reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

To może od wzrostu :D ja 178 i 65kg. :D i też 75 kazała mi kupić.

A jak później będziesz jeździła ? Jak jeszcze malutkie się urodzi ? Też busami ?

Zostaje nam czekać do późniejszych tygodni aż dzieciaczki będą duże i silne :)

Smacznego :* ja lubię bułki kajzerki z uduszonymi pieczarkami, pokrojonymi w kostkę, do tego cebula , papryka też w kostkę malutka i uduszone, wszystko zmieszane z przyprawami i śmietaną :) na bułkę i do piekarnika :) pychotka :D

Te tp które wstawiłam są tez w kształcie brodawki więc nie zaburzają funkcji ssania :)

Poczułam dzisiaj raz :) ale nawet taki słaby jeden kopniaczek na dzień , tak uspokaja *.*

Zazdroszczę :):)
U mnie w kazdej ciąży tak te dzieciaki skakały☺️ ale ja nigdy nie miałam łożyska z przodu z Marysią z boku a z Kacprem z tyłu chyba

reklama
A dobrze pobierasz? Myjesz się przed, osuszasz papierowym ręcznikiem, łapiesz środkowy strumień? Ja ostatnio nawet załatwiałam to wannie żeby mieć 100% pewności bo wcześniej wyszło mi mało erytrocytów w moczu [emoji6]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Pobieram dokładnie tak jak napisałaś.

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

W końcu wzięłam laptopa, i tak musiałam się na chwilę położyć...

Przepraszam, że ostatnio tak zaniedbuję wątek wizytowy, i ogólnie trochę nie ogarniam :(
muszę się jakoś pozbierać psychicznie, ale mi chwilowo nie wychodzi... :(

Zawsze byłam bardzo aktywna, niektórzy się śmiali, że adhd to powinno się leczyć a nie wykorzystywać, po kilkanaście-20h/dobę na nogach, biegałam, ćwiczyłam, ruszałam się, i od wielu lat to ruch był moim sposobem na chandrę, problemy, czy cokolwiek takiego...
od 4 miesięcy prawie leżę, ok, staram się ogarniać, coś robić, ale... ciężko jest... :(
w dodatku dochodzą problemy lokalowe (jesteśmy przed przeprowadzką, tylko nie wiadomo, ile jeszcze to potrwa.. ale nie będę inwestowała w to mieszkanie...), a sporo mnie tu wkurza... nie mam na myśli tylko bałaganu, czy tego, że nie mogę mieć posprzątane tak, jak lubię - O się stara, ale po pierwsze większości prac domowych się dopiero uczy, więc idą mu mega nieporadnie, po drugie prawie nie ma go w domu, a woli pojechać na budowę, żeby było się gdzie przeprowadzić, niż robić coś tutaj... co wiąże się z kolejnym powodem doła - wychodzi rano, wraca zwykle koło 22, a ja siedzę sama...
mieszkam dość wysoko bez windy, więc nawet ze spacerami ciężko, i ciężko, żeby mnie ktoś odwiedził - z bliższych tak wyszło, że chwilowo ciężko, nawet mama niebardzo może przyjechać, wszyscy mają daleko i logistycznie ciężko, a z "dalszych" to nawet bym nie chciała, bo nie jestem w stanie nawet posprzątać, a źle bym się czuła wpuszczając tutaj kogoś...
w dodatku mam skład rzeczy na podłodze, bo nie mogę korzystać z piwnicy i pawlacza - do tej pory sporo tam było, ale że nie mogę, to wszystko składujemy tak, żeby mnie było relatywnie wygodnie, a właściwie nie tyle wygodnie, ile żebym w ogóle mogła sięgnąć do tego..
chciałam wczoraj upiec brownie, ale forma do pieczenia była w miejscu, gdzie bez wejścia na taboret nie mam szans sięgnąć, no i znowu d... ze wszystkim muszę czekać na O... ja, zawsze taka niezależna "zosia samosia", robiąca wszystko jakbym miała motorek w d... teraz większość czasu przeleguję z telefonem, i płakać mi się chce...
nawet nie chce mi się brwi wydepilować, czy spiłować paznokci, wszystko mi się wydaje bez sensu... :(
Tylko Hania jest ze mną, poszturchuje mnie dość często, chyba żebym nie była smutna...

A dwa dni temu, żeby nie było nudno, w kuchni poleciały mi kafle na podłogę... poleciały, spadły za szafkę, urwały przy okazji wieszak na ręczniki - wieszak O wczoraj powiesił, kafle leżą, bo bez odsunięcia szafki nie da się do nich sięgnąć, ale jak wygląda ściana wolę nie komentować...
tu jest taka mega prowizorka :(

szyję, robię zakupy, itd, ale - i tak mam doła i mi smutno i źle :(
przyszły zamówione herbaciarki, jak je zrobię, to chociaż jedna rzecz w kuchni będzie wyglądała lepiej, ale - mam do paczkomatu 400m, a nie mogę po nie iść - schody w takiej ilości 3 dni z rzędu to trochę słaby pomysł, więc muszę poczekać aż O wróci, pewnie znowu o 22...
ech :(
przepraszam, że tak truję, ale musiałam się wygadać... :oops:
Oj Aga doskonale rozumiem Twoj obnizony nastroj. Wiadomo, ze taka zmiana w stylu zycia to szok i nie tak latwo sie przestawic. Jedyne co moze pocieszac to to, ze jeszcze troche i razem z Hania bwdziesz wracac do formy[emoji5]
Co do mieszkania to tez doskonale rozumiem. Jak kupilismy mieszkanie to juz mi sie nie chcialo nic robic u rodzicow, a jeszcze troche pomieszkac trzeba bylo. Do tego cisnelismy sie w jednym pokoju z corka, zadnej swobody i prywatnosci. I do tego wszystko nie po mojemu. Ale wiesz co? Tu tez jest nadzieja! Juz niedlugo i bedziesz na swoim[emoji3] Postaraj sie myslec o tym pozytywnie, ze niedlugo wszystko zmieni sie na lepsze, a Ty w tym czasie sxykuj wyprawke[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mówiłam już , że K wiecznie przywozi z Niemiec do d. Pogodę ? Jutro zjeżdża. Od czwartku do niedzieli ma być na minusie , deszcz i śnieg. W niedzielę wyjeżdża. A od poniedziałku już słonko i na plusie .. XD
No Ty mnie nie strasz że on tak faktycznie tą złą pogodę przywozi :D Proszę mi go oddelegować max 20 kwietnia :D

Dziewczyny, ja choruję. Zaraziłam się od córki.
Chciałam tylko napisać że trzymam kciuki za najbliższe wizyty i gratuluję wczorajszych jeśli jakieś były, szczerze to nie wiem :-)
Idę leżeć, trzymajcie się zdrowo. :-*

Laski wsio dobrze....4 kg na plusie maly wiercil sie jak tetno badala...zmow historia z moczem. Mam ten lek jednorazowy a na miesnie magnez. Kolejna wizyta za 2 tyg z wynikami glukozy.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że wszystko dobrze

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak już wcześniej przyszła mi paczka z rzeczami z tego lidla mama mówi że ubranek już mam nie kupować bo dużo tego dziś rozgladalam się za tymi fotelikami właśnie, karuzele do łóżeczka , laktator i takie różne także będę powolutku ogarniać [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
No to super! Masz zajecie. No i duzo juz ogarniete. Zawsze to tez bedziesz sie lepiej czula jak wszystko bedzie gotowe[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry