reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja to narazie starszych okupuje na Wielkanoc ☺️ do małej oprócz wózka, którego jeszcze na żywo nie widzialam nie mam nic☺️

reklama
Systemy , adaptery , bazy [emoji85] [emoji85] [emoji85] będę musiała porządnie przestudiowac ten temat [emoji134] [emoji39]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Baza iso-fix to takie mocowanie do samochodu zeby fitelik byl stabilniejszy. Fajne, ale drogie. Fotelik mozna montowac w aucie za pomoca bazy lub pasow.

Adapter kupuje sie do wozka, jesli masz wozek innej firmy niz fotelik, a chcesz fotelik montowac na stelazu wozka[emoji3]

Spokojnie, ogarniesz temat. Ja tez za pierwszym razem ogarnialam za pomoca internetu i forum[emoji3]

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mówiłam już , że K wiecznie przywozi z Niemiec do d. Pogodę ? Jutro zjeżdża. Od czwartku do niedzieli ma być na minusie , deszcz i śnieg. W niedzielę wyjeżdża. A od poniedziałku już słonko i na plusie .. XD
No to az nie do pomyslenia[emoji6]

@_agnieszka_ domyślałam się co czujesz. Ja co prawda mogę robić wiecej niż Ty , ale co to jest pójść do biedro, zrobić zakupy i wrócic? Wczesniej cały dzień na obcasach, w mundurze kiknanaście tysiecy(czasami więcej) kroków dziennie w szybkim tempie. Królowa zorganizowania i ratowania wszystkiego co sie sypało. A teraz? Jak musze iść na pocztę to sie zastanawiam czy dam rade głupi list nadać... Ale popatrz na to z tej strony, że już bliżej niż dalej :) Hania już będzie z wami, więc znowu będziesz aktywna i będziecie na swoim! :)
Co do mieszkania też wiem co czujesz :D Zanim odebralismy nasze meiszkanie mieszkalismy na wynajmie. Warunki rodem z prl bo tak taniej. Gdy łamało się kolejne krzeszło czy zapadała sie szafka to myślałam że musze to przejść i będziemy w końcu na swoim :)

@gfusiarz wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? powiedziałabym Twojemu że ma być Ci wdzieczny bo udało Ci sie wykorzystac promocję więc wydałaś duzo mniej niż powinnaś :D

Dziewczyny, ja choruję. Zaraziłam się od córki.
Chciałam tylko napisać że trzymam kciuki za najbliższe wizyty i gratuluję wczorajszych jeśli jakieś były, szczerze to nie wiem :-)
Idę leżeć, trzymajcie się zdrowo. :-*
Biedna! Zycze zdrowka[emoji8]

0d1ysek2nd7i49el.png

Baza iso-fix to takie mocowanie do samochodu zeby fitelik byl stabilniejszy. Fajne, ale drogie. Fotelik mozna montowac w aucie za pomoca bazy lub pasow.

Adapter kupuje sie do wozka, jesli masz wozek innej firmy niz fotelik, a chcesz fotelik montowac na stelazu wozka[emoji3]

Spokojnie, ogarniesz temat. Ja tez za pierwszym razem ogarnialam za pomoca internetu i forum[emoji3]

Dziękuję [emoji8] [emoji8]

W końcu wzięłam laptopa, i tak musiałam się na chwilę położyć...

Przepraszam, że ostatnio tak zaniedbuję wątek wizytowy, i ogólnie trochę nie ogarniam :(
muszę się jakoś pozbierać psychicznie, ale mi chwilowo nie wychodzi... :(

