reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja sie troche martwie bo wykanczamy ten dom wiec tu sie obawiam ale najwyzej przytopujemy i tak nam niezle poszlo bo narazie bez kredytu
Tym bardziej chyle czoło. My na surowy zamknięty mamy... Coś może uda się dlubnac w środku, jakiś prąd czy wodę. Ale na resztę kredyt... I to już myślimy spory, żeby zrobić wszystko jak należy i potem mieć na głowie tylko raty.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do wyprawki, mniej się o to martwię, bo jak zaczęliśmy myśleć o dziecku i przebakiwac o planach w 2016, kupiliśmy skarbonka świnke. Oczywiście bez opcji oodbierania. Wrzucamy do mnie tylko 5zl. Jest prawie pełna. Będzie na wózek, czyli najdroższe. A myślę że i na jakieś inne rzeczy starczy :) :)
planowaliśmy tą ciążę od paru lat, i z podobnego powodu założyłam msavera - z każdej płatności odkłada mi na osobne konto "zaokrąglenie do 10zł", naprawdę się ostatnio zdziwiłam, jak tam zajrzałam... Że na aż tyle płacę...? Choć w sumie zakupy, rachunki, bilety PKP i wszystko co się da, i naprawdę, praktycznie z boku odłożył się bardzo ładna kwota :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Co do wyprawki, mniej się o to martwię, bo jak zaczęliśmy myśleć o dziecku i przebakiwac o planach w 2016, kupiliśmy skarbonka świnke. Oczywiście bez opcji oodbierania. Wrzucamy do mnie tylko 5zl. Jest prawie pełna. Będzie na wózek, czyli najdroższe. A myślę że i na jakieś inne rzeczy starczy :) :)

Chwlailan się że nie mam nastrojów... Właśnie wracam z mężem z knajpy.. Dają tam najlepsze lody na świecie. Od rana o nich myślałam. Nie było wolnego stolika... Obróciłam się na pięcie i wyszłam stamtąd. Jestem zła jak osa. Zamknęłam się w sypialni i nich cały dom cierpi że nie zjadłam lodów...

Ojej, to straszne, ze nie moglas zjesc tych lodow. Ja bym chyba czekala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Współczuję dziewczyny bólu głowy :(

Mnie na szczęście od paru dni odpuścił - na pewno bolały mnie zatoki, więc po inhalacjach ból głowy przeszedł :)

Mam nadzieję że u was ból też odpuści, bez względu na jego powód...

0d1yrjjgtd95fou3.png

planowaliśmy tą ciążę od paru lat, i z podobnego powodu założyłam msavera - z każdej płatności odkłada mi na osobne konto "zaokrąglenie do 10zł", naprawdę się ostatnio zdziwiłam, jak tam zajrzałam... Że na aż tyle płacę...? Choć w sumie zakupy, rachunki, bilety PKP i wszystko co się da, i naprawdę, praktycznie z boku odłożył się bardzo ładna kwota :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
My tez odkladalismy na osobne konto, ale jak sie auto zaczelo psuc to poszlo z konta i jeszcze z karry kredytowej[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

My tez odkladalismy na osobne konto, ale jak sie auto zaczelo psuc to poszlo z konta i jeszcze z karry kredytowej[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My też odkładaliśmy. I jak zaczelismy starania to znowu zaczęło coś sie Nam dziac z autem. I jak zaczely się płodne mówie do Ł zebyśmy poczekali do następnego miesiąca ze staraniami to na spokojnie sobie samochod naprawimy. To auto non stop mi siedziało w glowie dlatego podjelam taką decyzję. Ł sie zgodził i zaczelismy sie zabezpieczać ale okresu juz i tak nie dostalam :D

1517148097-22a3dbc735dd5f89-aaaaaa.jpeg
kakaowe muffinki z czekoladą :)

p19u3e3kn2t0kbyo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Pychoootka !!

Ja sie tak zastanawiam ile wyjdzie nas wyprawka dla dziecka... bo jak patrze na niektore rzeczy to ceny z kosmosu:/

No my mamy na glowie remont, meblowanir do tego tu u mamy chcemy remont pokoju zrobic zeby bylo na swiezo, do tego lozeczko, wozek i cala reszta. Ale mysle, ze jak po malu zaczniemy kupowac to pozniej bedzie latwiej :) teraz mam ochote kupic smoczek i rozek, ale dopiero jak poznam plec :)

Chwlailan się że nie mam nastrojów... Właśnie wracam z mężem z knajpy.. Dają tam najlepsze lody na świecie. Od rana o nich myślałam. Nie było wolnego stolika... Obróciłam się na pięcie i wyszłam stamtąd. Jestem zła jak osa. Zamknęłam się w sypialni i nich cały dom cierpi że nie zjadłam lodów...

Ale super pomysl, my mielismy taki sam od stycznia ale nie wypalilo :D
Na pewno duzo wam to pomoglo, a na lody zapraszam do mnie :D mam jeszcze z 4 litry :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Myslalam o tym, oplacalne mowisz ? W ile czasu uzbieralas ? I jesli to nie problem to ile ci sie udalo ??gorzej jak by ktos mial malo kasy albo ostatnie 20 i by zabralo reszte do rownej kwoty heheh :D

Pychoootka !!

No my mamy na glowie remont, meblowanir do tego tu u mamy chcemy remont pokoju zrobic zeby bylo na swiezo, do tego lozeczko, wozek i cala reszta. Ale mysle, ze jak po malu zaczniemy kupowac to pozniej bedzie latwiej :) teraz mam ochote kupic smoczek i rozek, ale dopiero jak poznam plec :)

Ale super pomysl, my mielismy taki sam od stycznia ale nie wypalilo :D
Na pewno duzo wam to pomoglo, a na lody zapraszam do mnie :D mam jeszcze z 4 litry :)

Myslalam o tym, oplacalne mowisz ? W ile czasu uzbieralas ? I jesli to nie problem to ile ci sie udalo ??gorzej jak by ktos mial malo kasy albo ostatnie 20 i by zabralo reszte do rownej kwoty heheh :D
Jeśli chodzi o opłacalnosc, to stopy procentowe są niskie, więc kokosów nie ma, ale że leżą oddzielnie, to łatwiej nie wydawać...
Zbieram od kilku lat, nie wiem, ilu, ale coś kolo 4 pewnie, może nawet dłużej, uzbierało się prawie równe 10tys. Na większość wyprawki starczy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry