reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Troche sie martwie. Duzo z was już czuje ruchy dziecka nawet malutkie smyranie a ja nic!! I troche mnie to martwi bo juz cos powinnam poczuc. I sie zastanawiam czy wszystko w porzadku... Jednak miesieczny odstep miedzy wizytami jest zbyt duzy.

0d1ysek2ashcgepe.png

reklama
Witam z rana [emoji3] ja dopiero wstalam musialam nadrobic nocna przerwę. Standardowo budze sie ok 4- 5 rano i sie mecze 2 h ze spaniem. Z zasypianiem tez juz ciezko. Dzisiaj zamawiam poduszke!! Pytanie dla tych co juz maja- która wybrac? Na co zwracac uwage??

Zaczelo sie juz nocne wstawanie siusiu... Czizas!!

0d1ysek2ashcgepe.png

Dopiero się zaczęło? ;)
Ja od paru miesięcy wstaję... ;)

A tak w ogóle, to skoro się budzisz o 4-5, i nie możesz zasnąć, to po co się dłużej męczyć? Nie lepiej wziąć np książkę i poczytać, albo wstać, zjeść coś, napić się herbaty itd, i ewentualnie później "do spać"? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dopiero się zaczęło? ;)
Ja od paru miesięcy wstaję... ;)

A tak w ogóle, to skoro się budzisz o 4-5, i nie możesz zasnąć, to po co się dłużej męczyć? Nie lepiej wziąć np książkę i poczytać, albo wstać, zjeść coś, napić się herbaty itd, i ewentualnie później "do spać"? ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Z powodu kupna i remontu mieszkania mieszkam u mamy i nie chce sie tluc tym bardziej ze rodzice maja pokoj zaraz przy kuchni. W kwietniu juz bede u siebie więc bede mogla latac po mieszkaniu. Ksiazki nie poczytam bo maz wstaje codziennie do pracy tez sie chce wyspac. Wiec jestem chwilowo przywiazana do lozka.

0d1ysek2ashcgepe.png

Troche sie martwie. Duzo z was już czuje ruchy dziecka nawet malutkie smyranie a ja nic!! I troche mnie to martwi bo juz cos powinnam poczuc. I sie zastanawiam czy wszystko w porzadku... Jednak miesieczny odstep miedzy wizytami jest zbyt duzy.

0d1ysek2ashcgepe.png
Nie pamiętam, czy to pierwsza czy kolejna ciążą? Jeśli pierwsza, to możesz jeszcze poczekać z miesiąc.. A jeśli kolejna, to i tak możesz jeszcze musieć poczekać, jak maleństwo ułożyło się gdzieś z tyłu itd.
Cierpliwości, wszystko jest w porządku [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie pamiętam, czy to pierwsza czy kolejna ciążą? Jeśli pierwsza, to możesz jeszcze poczekać z miesiąc.. A jeśli kolejna, to i tak możesz jeszcze musieć poczekać, jak maleństwo ułożyło się gdzieś z tyłu itd.
Cierpliwości, wszystko jest w porządku [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Pierwsza dopiero. Na szczescie w czwartek mam wizyte i wszystkiego sie dowiem

0d1ysek2ashcgepe.png

....@_agnieszka_, nadrobiłam! Mamy problem z serwerem w pracy, więc idealnie- czekając czytałam :D

Moja siostra tez wlasnie nie ma :/ gdy byl czas na chodzenie do kosciola chodzila na treningi, jezdzila na mecze. I przepadlo. A teraz jest problem bo oprocz niej nie mam kogo dax na chrzestna :/ nie da sie jakos zalatwic papierka ? Dac kase i zeby to jakos przeszlo ?

Można iść na kursy dla dorosłych. Mój ex robił do ślubu właśnie razem ze swoim kumplem, który potem był naszym świadkiem i jest chrzestnym Frania, więc mu się przydało :)

Ja bym najchętniej na nic nie zaszczepila dopóki mojego dziecka nie zobaczy kontrolnie neurolog ale u nas to ciężka sprawa, a po porodzie szczepią na WZW b i gruźlicę

Zgadzam się. Szczepię swojego synka, ale na pewno nie podchodzę do tego tematu bezkrytycznie ani też nie jestem 0-1-owa... uważam że zawsze trzeba zachować zdrowy rozsądek. I też chętnie wstrzymałabym się po prostu ze szczepionkami aż będzie więcej wiadomo o dzidziusiu. Podobno w tym szpitalu gdzie chcę rodzić można dać swój plan porodu i zaznaczyć preferencje odnośnie szczepienia... pójdę na rozmowę i się upewnię :)

Jak o nim myślę, to na samą myśl mi się podnosi... Nie używam cukru w ogóle (w ogóle, to znaczy nawet chleb bez drożdży /cukru, łyżeczka do ciasta drożdżowego jako pożywka, ale poza tym nawet ketchupu nie jem, bo mi za słodki...), będzie ciekawie....

0d1yrjjgtd95fou3.png

O wow. To na pewno nieźle Cię "trzepnie" ten cukier :D

A ja slodycze uwielbiam, a slodkiej kawy czy herbaty sie nie napije[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mam tak samo- kawa, herbata bez cukru. A ze słodyczy lubię ciasta, ciastka, wafelki, ale czekolada jako taka mnie nie kręci w ogóle... za to żelki.... żelki kocham....!