Zawsze byłam bardzo aktywna, niektórzy się śmiali, że adhd to powinno się leczyć a nie wykorzystywać, po kilkanaście-20h/dobę na nogach, biegałam, ćwiczyłam, ruszałam się, i od wielu lat to ruch był moim sposobem na chandrę, problemy, czy cokolwiek takiego...
od 4 miesięcy prawie leżę, ok, staram się ogarniać, coś robić, ale... ciężko jest... :(
w dodatku dochodzą problemy lokalowe (jesteśmy przed przeprowadzką, tylko nie wiadomo, ile jeszcze to potrwa.. ale nie będę inwestowała w to mieszkanie...), a sporo mnie tu wkurza... nie mam na myśli tylko bałaganu, czy tego, że nie mogę mieć posprzątane tak, jak lubię - O się stara, ale po pierwsze większości prac domowych się dopiero uczy, więc idą mu mega nieporadnie, po drugie prawie nie ma go w domu, a woli pojechać na budowę, żeby było się gdzie przeprowadzić, niż robić coś tutaj... co wiąże się z kolejnym powodem doła - wychodzi rano, wraca zwykle koło 22, a ja siedzę sama...
mieszkam dość wysoko bez windy, więc nawet ze spacerami ciężko, i ciężko, żeby mnie ktoś odwiedził - z bliższych tak wyszło, że chwilowo ciężko, nawet mama niebardzo może przyjechać, wszyscy mają daleko i logistycznie ciężko, a z "dalszych" to nawet bym nie chciała, bo nie jestem w stanie nawet posprzątać, a źle bym się czuła wpuszczając tutaj kogoś...
w dodatku mam skład rzeczy na podłodze, bo nie mogę korzystać z piwnicy i pawlacza - do tej pory sporo tam było, ale że nie mogę, to wszystko składujemy tak, żeby mnie było relatywnie wygodnie, a właściwie nie tyle wygodnie, ile żebym w ogóle mogła sięgnąć do tego..
chciałam wczoraj upiec brownie, ale forma do pieczenia była w miejscu, gdzie bez wejścia na taboret nie mam szans sięgnąć, no i znowu d... ze wszystkim muszę czekać na O... ja, zawsze taka niezależna "zosia samosia", robiąca wszystko jakbym miała motorek w d... teraz większość czasu przeleguję z telefonem, i płakać mi się chce...
nawet nie chce mi się brwi wydepilować, czy spiłować paznokci, wszystko mi się wydaje bez sensu... :(
Tylko Hania jest ze mną, poszturchuje mnie dość często, chyba żebym nie była smutna...

A dwa dni temu, żeby nie było nudno, w kuchni poleciały mi kafle na podłogę... poleciały, spadły za szafkę, urwały przy okazji wieszak na ręczniki - wieszak O wczoraj powiesił, kafle leżą, bo bez odsunięcia szafki nie da się do nich sięgnąć, ale jak wygląda ściana wolę nie komentować...
tu jest taka mega prowizorka :(

szyję, robię zakupy, itd, ale - i tak mam doła i mi smutno i źle :(
przyszły zamówione herbaciarki, jak je zrobię, to chociaż jedna rzecz w kuchni będzie wyglądała lepiej, ale - mam do paczkomatu 400m, a nie mogę po nie iść - schody w takiej ilości 3 dni z rzędu to trochę słaby pomysł, więc muszę poczekać aż O wróci, pewnie znowu o 22...
ech :(
przepraszam, że tak truję, ale musiałam się wygadać... :oops:

ej nie doluj sie kazda z nas ma ten etap hormony ...
ja dzis uswiadomilam sobie ze zostalo 3 miesiace TYLKO 3 !!! i tym zyje

sciskam

reklama
Systemy , adaptery , bazy [emoji85] [emoji85] [emoji85] będę musiała porządnie przestudiowac ten temat [emoji134] [emoji39]

Masz na to czas ;) ja lubię sobie rozpisać co z jakiej firmy potrzebuje , czego mi brakuje z jakiego rozmiaru, zgralam sobie listę zakupów do mieszkania, zaczęłam od firanek , doniczek , sztućcy do szaf , stołu otp:D muszę rozrysować sobie układ szaf jeszcze do końca marca :) ale ja lubię mieć wszystko zanotowane, wyliczone :)
Mój zjeżdża w sobotę ☺️
Dopiero byl :D coś szybko leci ten czas jak czytam , że zaraz twój będzie spowrotem :)
Znalazłam taką ciekawostkę w segregatorze ciążowym od mamaginekolog:"regularne ruchy płodu kobieta powinna czuć dopiero w III trymestrze -mniej więcej po 28 tygodniu".Także ja sie już przestalam zamartwiac,że czasem cisza w brzuszku ;)
A do tego dzieciaczki śpią podobno 20godz w ciągu doby :p moja się właśnie obudziła :)

Do góry