reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hania mi się schowała trochę za łożysko - ale jak popatrzyłam na brzuch, to widziałam, że cały dosłownie chodził, a ja ledwo co czułam [emoji23]

A dzisiaj była pizza... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
To ja jutro też będę obserwowała bo dzisiaj kilka razy czułam jak kopie, ale bardzo delikatnie :( może w końcu się ulozy tak żeby mamy nie stresować :(

reklama
U mnie starszak będzie przynajmniej 5h dziennie w żłobku, ktoś z rodziny na początku może też pomoże, ale teraz zastanawiam się, czy nie wziąć niani na pół etatu i nie zostać w pracy na pół etatu. Próbuję rozkręcić firmę i nie chcę zaczynać od nowa po powrocie z macierzyńskiego. Bo tak, żeby mieć nianię po to, żeby odpocząć i się wyspać, to mnie nie stać niestety.

A jaką firmę? przepraszam, jeśli pisałaś a ja przeoczyłam :)

I jak sobie z tym radzić ? To chwilowe ? Dziecko jest starsze "bardziej rozumne" i chce po prostu ciągle bliskości mamy tak ?

Klaudia, jak zaczniesz czytać to co chwilę okaże się że są bunty, kryzysy itp :) Zobaczysz jaki egzemplarz Ci się trafi.. nie stresuj się na zapas :)

W ciągu pół roku myślę , że uda mi się we wszystko ja ubrać :) Espumisan zwykły można ? Czy takie saszetki dla dzieci ?

Zwykły :tak:

Udalo mi się, spakowałam się jakoś, ale za dużo wolnego miejsca na zakupy nie mam ;) No ale tam też może być i deszcz i słońce, więc musiałam wziąć więcej rzeczy...

Moim zdaniem starczy na pewno - rodzimy w lipcu nie listopadzie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tak trochę się rozpedzilam ale kazda jedną rzecz tak mi się podoba :) i brałam 62-68 to akurat do grudnia starcza :)
Taki okres musi minąć ale męczący strasznie jak w dzień musisz mieć energię a w nocy nie śpisz bo dziecko tez nie śpi
Od mojej edzi budzi się między 2-5 rano nie soi potem zaśnie i wstaje po 7:00 [emoji58]
Współczuje jej i aż się boje

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I też jest takie nie znośne skoro tak mało śpi. Może u Ciebie będzie lepiej :)
Trzeba to prztrwac. A dlugosc trwania pewnie zalezy od dziecka. Zreszta ja juz tak dobrze tego wszystkiego nie pamietam. Sama sobie musze wszystko poprzypominac[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No tak bo twoja już duża, teraz wszystko od nowa Cię czeka :)
No dokladnie. Moja tez daje mi sie wyspac, a teraz sie zacznie. Bo watpie zeby mi sie tak laskawe drugie dziecko trafilo[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Może łaskawe będzie , ale tak po 5/6 latach nie na początku :D

A jaką firmę? przepraszam, jeśli pisałaś a ja przeoczyłam :)

Klaudia, jak zaczniesz czytać to co chwilę okaże się że są bunty, kryzysy itp :) Zobaczysz jaki egzemplarz Ci się trafi.. nie stresuj się na zapas :)

Nie pisałam. Zajmujemy się produkcją filmową, głównie animacja.

A daleko się wybieracie? W sumie teraz pogoda wszędzie niepewna :)

Tak trochę się rozpedzilam ale kazda jedną rzecz tak mi się podoba :) i brałam 62-68 to akurat do grudnia starcza :)

I też jest takie nie znośne skoro tak mało śpi. Może u Ciebie będzie lepiej :)

No tak bo twoja już duża, teraz wszystko od nowa Cię czeka :)

Może łaskawe będzie , ale tak po 5/6 latach nie na początku :D
Moja mloda do roku czasu spala do 9 -10 [emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

O wow, mam nadzieję, że kolejne też będzie takie :D Zazdroszczę. U nas do niedawna pobudki co 1h-2h.
Kurcze, wspolczuje[emoji53] I mam nadzieje, ze mi sie tak teraz nie trafi.
Mloda kladlam o 20.00, budzila sie tak 6.00- 7.00. Dawalam jej mleko i kladlam spowrotem spac, udajac ze jest dalej noc. I tak spala do 9.00-10.00[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Cześć dziewczyny :)

Wczoraj padłam przy próbie nadrobienia was, ale jak O pojedzie do pracy to na pewno się uda ;)
Za chwilę muszę wstać, itd... ;)
Druga tura w piekarniku, a zajace mloda juz ozdabia[emoji3]
9acc3556f4347d14e5a3143d239aca3d.jpg

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Śliczne są [emoji106]
Ja będę piekła baranki ale dopiero w sobotę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hej kobietki, słaby dzień dzisiaj. Większość przespalam. Chyba przez pogodę, śnieg jak w zimie. Zdążyłam Was nadrobić zaraz lekka kolacja i znowu idę spać.
Patrzę na Wasze wypieki i sama sie zastanawiam czy cos nie zrobic. Tylko ze nas w święta nie ma. Mój mąż ma dyżur w niedzielę od 7 do 19, ja jadę do moich rodziców z córka a w poniedziałek jesteśmy u teściów a mąż ma potem nocny dyżur. Standard już u nas.
Dziś trzeci dzień bylam na diecie lekkostrawnej po ataku bólu wątroby. Pewnie dlatego taka senna, ale mam wrażenie że obrzęki zeszły.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nas też w święta nie ma, jeden dzień u mojej mamy, drugi u teściów, ale jedziemy z ciastem i barankami, jak co roku ;)

Dobrze, że obrzęki zeszły [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Lekarz mówił ze może się różnić ze wszystko jest w normie i sprawdzał przepływy w mózgu i w ogolw wszystko jest dobrze powiedział ze każde dziecko rośnie inaczej ale tak się boje ze tak się rozni ta główka :(
Nie bój się, na pewno wszystko jest ok [emoji106]
A rozbieżności do 2 tygodni to norma

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry