reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja sie troche martwie bo wykanczamy ten dom wiec tu sie obawiam ale najwyzej przytopujemy i tak nam niezle poszlo bo narazie bez kredytu
Tym bardziej chyle czoło. My na surowy zamknięty mamy... Coś może uda się dlubnac w środku, jakiś prąd czy wodę. Ale na resztę kredyt... I to już myślimy spory, żeby zrobić wszystko jak należy i potem mieć na głowie tylko raty.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do wyprawki, mniej się o to martwię, bo jak zaczęliśmy myśleć o dziecku i przebakiwac o planach w 2016, kupiliśmy skarbonka świnke. Oczywiście bez opcji oodbierania. Wrzucamy do mnie tylko 5zl. Jest prawie pełna. Będzie na wózek, czyli najdroższe. A myślę że i na jakieś inne rzeczy starczy :) :)
planowaliśmy tą ciążę od paru lat, i z podobnego powodu założyłam msavera - z każdej płatności odkłada mi na osobne konto "zaokrąglenie do 10zł", naprawdę się ostatnio zdziwiłam, jak tam zajrzałam... Że na aż tyle płacę...? Choć w sumie zakupy, rachunki, bilety PKP i wszystko co się da, i naprawdę, praktycznie z boku odłożył się bardzo ładna kwota :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Co do wyprawki, mniej się o to martwię, bo jak zaczęliśmy myśleć o dziecku i przebakiwac o planach w 2016, kupiliśmy skarbonka świnke. Oczywiście bez opcji oodbierania. Wrzucamy do mnie tylko 5zl. Jest prawie pełna. Będzie na wózek, czyli najdroższe. A myślę że i na jakieś inne rzeczy starczy :) :)

Chwlailan się że nie mam nastrojów... Właśnie wracam z mężem z knajpy.. Dają tam najlepsze lody na świecie. Od rana o nich myślałam. Nie było wolnego stolika... Obróciłam się na pięcie i wyszłam stamtąd. Jestem zła jak osa. Zamknęłam się w sypialni i nich cały dom cierpi że nie zjadłam lodów...

Ojej, to straszne, ze nie moglas zjesc tych lodow. Ja bym chyba czekala[emoji6]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Współczuję dziewczyny bólu głowy :(

Mnie na szczęście od paru dni odpuścił - na pewno bolały mnie zatoki, więc po inhalacjach ból głowy przeszedł :)

Mam nadzieję że u was ból też odpuści, bez względu na jego powód...

0d1yrjjgtd95fou3.png

planowaliśmy tą ciążę od paru lat, i z podobnego powodu założyłam msavera - z każdej płatności odkłada mi na osobne konto "zaokrąglenie do 10zł", naprawdę się ostatnio zdziwiłam, jak tam zajrzałam... Że na aż tyle płacę...? Choć w sumie zakupy, rachunki, bilety PKP i wszystko co się da, i naprawdę, praktycznie z boku odłożył się bardzo ładna kwota :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
My tez odkladalismy na osobne konto, ale jak sie auto zaczelo psuc to poszlo z konta i jeszcze z karry kredytowej[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

My tez odkladalismy na osobne konto, ale jak sie auto zaczelo psuc to poszlo z konta i jeszcze z karry kredytowej[emoji53]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
My też odkładaliśmy. I jak zaczelismy starania to znowu zaczęło coś sie Nam dziac z autem. I jak zaczely się płodne mówie do Ł zebyśmy poczekali do następnego miesiąca ze staraniami to na spokojnie sobie samochod naprawimy. To auto non stop mi siedziało w glowie dlatego podjelam taką decyzję. Ł sie zgodził i zaczelismy sie zabezpieczać ale okresu juz i tak nie dostalam :D

1517148097-22a3dbc735dd5f89-aaaaaa.jpeg
kakaowe muffinki z czekoladą :)

p19u3e3kn2t0kbyo.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Pychoootka !!

Ja sie tak zastanawiam ile wyjdzie nas wyprawka dla dziecka... bo jak patrze na niektore rzeczy to ceny z kosmosu:/

No my mamy na glowie remont, meblowanir do tego tu u mamy chcemy remont pokoju zrobic zeby bylo na swiezo, do tego lozeczko, wozek i cala reszta. Ale mysle, ze jak po malu zaczniemy kupowac to pozniej bedzie latwiej :) teraz mam ochote kupic smoczek i rozek, ale dopiero jak poznam plec :)

Chwlailan się że nie mam nastrojów... Właśnie wracam z mężem z knajpy.. Dają tam najlepsze lody na świecie. Od rana o nich myślałam. Nie było wolnego stolika... Obróciłam się na pięcie i wyszłam stamtąd. Jestem zła jak osa. Zamknęłam się w sypialni i nich cały dom cierpi że nie zjadłam lodów...

Ale super pomysl, my mielismy taki sam od stycznia ale nie wypalilo :D
Na pewno duzo wam to pomoglo, a na lody zapraszam do mnie :D mam jeszcze z 4 litry :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Myslalam o tym, oplacalne mowisz ? W ile czasu uzbieralas ? I jesli to nie problem to ile ci sie udalo ??gorzej jak by ktos mial malo kasy albo ostatnie 20 i by zabralo reszte do rownej kwoty heheh :D

Pychoootka !!

No my mamy na glowie remont, meblowanir do tego tu u mamy chcemy remont pokoju zrobic zeby bylo na swiezo, do tego lozeczko, wozek i cala reszta. Ale mysle, ze jak po malu zaczniemy kupowac to pozniej bedzie latwiej :) teraz mam ochote kupic smoczek i rozek, ale dopiero jak poznam plec :)

Ale super pomysl, my mielismy taki sam od stycznia ale nie wypalilo :D
Na pewno duzo wam to pomoglo, a na lody zapraszam do mnie :D mam jeszcze z 4 litry :)

Myslalam o tym, oplacalne mowisz ? W ile czasu uzbieralas ? I jesli to nie problem to ile ci sie udalo ??gorzej jak by ktos mial malo kasy albo ostatnie 20 i by zabralo reszte do rownej kwoty heheh :D
Jeśli chodzi o opłacalnosc, to stopy procentowe są niskie, więc kokosów nie ma, ale że leżą oddzielnie, to łatwiej nie wydawać...
Zbieram od kilku lat, nie wiem, ilu, ale coś kolo 4 pewnie, może nawet dłużej, uzbierało się prawie równe 10tys. Na większość wyprawki starczy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry