reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bylismy trzy razy I ridziny wlochy
Pierwszy jej lot to na 4 msce - chrzest
Ale zeby hotel to mi sie marzy... za rok bankowo musimy bo od 2016 nie widzialam hotelu jakoegos msca fajnego[emoji25][emoji25]no ale babiki mam[emoji7][emoji7][emoji7]o co kiedts marzylam
Ja jeszcze nie leciałam z młodym ,i teraz pewnie poczekamy aż mała podrośnie dopiero jakieś większe dalsze wczasy ;) narazie zostają nam góry i nasze polskie morze a ja uwielbiam :)

reklama
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...
Właśnie nie tak wszyscy :D ja co roku poluje, żeby mąż miał wolne w te dni robocze, ale zawsze ktoś uprzedzi. Niby do niczego mi niepotrzebny, ale akurat w tym roku by pokój pomalowal. Jak na złość chodzi w kratkę w każdy dzień roboczy od rana do wieczora. Gdyby nie odsuwanie mebli, to sama bym się za to zabrała.

Ja tylko napisałam że słyszałam, że się nie podaje. Ale w szpitalach wszędzie praktykują wcześniejsze podawanie, więc nie sądzę żeby podawali na darmo.
Wydaje mi się, że jest okno działania sterydów, z tego co pamiętam "najlepiej" urodzić około 2 tygodni po podaniu sterydu, żeby pęcherzyki płucne odpowiednio na niego reagowały. Dlatego lekarz ocenia ryzyko porodu przedwczesnego i podaje w zależności tego, jakie ono jest.

Odpoczywamy :)
1524827318795-1033614864.jpg

Załączniki

• 1524827318795-1033614864.jpg
    1524827318795-1033614864.jpg
    200,8 KB · Wyświetleń: 253
Wydaje mi się, że jest okno działania sterydów, z tego co pamiętam "najlepiej" urodzić około 2 tygodni po podaniu sterydu, żeby pęcherzyki płucne odpowiednio na niego reagowały. Dlatego lekarz ocenia ryzyko porodu przedwczesnego i podaje w zależności tego, jakie ono jest.
Ja mam dzis skończony 30 tydzień cc planowane jest na 36 tydzień a już mam sterydy oczywiście może coś zdążyć się wcześniej dlatego nie czekamy do ostatniego momentu

reklama
Do góry