reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie bój się, na pewno wszystko jest ok [emoji106]
A rozbieżności do 2 tygodni to norma

0d1yrjjgtd95fou3.png
Oby tak było jak piszecie pragnę tego z całego serca

Ale lekarz mowil, ze to zle? Bo przeciez te wtmiary nigdy nie sa idealne, zawsze sa jakies roznice i to nic zlego nie oznacza

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Poza różnicami faktycznymi dochodzi niedokładność usg, samego pomiaru, tego, jak lekarzowi się kliknie itd..
Może to inny przykład, ale jak po wizycie trafiłam do szpitala, i miałam parę usg w ciągu jednego dnia, to rozbieżność długości była 5czy 6 dni (wcześniejszy pomiar był "starszy", a w ciągu paru godzin dziecko mi "odmłodniało" o prawie tydzień...) - powiedziałam to lekarze w szpitalu jak mi podała wiek, że parę godzin wcześniej było prawie tydzień później, to mi tłumaczyła, że nawet jak ten sam lekarz robi, to nie będzie mieć 2x tego samego pomiaru, a minimalna różnica na ekranie, praktycznie niezauważalna, to już wg pomiarów różnica dni, a do tego dochodzi niedokładność samego usg, bo dziecko się inaczej obróci itd.
No i faktyczne różnice osobnicze, jednym szybciej rośnie to, innym tamto, i dopóki rozbieżności nie są duże, to wszystko jest ok

0d1yrjjgtd95fou3.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moje też się lubiły budzić Kacper do 2 lat co 2 godziny potem zaczął spac. Marysia do 1.5 roku co 2 godziny, potem od 1.5 do 2.5 lat budziła się 3 razy, od 2.5 do 3 2 razy i ostatnie pol roku tylko raz☺️ więc z czasem sobie zmniejszała

No i jeszcze ciasteczka owsiane z czekolada[emoji5] Pycha[emoji3]
0e6035bf729cd23a94ad54ff70a7be9d.jpg

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Wyglądają pysznie :D oj, zjadła bym takie ;)

Ja będę piekła jutro, tylko nie wiem jeszcze, co... [emoji23]
Na pewno stado baranów [emoji23]
(a serio, to tradycyjnie już piekę baranki dla rodziny, w tym roku tylko 3, więc szybko pójdzie ;) babcia u mamy i dostaną jednego, i dla wujków nie piekę, ale już mi się zdarzyło piec po 5-6 ;))
A potem nie wiem, może jakiś sernik..? A może mazurka zrobię? Hmmm, muszę dzisiaj pomyśleć, pooglądać kalendarz z przepisami, a jutro rano O pójdzie do sklepu po parę ostatnich drobiazgów, to w razie czego dokupić brakujących składników ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kurcze no pierwsze slysze zeby to mialo wplyw na wielkosc dziecka. Myslisz, ze tak moze byc na prawde?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Moim zdaniem na samą główkę nie, ale na całość dziecka już trochę tak - przy cukrzycy ciążowej dzieci rosną dużo bardziej niż powinny, a wtedy utrzymuje się za wysoki poziom cukru, więc jeśli ktoś by hipotetycznie jadł słodkie non stop i utrzymywał w ten sposób podwyższony poziom cukru, to może być ten sam efekt, tylko bez cukrzycy

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mloda poozdabiala zajace, kazde z nas ma w nich swoj odpowiednik[emoji3] UWAGA - ten po lewej strobie to ja[emoji6] W brzuszku mam dzidziusia, a ta linia to ten sznureczek, ktorym do dzidzi trafia ciasteczko, ktore trzymam w rece i jem[emoji23]
024df2b2d4c5ccb4ad7329f99588a342.jpg

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Piękne :D [emoji106] ;)
Pomysłowa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Poza różnicami faktycznymi dochodzi niedokładność usg, samego pomiaru, tego, jak lekarzowi się kliknie itd..
Może to inny przykład, ale jak po wizycie trafiłam do szpitala, i miałam parę usg w ciągu jednego dnia, to rozbieżność długości była 5czy 6 dni (wcześniejszy pomiar był "starszy", a w ciągu paru godzin dziecko mi "odmłodniało" o prawie tydzień...) - powiedziałam to lekarze w szpitalu jak mi podała wiek, że parę godzin wcześniej było prawie tydzień później, to mi tłumaczyła, że nawet jak ten sam lekarz robi, to nie będzie mieć 2x tego samego pomiaru, a minimalna różnica na ekranie, praktycznie niezauważalna, to już wg pomiarów różnica dni, a do tego dochodzi niedokładność samego usg, bo dziecko się inaczej obróci itd.
No i faktyczne różnice osobnicze, jednym szybciej rośnie to, innym tamto, i dopóki rozbieżności nie są duże, to wszystko jest ok

0d1yrjjgtd95fou3.png
Właśnie zastanawiam się czy nie pójść gdzieś jeszcze na usg ale boję się że już wpadnę w panikę jak znowu cos inaczej wyjdzie a mój lekarz nawet nie zlecił kolejnego usg jakoś wcześniej tylko dopiero za miesiąc wiec może to naprawdę nic groźnego

Do góry