reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A czemu aga ? Chodzi o fale czy co?
Nie, sprzętu ogólnie trochę mamy ;)
Ale już dawno podjęliśmy decyzję, że nie będziemy oglądać serialowo - reklamowej papki, którą serwują stacje tv, mam awersję na wszelakie "popularne programy", i nie będziemy czegokolwiek dostosowywać do tego, że np "leci fajny film", itd.
Oczywiście, bywają sensowne programy, ale wtedy zwykle trzeba się dostosować czasowo... A już w ogóle najgorsze co jest dla mnie, to coś, co widzę u większości znajomych, rodziny itd., tj włączanie tv "żeby coś leciało" i wtedy to już w ogóle jest...
Jeśli chcemy coś zobaczyć, to oglądamy coś konkretnego - film, program, itd - mamy duży monitor i vod na laptopie, (szwagier ma projektor podłączany do komputera do oglądania filmów), ale wtedy to jest coś konkretnego oglądane kiedy chcę i bez reklam ;)
A na bieżąco, w ciągu dnia, zazwyczaj słucham muzyki, ewentualnie czasem radio, które nie powoduje, że się "siada na chwilę rzucić okiem" itd [emoji6]
Ale za to jeszcze przed ciążą (w sensie przed chorobowym, pracując i robiąc wszystko) czytałam po kilkadziesiąt książek rocznie, zwykle książka na tydzien, czasem więcej, plus audiobooki na długich wybieganiach ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Ja biegam aktualnie Max 2 razy w tygodniu po około 30min raczej nie dłużej, czasem krócej wszystko zależy jak sie czuje. I powoli sobie tak truchtam :-) :)
Brzuszek juz nie taki płaski, moja aktywność sie dużo zmniejszyła to od razu tu i ówdzie sie podkładalo i powoli brzuszek rośnie ;)
Oj tak, zmianę trybu życia widać szybko, ale też przy takim trybie życia mamy chyba większe szanse na szybki powrót do formy po porodzie ;)
U mnie było bardziej drastycznie (bieg ok 50km/tydz+reszta treningu - > leżenie...), i potem mąż się śmiał, że pierwszy raz może mnie rękami objąć nad kolanami.. Mięśnie poleciały, a wcześniej jednak były dość mocno rozbudowane...
Ale wrócą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Cześć babeczki...

wróciłam dzisiaj do żywych, wczoraj czułam się totalnie źle :/ myślałam że jakaś mega choroba mnie rozkłada, ale dzisiaj jest narazie ok...

mam 50 str do nadrobienia :) ciekawe czy dam radę :)

Cześć babeczki...

wróciłam dzisiaj do żywych, wczoraj czułam się totalnie źle :/ myślałam że jakaś mega choroba mnie rozkłada, ale dzisiaj jest narazie ok...

mam 50 str do nadrobienia :) ciekawe czy dam radę :)
Dobrze, że udało się uniknąć choróbska :)
No i trzymam kciuki za nadrabianie [emoji106][emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Oj tak, zmianę trybu życia widać szybko, ale też przy takim trybie życia mamy chyba większe szanse na szybki powrót do formy po porodzie ;)
U mnie było bardziej drastycznie (bieg ok 50km/tydz+reszta treningu - > leżenie...), i potem mąż się śmiał, że pierwszy raz może mnie rękami objąć nad kolanami.. Mięśnie poleciały, a wcześniej jednak były dość mocno rozbudowane...
Ale wrócą ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

U mnie nie zaobserwowałam aż tak drastycznego ubytku mięśni, napewno troche poleciały, ale tak jak mówisz wrócą i to napewno :)

Haha, nie jestes jedyna[emoji5] Znam taka, ktora tez nie ma i dwojka dzieci w domu[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja bym mogła nie mieć, ale nie mój mąż. On jak wraca z pracy to zaraz tv włącza. Czasem nawet go nie ogląda, byle coś w tle grało. Jak go nie ma to ja go nigdy nie włączam, ewentualnie czasem syn chce TVP abc.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja się walsnie dowiedziałam ze moj kuzyn będzie tata w sierpniu i będą bliźniaki [emoji23] super pierwszy raz w rodzinie będą podwójne narodziny
Dziewczyny moja znajoma w 4 miesiącu miała wypadek była
Kierowca czołowe zderzenie auto do kasacji dziecku nic nie jest wyszła na drugi dzień z szpitala właśnie na wczoraj miała termin ciekawe jak tam u niej musze napisac czy coś już ja bierze [emoji4]
Ja się zbieram do pracy do sklepu dziś mam mowa dziewczynę mam nadzieje ze dobrego wyboru dokonałam
Co do biegania w coazy nie wiem nie wypowiem się ale ta sama koleżanka co miała wypadek jest nauczycielem wych fizycznego i ona podnosiła ciężary do 6 miesiąca [emoji849] poważnie ... ale tego już nie skomentuje

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bym mogła nie mieć, ale nie mój mąż. On jak wraca z pracy to zaraz tv włącza. Czasem nawet go nie ogląda, byle coś w tle grało. Jak go nie ma to ja go nigdy nie włączam, ewentualnie czasem syn chce TVP abc.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja też tak mam☺️ mogę nie oglądać ale lubię jak coś gada. I mimo np że mam włączony tv to moje dzieciaki jak je nie interesuje to nie wgapiaja się godzinami

@_agnieszka_ to ja takiego wypasa nie mam. No, ale tak jak mowilam - ja biegaczem nie jestem. U mnie glownie chodzilo o rower, bo nim jezdze. No i w zamysle juz jak bedzie dwojka to zeby z nimi wyjsc np. Na dlugi spacer na plaze. W Szwecji bardzo popularne sa wlasnie te wozki do rowerow.

reklama
My nie mieliśmy telewizji przez kilka lat. Wszystko co chcieliśmy oglądaliśmy na laptopie. Telewizor służył mojemu tylko do grania w fife. Obecnie mamy kablówke ale mało się ogląda.

Do góry