reklama
Nowaja16
Fanka BB :)
Oby tak było jak piszecie pragnę tego z całego sercaNie bój się, na pewno wszystko jest ok [emoji106]
A rozbieżności do 2 tygodni to norma
Poza różnicami faktycznymi dochodzi niedokładność usg, samego pomiaru, tego, jak lekarzowi się kliknie itd..Ale lekarz mowil, ze to zle? Bo przeciez te wtmiary nigdy nie sa idealne, zawsze sa jakies roznice i to nic zlego nie oznacza
Aniołek[*] 8.08.2017
Może to inny przykład, ale jak po wizycie trafiłam do szpitala, i miałam parę usg w ciągu jednego dnia, to rozbieżność długości była 5czy 6 dni (wcześniejszy pomiar był "starszy", a w ciągu paru godzin dziecko mi "odmłodniało" o prawie tydzień...) - powiedziałam to lekarze w szpitalu jak mi podała wiek, że parę godzin wcześniej było prawie tydzień później, to mi tłumaczyła, że nawet jak ten sam lekarz robi, to nie będzie mieć 2x tego samego pomiaru, a minimalna różnica na ekranie, praktycznie niezauważalna, to już wg pomiarów różnica dni, a do tego dochodzi niedokładność samego usg, bo dziecko się inaczej obróci itd.
No i faktyczne różnice osobnicze, jednym szybciej rośnie to, innym tamto, i dopóki rozbieżności nie są duże, to wszystko jest ok
Jakie śliczneDziewczyny my juz oczekujemy zajączka a wy? [emoji2] . Corci się nudziło i mamusiu zróbmy coś dziś no i co tam biedna mam mogła hehe było coś z niunia porobić [emoji1]. Dajcie opinie [emoji6]
kinga30
Moje też się lubiły budzić Kacper do 2 lat co 2 godziny potem zaczął spac. Marysia do 1.5 roku co 2 godziny, potem od 1.5 do 2.5 lat budziła się 3 razy, od 2.5 do 3 2 razy i ostatnie pol roku tylko raz więc z czasem sobie zmniejszałaNapisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wyglądają pysznie oj, zjadła bym takieNo i jeszcze ciasteczka owsiane z czekolada[emoji5] Pycha[emoji3]
Aniołek[*] 8.08.2017
Ja będę piekła jutro, tylko nie wiem jeszcze, co... [emoji23]
Na pewno stado baranów [emoji23]
(a serio, to tradycyjnie już piekę baranki dla rodziny, w tym roku tylko 3, więc szybko pójdzie babcia u mamy i dostaną jednego, i dla wujków nie piekę, ale już mi się zdarzyło piec po 5-6 )
A potem nie wiem, może jakiś sernik..? A może mazurka zrobię? Hmmm, muszę dzisiaj pomyśleć, pooglądać kalendarz z przepisami, a jutro rano O pójdzie do sklepu po parę ostatnich drobiazgów, to w razie czego dokupić brakujących składników
Moim zdaniem na samą główkę nie, ale na całość dziecka już trochę tak - przy cukrzycy ciążowej dzieci rosną dużo bardziej niż powinny, a wtedy utrzymuje się za wysoki poziom cukru, więc jeśli ktoś by hipotetycznie jadł słodkie non stop i utrzymywał w ten sposób podwyższony poziom cukru, to może być ten sam efekt, tylko bez cukrzycyKurcze no pierwsze slysze zeby to mialo wplyw na wielkosc dziecka. Myslisz, ze tak moze byc na prawde?
Aniołek[*] 8.08.2017
Piękne [emoji106]Mloda poozdabiala zajace, kazde z nas ma w nich swoj odpowiednik[emoji3] UWAGA - ten po lewej strobie to ja[emoji6] W brzuszku mam dzidziusia, a ta linia to ten sznureczek, ktorym do dzidzi trafia ciasteczko, ktore trzymam w rece i jem[emoji23]
Aniołek[*] 8.08.2017
Pomysłowa
reklama
Nowaja16
Właśnie zastanawiam się czy nie pójść gdzieś jeszcze na usg ale boję się że już wpadnę w panikę jak znowu cos inaczej wyjdzie a mój lekarz nawet nie zlecił kolejnego usg jakoś wcześniej tylko dopiero za miesiąc wiec może to naprawdę nic groźnegoPoza różnicami faktycznymi dochodzi niedokładność usg, samego pomiaru, tego, jak lekarzowi się kliknie itd..
Może to inny przykład, ale jak po wizycie trafiłam do szpitala, i miałam parę usg w ciągu jednego dnia, to rozbieżność długości była 5czy 6 dni (wcześniejszy pomiar był "starszy", a w ciągu paru godzin dziecko mi "odmłodniało" o prawie tydzień...) - powiedziałam to lekarze w szpitalu jak mi podała wiek, że parę godzin wcześniej było prawie tydzień później, to mi tłumaczyła, że nawet jak ten sam lekarz robi, to nie będzie mieć 2x tego samego pomiaru, a minimalna różnica na ekranie, praktycznie niezauważalna, to już wg pomiarów różnica dni, a do tego dochodzi niedokładność samego usg, bo dziecko się inaczej obróci itd.
No i faktyczne różnice osobnicze, jednym szybciej rośnie to, innym tamto, i dopóki rozbieżności nie są duże, to wszystko jest ok
Podziel się: