reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzień dobry ja już na nogach zbieram się bo jedziemy z tata i bratem do Zakopanego mojej mam leży po operacji czeka mnie 3,5 godz jazdy autem napewno wrócimy wieczorem u nas tez piękna pogoda ale to dobrze wole ciepło niż jakby było pochmurnie
Spokojnej podróży [emoji110]
Masz adapter do pasów? [emoji6]
No i kciuki za mamę [emoji110]

reklama
No właśnie od kiedy Aga o nich wspomniała to tak sobie myślę czy też takiego sobie niesprawic zawsze by to było odciazenie no i dla mojej szyjki też trochę " luzu"
Ja się cały czas zastanawiam, i nie wiem, czy bardziej pas się przyda podtrzymujący przed porodem, czy po porodzie, żeby brzuch szybciej/łatwiej wrócił do normy...
I jeśli na po porodzie, to kompletnie nie wiem, na jaki obwód - teraz mam prawie 30cm więcej niż wcześniej - miałam ok 62-63cm, ostatnio jak się mierzyłam miałam 90, do porodu będzie jeszcze więcej, więc.... Nie wiem :(

Mój dalej się spina i pobolewa niestety:(

Jak cię pocieszę to mnie tez boli a jest 9:00 rano i w zasadzie nie zdążyłam nawet pochodzić porządnie [emoji58]

Mi się wydaje ze poprostu to jest taki moment kiedy wszystkie nas boli na rożny sposób ten brzuch dzieci rosną rozciągają się zmieniają pozycje
Lez nie wstawaj dziś wogole

reklama
Witam się niedzielnie :)
Co do pobolewania, twardnienia brzucha to sama miałam taki moment, że miałam brzuch jak kamień przez jakieś 3 dni. Rozmawiałam z położną, ktora poradziła mi, żebym lepiej pojechała na IP, bo nigdy nie wiadomo, czy takie skurcze mają wpływ na szyjkę... pojechałam, na szczęście wszystko w porządku. Szyjke miałam 2,9 cm, robi się ciut krótsza, zobaczę we wtorek na wizycie czy nadal ma tyle... zalecili mi nospe 3xdziennie. Odkąd biorę jest dużo lepiej... aaa i dowiedziałam się, że moja córcia obróciła się, ale nie tak jak powinna, bo teraz jest miednicowo ułożona. Mam przeczucia, że tak już zostanie...
We wtorek mam usg III trymestru, już nie mogee sie doczekać :)

Miłego dnia dziewczyny! My dziś po obiadku lecimy na urodziny bratanicy mojego P. Więc rodzinne spotkanie się szykuje :)

Do góry