A w którym tyg jesteś? U mnie też nie ma brzucha jeszcze (15 tc) Chodzę w swoich normalnych rzeczach, spodniach. Zapinam się bez problemu, w kurtce mam jeszcze luz. Tak samo w koszulach. Mam w pasie -1cm w porównaniu do czasu sprzed ciąży. U mnie pierwsza ciąża bardzo długo nie była widoczna (nie kupiłam żadnych ciążowych ciuchów. Kiedy brzuszek zaczął mi przeszkadać to był już 38 tc i za 6 dni urodził się synek. Ale był mały, donoszony z wagą 2880 g.)

Ja też tak samo. Jeśli coś mi się nie dopina to w biuście... spodnie, spódnice na razie "normalne" :)

jeszcze zdąży Ci urosnać , narazie sie ciesz ze masz mały, potem do lata mozesz jeszcze narzekac co taki duzy a jak upaly beda to i tak ciezko :) ja mam juz duzy a co bedzie do lipca a termin dopiero mam na 25
zdjecie robione dzsiaj jak sie tam nie ciesze ze juz taki duzy bo do lata bede hipopotamemZobacz załącznik 837328

Nieeee no wielki..... :o ;) :p

To mój synuś chyba ma jakiś spory basenik :D

hahahahah właśnie! To nie jest brzuch tylko SPA dziedzica :D

W zasadzie patrzac na pogodę niedlugo wiosenne kurtki bedziemy nosic. U mnie w regionie dzisiaj 10 stopni bylo takze cieplutko

0d1ysek2ashcgepe.png

....a wiosenna to już spokojnie może być rozpięta plus szal i nie ma problemu :tak:

Ja dziś mam taki kijowy dzień, hormony buzują. Jak gotowałam obiad najpierw oblałam się wodą, potem rozsypalam pieprz, następnie wysypalam cukier, a jak przyprawa jeszcze nie otwarta wpadła mi za lodówkę, której nie można odsunąć to miarka się przebrała i poszłam sobie popłakać. Mąż nie był w stanie zrozumieć o co mi chodzi.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja Cię rozumiem! Wszystkie Cię rozumiemy...! Mi też wszystko ostatnio leci z rąk :dry:

Ja 2 dni temu robiłam pizze i co zrobiłam? Próbowałam otworzyć puszkę kukurydzy korkociągiem! Byłam przekonana, że przecież zawsze tym otwieram, oczywiście sie popłakałam, wbiłam ten korkociąg na siłę i dopiero wtedy do mnie dotarło co ja wyprawiam....:D Nie wiem co mam zamiast mózgu. Chyba faktycznie jajecznicę

Hahhaha ty to masz nieźle z tym płaczem :) Całe szczęście żeś sobie nić nie urżnęła przy otwieraniu :D

Ja tak dla starszaka kupowałam i powiem Ci, że za 200 zł miałam ubranka dla niego na cały rok. Dokupilam może kilka rzeczy. Wszystko było w stanie bardzo dobrym a część ubranek była z metkami. Ja kupiłam od dziecka równo rok starszego od mojego wiec rozmiarami pasowały do pory roku

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z kolei w drugą stronę- sprzedawałam takie "wyprawki" po Franiu (teraz żaluję :D) najpierw na allegro jak był mały, a teraz mam układ z koleżanką z pracy- ma synka o rok młodszego, więc idealnie.

Codziennie conajmniej półgodziny nadrabiania :-D
Co do celulitu to krem niestety nie pomoże, ćwiczenia napewno poprawia jędrność skory i pomogą zredukować celulit.
U mnie brzuszek jeszcze mały, ale ja mam termin na 25 lipca.

U mnie termin podobny 22-23 :) a na cellulit super są po prostu masaże....

Ja ma stopę 36 [emoji23] ale tez 160cm

16udyx8di9hvrs5t.png

U mnie podobnie: 163 i stopa 36/ 37. Moja mama ma stopę 35 :o

E tam ja sobie żałować nie zamierzam [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Pamiętaj że 8 mamy wizyty! Więc wp****y pączki PO ważeniu! :-D:-D:-D

Oglądam na necie (tvnplayer)
Jestem odmieńcem, i od wielu lat nie mam w domu tv [emoji16]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja Cię nawet rozumiem, bo w TV oglądam wybrane 2-3 programy, ale za to leci u nas włoska TV non stop, mój M. bez TV nie mógłby żyć :) A ja osłuchuję się z językiem. Wieczorami tylko netfilx w sumie, no i młody ogląda bajki jak wraca ze szkoły- ale do tego TV nie jest niezbędny ;)

reklama
Pierwsza dopiero. Na szczescie w czwartek mam wizyte i wszystkiego sie dowiem

0d1ysek2ashcgepe.png
W pierwszej ciąży ruchy czuję się zwykle później, możesz musieć czekać do 20, a nawet do 22 tygodnia, więc - cierpliwości.. ;)
Te czujące ruchy to w zdecydowanej większości kolejne ciążę, czujace ruchy w pierwszej ciąży (inaczej - pierwszej tak zaawansowanej ciąży) to pojedyncze jednostki...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry