reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Znalazłam taką ciekawostkę w segregatorze ciążowym od mamaginekolog:"regularne ruchy płodu kobieta powinna czuć dopiero w III trymestrze -mniej więcej po 28 tygodniu".Także ja sie już przestalam zamartwiac,że czasem cisza w brzuszku ;)

reklama
@Karla88 z apaczem podoba mi się jeszcze ich posciel[emoji173]

@Wronka199 smacznego.

@Margana ja jak zwykle wieczorem mam wizytę, bo nie mam z kim dziecka zostawić. Mąż musi wrócić do domu.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
No tak. To trzymam kciuki i vzekam na wiesci[emoji5]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Znalazłam taką ciekawostkę w segregatorze ciążowym od mamaginekolog:"regularne ruchy płodu kobieta powinna czuć dopiero w III trymestrze -mniej więcej po 28 tygodniu".Także ja sie już przestalam zamartwiac,że czasem cisza w brzuszku ;)
Co lekarz to znowu inna teoria ☺️ ja jak w zeszłej ciazy trafilam w 25 tygodniu do lekarza to już mi kazali ruchy liczyc a moja gin chyba z 2 tygodnie później ☺️ a ja mówię wtedy do niej już licze 2 tyg bo w szpitalu kazali☺️

Chyba niebardzo od wagi, bo ja nadal 62kg, o raczej drobna jestem, a dostałam 75...

0d1yrjjgtd95fou3.png
To może od wzrostu :D ja 178 i 65kg. :D i też 75 kazała mi kupić.
Jeszcze na corke musialam uwazac[emoji53]

A jak później będziesz jeździła ? Jak jeszcze malutkie się urodzi ? Też busami ?
Klaudia ja mam na przedniej i faktycznie te ruchy są jakby tłumione. Jeszcze zależy jak się ułoży. Jak ma nogi na dole to czuję wyraźnie i dość mocno ale jak ma na górze to tylko lekko i ogólnie nie czuję co chwila, raz na jakiś czas.

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)
Zostaje nam czekać do późniejszych tygodni aż dzieciaczki będą duże i silne :)
Jednak chcica wygrala!! Wlasnie wracam z mięsnego wiec na kolacje kielbasa!! Albo i dwie. A niedlugo zapiekanke sobie zrobie. Kupilam bagietke i pieczarki mniaaaam. Na sama mysl miska sie cieszy i humor poprawia. I to tylko z powodu jedzenia haha

0d1ysek2nd7i49el.png
Smacznego :* ja lubię bułki kajzerki z uduszonymi pieczarkami, pokrojonymi w kostkę, do tego cebula , papryka też w kostkę malutka i uduszone, wszystko zmieszane z przyprawami i śmietaną :) na bułkę i do piekarnika :) pychotka :D
Ja uzywalam tommie tippe i bylam bardzo zadowolona. Ale uzywalam ich dopiero jak skonczylam karmic piersia. Przy piersi uzywalam tylko Calmy z Medeli. I teraz mam tali sam zamiar.

Te tp które wstawiłam są tez w kształcie brodawki więc nie zaburzają funkcji ssania :)
Ja też mam na przedniej ścianie i ruchy są,ale szału nie ma;) nie mam też porównania,bo nigdy wcześniej nie byłam w ciąży,ale np.wczoraj prawie nic nie czułam, a dziś już lepiej z ruchami.Myślę,że nie ma powodu do zmartwień:)
Poczułam dzisiaj raz :) ale nawet taki słaby jeden kopniaczek na dzień , tak uspokaja *.*
Ja mam łożysko z boku więc ruchy czuję mocno czasami az boli☺️ czuję codziennie i właściwie tak, ze w ciągu 10 minut jestem w stanie 10 policzyć ( czasami tak sobie licze z ciekawości ☺️)
Zazdroszczę :):)

Co lekarz to znowu inna teoria ☺️ ja jak w zeszłej ciazy trafilam w 25 tygodniu do lekarza to już mi kazali ruchy liczyc a moja gin chyba z 2 tygodnie później ☺️ a ja mówię wtedy do niej już licze 2 tyg bo w szpitalu kazali☺️
Mój też mówi że od 24 tyg już powinno się regularnie czuc

reklama
Patrze moje wcześniejsze wyniki moczu i miałam liczne, d liczne nieliczne.. różnie a mój gin nic o tym nie mówił...
A dobrze pobierasz? Myjesz się przed, osuszasz papierowym ręcznikiem, łapiesz środkowy strumień? Ja ostatnio nawet załatwiałam to wannie żeby mieć 100% pewności bo wcześniej wyszło mi mało erytrocytów w moczu [emoji6]

oar8qqmzp357f8q1.png

Aniołek 31.07.2017 (*)

Do góry