazdroszcze wizyty co dwa tygodnie
Ola ja co dwa bi ciaza zagrożona jak idę tam to się boje ;/wolAlabym jak ty wszyskk oki
Margana
- skarpetki na porod ( wiem, ze to lipiec, ale pogoda moze byc rozna zwlaszcza noca, a i na znieczulenie mozba roznie zareagowac)Dziewczyny, napiszę Wam co wrzuciłam do torby do porodu. Jakbyście miły jakieś opinie to chętnie usłyszę czy czegos za mało, za dużo, cos nie potrzebne czegoś brak itp.
-ręczniki kąpielowex2 + ręcznik do rąk
-klapki gumowe
-3 koszule nocne + cieniutki szlafrok
-stopery do uszu gdyby współlokatorka głośno chrapała
-biustonosz do karmienia
-majtki poporodowe + podkłady
-3x ceratki jednorazowe pod prześcieradło
-szczoteczka+pasta do zębów, szczotka do włosów, gumka, tantum rosa + buteleczka do rozrobienia, szampon + żel pod prysznic, małe mydło w płynie, maszynka do golenia
-laktator
-nakładki na brodawki ( w razie gdybym została brutalnie pogryziona ) + krem z lanoliny
I to tyle. Małego pakuję osobno ale jeszcze nie skończyłam. Dajcie znac czy coś wrzucić bądź wyrzucić, jeśli możecie
- pomadka do ust ( podczas porodu bardzo wysychaja)
- woda moneralna z dziobkiem
- husteczki hig.
- wkladki laktacyjne
- recznik papierowy
- papier toalerowy?
- kubek + sztucce
- kolo poporodowe
Tyle bym dodala[emoji6]
Margana
Super, ze wszystko ok! Ale corcia juz duza[emoji3] Ktory to dokladnie tydzien?@JustMe55 ja bym wzięła jasny bo w ciemny latem bo do ciemnego bardzo słońce daje i będzie dzidzi goraco
@Marika92 bedzie dobrze ja z moja szyjka już od 18 tyg walczymy
@Margana super że wszystko oki
U mnie też jak narazie ok, malutka waży 1950 tak,e takie 2 kg następna wizyta za dwa tyg
Troszkę mnie teraz brzuszek boli bo mi tym USG mocno naciskał ;/ i ruszał pessarem
Ale z pomiarów i wszystkiego jest.oki. !!!
Teraz walczymy o te 14 dni ,powiedziała żebym jeszcze ten miesiąc wytrzymała , ale też te dwa tyg takie najwazniensze ,
Agatka29
U mnie 31+5Super, ze wszystko ok! Ale corcia juz duza[emoji3] Ktory to dokladnie tydzien?
Margana
No wlasnie, tu najwiekszy problem. Dobrze, ze beda.Msc beda bo potem musza wracac .. ale ciesze sie nirwiem z Kim Nicole bym dala jsk my na porodowce
Margana
Z wyprawka to zaden problem. Ja w pierwszej ciazy zrobilam cala wyprawke lezac[emoji6]Jest najważniejszy... Tylko wiem jakie mam braki w wyprawce i jaka jestem żywiołowa na co dzień no ale, dam jakoś radę
Margana
Ojej, kochana trzymaj sie tam jakos! I daj znac koniecznie po wizycie.Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Duże już te nasze dzieciaczki. Ja mam swoją w środę. Na razie odmeldowuje się do odwołania, bo kiepsko u mnie zarówno ze zdrowiem fizycznym jak i psychicznie.
Margana
No mysle, ze na tym etapie juz szyjka ma prawo sie skracac. Oszczedzaj sie i bedzie dobrze[emoji4]Dziś dokładnie 31+0 i kontrola za tydzień
reklama
Czemu niepraktyczne?ten czarny z tylu wiem ,ze czarne niepraktyczne ale faajne ...
Podziel się: