reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale jersey też jest z bawełny tak? Ale przynajmniej jest elastyczny. U mnie każda bawełna na jaką trafiam jest jakaś taka sztywna i nie wiem jak miałabym dziecko w to ubrać, no chyba, że jest jakaś bawełna z domieszką elastynu?
Po praniu powinna zmięknąć, widziałam delikatne miękkie dzianiny bawełniane, a jersey nie jest z lycrą? Coś mi się kojarzy, że to nie czysta bawełna...
Bawełnę trzeba wyprasować, ale np koszule nocne kupiłam ze 100% bawełny, elastyczna, miękka, na ubranka byłaby w sam raz ;)
Może taka bawełna t-shirtowka? Nie wiem, jak się to poprawnie nazywa, ale coś w tym stylu?

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Super, że wszystko dobrze :) A który dziś masz tc? Wizytę u gina masz tak jak ja drugie prenatalne :) Już wyczekuję tej daty [emoji173]
Jutro dokładnie 12 tc, a za tydzień 17. 01. mam usg. W pracy dzisiaj byłam zwolnienie oddać. Jak tam dziewczyny za plecami jedna na drugą kręcą i obgadują. Mam spokój na 2 lata od tego na szczęście. :)

Ola najwazniejsze ze to byl zloty strzal i ze dzidzia w brzuszku . teraz bedzie chlopiec a przyjdzie czas i zaczniesz prace nad zrobieniem dziewczynki[emoji12]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie, wszystko mi jedno co będzie :) A drugie już po cichu planujemy :p Może już zaczniemy starania pod koniec grudnia tego roku bo M marzy się drugie dziecko do 40stki :p A jak nie to zaczniemy działać w grudniu przyszłego roku (chcielibyśmy, żeby drugie dziecko urodziło się we wrześniu bo M ma urodziny we wrześniu, a skoro pierwsze będzie miało urodziny w tym samym miesiącu co ja to niech on też coś z tego ma :-D)

W czasie owulacji meski plemnim szybciej zapladnia jajeczko bo jest bardziej ruchliwy . a znowu zenskie plemniki sa wolniejsze ale sa w stanie dluzej przrzyc w drogach rodnych.

Ale plemnik żeński nadal żyje bo może nawet 3/4 dni i jest już na miejscu :) a męski może np jeszcze śmigać do komórki

f2w39n7303c24ozn.png

Po odstawieniu tabletek pierwszy cykl jest bardzo plodny (to tak samo jak po utracie dziecka) bo mogą wystartować jednocześnie dwa jajniki i być dwa dominujące jajeczka do zapłodnienia. Po tabletkach często są ciążę mnogie

f2w39n7303c24ozn.png
Właśnie liczyłam na to, że będą bliźnięta jednak się nie udało :) Chociaż wspominałam kiedyś, że czekając w poczekalni na wizytę zerknęłam sobie do mojej kartoteki i znalazłam tam niepokojącą informacje, coś w stylu jakby było też ciało obce (zrośnięte?) - tak było napisane, o długości 1,2cm, od razu pomyślałam, że to może był bliźniak który jednak nie przeżył. Jednak nie pytałam lekarza bo nie wiem czy w ogóle można grzebać w kartotece, trzymam się tego co sam mi mówi, a skoro mówi, że jest dobrze to nie chce się już doszukiwać problemów :)

Po praniu powinna zmięknąć, widziałam delikatne miękkie dzianiny bawełniane, a jersey nie jest z lycrą? Coś mi się kojarzy, że to nie czysta bawełna...
Bawełnę trzeba wyprasować, ale np koszule nocne kupiłam ze 100% bawełny, elastyczna, miękka, na ubranka byłaby w sam raz ;)
Może taka bawełna t-shirtowka? Nie wiem, jak się to poprawnie nazywa, ale coś w tym stylu?

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ooo właśnie to jest pomysł! bawełna t-shirtowa :) dziękuję :* tak jersey jest z lycrą.

Pewnie, wszystko mi jedno co będzie :) A drugie już po cichu planujemy [emoji14] Może już zaczniemy starania pod koniec grudnia tego roku bo M marzy się drugie dziecko do 40stki [emoji14] A jak nie to zaczniemy działać w grudniu przyszłego roku (chcielibyśmy, żeby drugie dziecko urodziło się we wrześniu bo M ma urodziny we wrześniu, a skoro pierwsze będzie miało urodziny w tym samym miesiącu co ja to niech on też coś z tego ma :-D)
No kochana my Mateusza zmajstrowalismy w sylwestra hihi. I powiem ci ze fajnie jest miec dzieciaki z mala roznica. Miedzy corka a synem jest 11mc roznycy. Razem chodza do klasy,sa jak blizniaki nawet nauczyciele sie pytali czy sa blizniakami.

Czytałam, że do karmienia też się lepiej spisują duże, bo te małe są za małe, chyba, że uszyjesz wersję pośrednią ;)
Swoich doświadczeń nie mam, tylko przyjaciółka i to, co udało mi się gdzieś wyczytać, no i moja będzie miała ze 130cm długości, ok 40 szerokości, będzie w kształcie C (będzie z pasa bawełny 1m x 1,5m złożony na pół, czyli duże C wycięte z 0,5m x 1,5m pomniejszone o to, co odejdzie na szwy, wypełnienie itd.)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Do karmienia zarąbista jest kura babci dany. A potem jako poducha pod głowę też daje radę.

reklama
Właśnie liczyłam na to, że będą bliźnięta jednak się nie udało :) Chociaż wspominałam kiedyś, że czekając w poczekalni na wizytę zerknęłam sobie do mojej kartoteki i znalazłam tam niepokojącą informacje, coś w stylu jakby było też ciało obce (zrośnięte?) - tak było napisane, o długości 1,2cm, od razu pomyślałam, że to może był bliźniak który jednak nie przeżył. Jednak nie pytałam lekarza bo nie wiem czy w ogóle można grzebać w kartotece, trzymam się tego co sam mi mówi, a skoro mówi, że jest dobrze to nie chce się już doszukiwać problemów :)
Czasem nie warto się doszukiwać [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry