reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Znalazłam taką ciekawostkę w segregatorze ciążowym od mamaginekolog:"regularne ruchy płodu kobieta powinna czuć dopiero w III trymestrze -mniej więcej po 28 tygodniu".Także ja sie już przestalam zamartwiac,że czasem cisza w brzuszku ;)

reklama
@Karla88 z apaczem podoba mi się jeszcze ich posciel[emoji173]

@Wronka199 smacznego.

@Margana ja jak zwykle wieczorem mam wizytę, bo nie mam z kim dziecka zostawić. Mąż musi wrócić do domu.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
No tak. To trzymam kciuki i vzekam na wiesci[emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Znalazłam taką ciekawostkę w segregatorze ciążowym od mamaginekolog:"regularne ruchy płodu kobieta powinna czuć dopiero w III trymestrze -mniej więcej po 28 tygodniu".Także ja sie już przestalam zamartwiac,że czasem cisza w brzuszku ;)
Co lekarz to znowu inna teoria ☺️ ja jak w zeszłej ciazy trafilam w 25 tygodniu do lekarza to już mi kazali ruchy liczyc a moja gin chyba z 2 tygodnie później ☺️ a ja mówię wtedy do niej już licze 2 tyg bo w szpitalu kazali☺️

Chyba niebardzo od wagi, bo ja nadal 62kg, o raczej drobna jestem, a dostałam 75...

0d1yrjjgtd95fou3.png
To może od wzrostu :D ja 178 i 65kg. :D i też 75 kazała mi kupić.
Jeszcze na corke musialam uwazac[emoji53]

A jak później będziesz jeździła ? Jak jeszcze malutkie się urodzi ? Też busami ?
Klaudia ja mam na przedniej i faktycznie te ruchy są jakby tłumione. Jeszcze zależy jak się ułoży. Jak ma nogi na dole to czuję wyraźnie i dość mocno ale jak ma na górze to tylko lekko i ogólnie nie czuję co chwila, raz na jakiś czas.

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Zostaje nam czekać do późniejszych tygodni aż dzieciaczki będą duże i silne :)
Jednak chcica wygrala!! Wlasnie wracam z mięsnego wiec na kolacje kielbasa!! Albo i dwie. A niedlugo zapiekanke sobie zrobie. Kupilam bagietke i pieczarki mniaaaam. Na sama mysl miska sie cieszy i humor poprawia. I to tylko z powodu jedzenia haha

0d1ysek2nd7i49el.png
Smacznego :* ja lubię bułki kajzerki z uduszonymi pieczarkami, pokrojonymi w kostkę, do tego cebula , papryka też w kostkę malutka i uduszone, wszystko zmieszane z przyprawami i śmietaną :) na bułkę i do piekarnika :) pychotka :D
Ja uzywalam tommie tippe i bylam bardzo zadowolona. Ale uzywalam ich dopiero jak skonczylam karmic piersia. Przy piersi uzywalam tylko Calmy z Medeli. I teraz mam tali sam zamiar.

Te tp które wstawiłam są tez w kształcie brodawki więc nie zaburzają funkcji ssania :)
Ja też mam na przedniej ścianie i ruchy są,ale szału nie ma;) nie mam też porównania,bo nigdy wcześniej nie byłam w ciąży,ale np.wczoraj prawie nic nie czułam, a dziś już lepiej z ruchami.Myślę,że nie ma powodu do zmartwień:)
Poczułam dzisiaj raz :) ale nawet taki słaby jeden kopniaczek na dzień , tak uspokaja *.*
Ja mam łożysko z boku więc ruchy czuję mocno czasami az boli☺️ czuję codziennie i właściwie tak, ze w ciągu 10 minut jestem w stanie 10 policzyć ( czasami tak sobie licze z ciekawości ☺️)
Zazdroszczę :):)

Co lekarz to znowu inna teoria ☺️ ja jak w zeszłej ciazy trafilam w 25 tygodniu do lekarza to już mi kazali ruchy liczyc a moja gin chyba z 2 tygodnie później ☺️ a ja mówię wtedy do niej już licze 2 tyg bo w szpitalu kazali☺️
Mój też mówi że od 24 tyg już powinno się regularnie czuc

reklama
Patrze moje wcześniejsze wyniki moczu i miałam liczne, d liczne nieliczne.. różnie a mój gin nic o tym nie mówił...
A dobrze pobierasz? Myjesz się przed, osuszasz papierowym ręcznikiem, łapiesz środkowy strumień? Ja ostatnio nawet załatwiałam to wannie żeby mieć 100% pewności bo wcześniej wyszło mi mało erytrocytów w moczu [emoji6]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Do góry