Nie, sprzętu ogólnie trochę mamyA czemu aga ? Chodzi o fale czy co?
Ale już dawno podjęliśmy decyzję, że nie będziemy oglądać serialowo - reklamowej papki, którą serwują stacje tv, mam awersję na wszelakie "popularne programy", i nie będziemy czegokolwiek dostosowywać do tego, że np "leci fajny film", itd.
Oczywiście, bywają sensowne programy, ale wtedy zwykle trzeba się dostosować czasowo... A już w ogóle najgorsze co jest dla mnie, to coś, co widzę u większości znajomych, rodziny itd., tj włączanie tv "żeby coś leciało" i wtedy to już w ogóle jest...
Jeśli chcemy coś zobaczyć, to oglądamy coś konkretnego - film, program, itd - mamy duży monitor i vod na laptopie, (szwagier ma projektor podłączany do komputera do oglądania filmów), ale wtedy to jest coś konkretnego oglądane kiedy chcę i bez reklam
A na bieżąco, w ciągu dnia, zazwyczaj słucham muzyki, ewentualnie czasem radio, które nie powoduje, że się "siada na chwilę rzucić okiem" itd [emoji6]
Ale za to jeszcze przed ciążą (w sensie przed chorobowym, pracując i robiąc wszystko) czytałam po kilkadziesiąt książek rocznie, zwykle książka na tydzien, czasem więcej, plus audiobooki na długich wybieganiach