reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Bylismy trzy razy I ridziny wlochy
Pierwszy jej lot to na 4 msce - chrzest
Ale zeby hotel to mi sie marzy... za rok bankowo musimy bo od 2016 nie widzialam hotelu jakoegos msca fajnego[emoji25][emoji25]no ale babiki mam[emoji7][emoji7][emoji7]o co kiedts marzylam
Ja jeszcze nie leciałam z młodym ,i teraz pewnie poczekamy aż mała podrośnie dopiero jakieś większe dalsze wczasy ;) narazie zostają nam góry i nasze polskie morze a ja uwielbiam :)

reklama
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...
Właśnie nie tak wszyscy :D ja co roku poluje, żeby mąż miał wolne w te dni robocze, ale zawsze ktoś uprzedzi. Niby do niczego mi niepotrzebny, ale akurat w tym roku by pokój pomalowal. Jak na złość chodzi w kratkę w każdy dzień roboczy od rana do wieczora. Gdyby nie odsuwanie mebli, to sama bym się za to zabrała.

Ja tylko napisałam że słyszałam, że się nie podaje. Ale w szpitalach wszędzie praktykują wcześniejsze podawanie, więc nie sądzę żeby podawali na darmo.
Wydaje mi się, że jest okno działania sterydów, z tego co pamiętam "najlepiej" urodzić około 2 tygodni po podaniu sterydu, żeby pęcherzyki płucne odpowiednio na niego reagowały. Dlatego lekarz ocenia ryzyko porodu przedwczesnego i podaje w zależności tego, jakie ono jest.

Odpoczywamy :)
1524827318795-1033614864.jpg

Załączniki

• 1524827318795-1033614864.jpg
    1524827318795-1033614864.jpg
    200,8 KB · Wyświetleń: 250
Wydaje mi się, że jest okno działania sterydów, z tego co pamiętam "najlepiej" urodzić około 2 tygodni po podaniu sterydu, żeby pęcherzyki płucne odpowiednio na niego reagowały. Dlatego lekarz ocenia ryzyko porodu przedwczesnego i podaje w zależności tego, jakie ono jest.
Ja mam dzis skończony 30 tydzień cc planowane jest na 36 tydzień a już mam sterydy oczywiście może coś zdążyć się wcześniej dlatego nie czekamy do ostatniego momentu

reklama
Do góry