reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Idę stąd, bo rano muszę wstać. Smigamy na usg wątroby Ł, potem ponowne badania krwi, a potem odebrac wyniki tomagrafii(trzymajcie kciuki) a potem wyjeżdżamy :) Wracamy w niedzielę rano, bo Ł ma dyżur :(
Wesołych świąt!
Niech Nam wszystkim idzie w dzieci, a nie w boczki! :)
Trzymam kciuki [emoji106] [emoji106] [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
A jak myślicie jak zacznę więcej jeść to dziecko bardziej będzie rosło? Wydawało mi się ze jem dobrze śniadanie później owoce jakieś słodycze obiad później znowu coś kolacje i znowu coś słodkiego ale jeśli trzeba to będę jeszcze więcej jeść żeby tylko dzidzi było zdrowe

[
Właśnie zastanawiam się czy nie pójść gdzieś jeszcze na usg ale boję się że już wpadnę w panikę jak znowu cos inaczej wyjdzie a mój lekarz nawet nie zlecił kolejnego usg jakoś wcześniej tylko dopiero za miesiąc wiec może to naprawdę nic groźnego
Jak by widział, że cos jest nie tak to by na pewno zalecił. Póki jestes w granicach bledu dla nich jest wszystko dobrze. Jeżeli Cie to uspokoi to mozesz iść do innego na USG. Zobacz jak u mnie się zmienił rozmiar główki w 19 tyg był 19+0 a 21 +5 20+4

A my mimo późnej pory skręcamy meble do kuchni hahahahaha, wzięliśmy sobie dwie szafki z nowego mieszkania na stare i będziemy stopniowo je sobie montować :) niestety inaczej się nie da i to najlepszy plan :D

p19u3e3keu1ibtzb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Faaajnie :)
Wrzuć potem fotki skreconych szafek ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A jak myślicie jak zacznę więcej jeść to dziecko bardziej będzie rosło? Wydawało mi się ze jem dobrze śniadanie później owoce jakieś słodycze obiad później znowu coś kolacje i znowu coś słodkiego ale jeśli trzeba to będę jeszcze więcej jeść żeby tylko dzidzi było zdrowe
Mysle, że tu akurat nie chodzi o ilość a o jakosc i o geny. Jedne dziecko może być malutkie a drugie duże. My z siostra z jednej matki ona 2800 przy porodzie ja 3770 i z nią mama wiecej przytyła niż że mna

To ja jutro też będę obserwowała bo dzisiaj kilka razy czułam jak kopie, ale bardzo delikatnie :( może w końcu się ulozy tak żeby mamy nie stresować :(
Spokojnie - pamiętaj, że ja jestem 3 tygodnie "do przodu", więc możliwe, że będziesz musiała na niektóre oznaki poczekać parę tygodni.... Ale teraz Hania szaleje ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

@kinga30 dziękuję Ci za wsparcie jesteś wielka u mnie mama rodziła dzieci 2600 -2800 moze to rzeczywiście geny musze się wziać w garść i juz :*
Nie na za co też jestem panikarą. Ale z poprzednich ciaz wiem, że dzieciaki różnie rosną bo u mnie też tak było raz główka do przodu za chwilę do tyłu z tydzień albo 2. Teraz póki mowi, że wszystko dobrze i w granicach bledu pomiaru to po prostu nie wnikam☺️ a jeszcze jak Twoja mama małe dzieci rodzila, to Ty tez mozesz nie mieć za duże☺️ jak ostatnio przychodzę z usg i mowie do mamy kość udową cały czas tydzień do tyłu będzie następne podobne do męża bo on ma krótkie nogi☺️

reklama
No i nadrobiłam :D
Tak mnie forum wciągło, że zapomniałam zjeść potrawki, i jem zimną (tak, jem właśnie drugie śniadanie.....)

A wczoraj zahaczyłam o Tesco, kupiłam szary ciepły dresik (to jakby na polarku), w dodatku za 25zł:
e66111d914c51e754b906a8001878ba0.jpg

I body... Chciałam 56, ale najmniejsze było 62, a wygląda na nieco większe... Ale i tak nie mogłam nie kupić....
7ec94895d4f6e3deb4e9ce6864bd3117.jpg

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry