reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hania mi się schowała trochę za łożysko - ale jak popatrzyłam na brzuch, to widziałam, że cały dosłownie chodził, a ja ledwo co czułam [emoji23]

A dzisiaj była pizza... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
To ja jutro też będę obserwowała bo dzisiaj kilka razy czułam jak kopie, ale bardzo delikatnie :( może w końcu się ulozy tak żeby mamy nie stresować :(

reklama
U mnie starszak będzie przynajmniej 5h dziennie w żłobku, ktoś z rodziny na początku może też pomoże, ale teraz zastanawiam się, czy nie wziąć niani na pół etatu i nie zostać w pracy na pół etatu. Próbuję rozkręcić firmę i nie chcę zaczynać od nowa po powrocie z macierzyńskiego. Bo tak, żeby mieć nianię po to, żeby odpocząć i się wyspać, to mnie nie stać niestety.

A jaką firmę? przepraszam, jeśli pisałaś a ja przeoczyłam :)

I jak sobie z tym radzić ? To chwilowe ? Dziecko jest starsze "bardziej rozumne" i chce po prostu ciągle bliskości mamy tak ?

Klaudia, jak zaczniesz czytać to co chwilę okaże się że są bunty, kryzysy itp :) Zobaczysz jaki egzemplarz Ci się trafi.. nie stresuj się na zapas :)

W ciągu pół roku myślę , że uda mi się we wszystko ja ubrać :) Espumisan zwykły można ? Czy takie saszetki dla dzieci ?

Zwykły :tak:

Udalo mi się, spakowałam się jakoś, ale za dużo wolnego miejsca na zakupy nie mam ;) No ale tam też może być i deszcz i słońce, więc musiałam wziąć więcej rzeczy...

Moim zdaniem starczy na pewno - rodzimy w lipcu nie listopadzie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tak trochę się rozpedzilam ale kazda jedną rzecz tak mi się podoba :) i brałam 62-68 to akurat do grudnia starcza :)
Taki okres musi minąć ale męczący strasznie jak w dzień musisz mieć energię a w nocy nie śpisz bo dziecko tez nie śpi
Od mojej edzi budzi się między 2-5 rano nie soi potem zaśnie i wstaje po 7:00 [emoji58]
Współczuje jej i aż się boje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I też jest takie nie znośne skoro tak mało śpi. Może u Ciebie będzie lepiej :)
Trzeba to prztrwac. A dlugosc trwania pewnie zalezy od dziecka. Zreszta ja juz tak dobrze tego wszystkiego nie pamietam. Sama sobie musze wszystko poprzypominac[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No tak bo twoja już duża, teraz wszystko od nowa Cię czeka :)
No dokladnie. Moja tez daje mi sie wyspac, a teraz sie zacznie. Bo watpie zeby mi sie tak laskawe drugie dziecko trafilo[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Może łaskawe będzie , ale tak po 5/6 latach nie na początku :D

A jaką firmę? przepraszam, jeśli pisałaś a ja przeoczyłam :)

Klaudia, jak zaczniesz czytać to co chwilę okaże się że są bunty, kryzysy itp :) Zobaczysz jaki egzemplarz Ci się trafi.. nie stresuj się na zapas :)

Nie pisałam. Zajmujemy się produkcją filmową, głównie animacja.

A daleko się wybieracie? W sumie teraz pogoda wszędzie niepewna :)

Tak trochę się rozpedzilam ale kazda jedną rzecz tak mi się podoba :) i brałam 62-68 to akurat do grudnia starcza :)

I też jest takie nie znośne skoro tak mało śpi. Może u Ciebie będzie lepiej :)

No tak bo twoja już duża, teraz wszystko od nowa Cię czeka :)

Może łaskawe będzie , ale tak po 5/6 latach nie na początku :D
Moja mloda do roku czasu spala do 9 -10 [emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O wow, mam nadzieję, że kolejne też będzie takie :D Zazdroszczę. U nas do niedawna pobudki co 1h-2h.
Kurcze, wspolczuje[emoji53] I mam nadzieje, ze mi sie tak teraz nie trafi.
Mloda kladlam o 20.00, budzila sie tak 6.00- 7.00. Dawalam jej mleko i kladlam spowrotem spac, udajac ze jest dalej noc. I tak spala do 9.00-10.00[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Cześć dziewczyny :)

Wczoraj padłam przy próbie nadrobienia was, ale jak O pojedzie do pracy to na pewno się uda ;)
Za chwilę muszę wstać, itd... ;)
Druga tura w piekarniku, a zajace mloda juz ozdabia[emoji3]
9acc3556f4347d14e5a3143d239aca3d.jpg

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Śliczne są [emoji106]
Ja będę piekła baranki ale dopiero w sobotę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej kobietki, słaby dzień dzisiaj. Większość przespalam. Chyba przez pogodę, śnieg jak w zimie. Zdążyłam Was nadrobić zaraz lekka kolacja i znowu idę spać.
Patrzę na Wasze wypieki i sama sie zastanawiam czy cos nie zrobic. Tylko ze nas w święta nie ma. Mój mąż ma dyżur w niedzielę od 7 do 19, ja jadę do moich rodziców z córka a w poniedziałek jesteśmy u teściów a mąż ma potem nocny dyżur. Standard już u nas.
Dziś trzeci dzień bylam na diecie lekkostrawnej po ataku bólu wątroby. Pewnie dlatego taka senna, ale mam wrażenie że obrzęki zeszły.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nas też w święta nie ma, jeden dzień u mojej mamy, drugi u teściów, ale jedziemy z ciastem i barankami, jak co roku ;)

Dobrze, że obrzęki zeszły [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Lekarz mówił ze może się różnić ze wszystko jest w normie i sprawdzał przepływy w mózgu i w ogolw wszystko jest dobrze powiedział ze każde dziecko rośnie inaczej ale tak się boje ze tak się rozni ta główka :(
Nie bój się, na pewno wszystko jest ok [emoji106]
A rozbieżności do 2 tygodni to norma

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry