reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja dni plodne mialam od 5-11/10 calusy byly 5,6 i 10 w dniu ovulki
Praktycznie I daleko od ovulki I w dniu ovulki
No ale bankowo Francesco z dnia 10/10- dnia ovulki wygral meski

Z corka niewiem bo bylo ivf ;)
nasienie było uzbierane z kilku dni :) więc potwierdza się teoria, że takie plemniki mają większe szanse :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Znam taka kobietę [emoji16] są takie, które nie wyobrażają sobie siebie w roli matki chłopca bo jest im ta płeć obca a są i takie, które nie znoszą gadulek, zabawy lalkami, różowego koloru itp i nie chcą mieć córki [emoji12]

f2w39n7303c24ozn.png

To chyba ja taka jestem, jakoś nigdy nie brałam pod uwagę, że mogłabym mieć córkę. Mamy dwóch chłopaków, po cichu liczymy na trzeciego, ale przecież nikt rozpaczać nie będzie jak trafi się dziewczynka. Ważne, żeby zdrowe było...
Ja już dzisiaj po wizycie. Wszystko ok. Tabletki na mdłości dostałam i od przyszłego tygodnia mam już przejść na te z II trymestru. i wizyta u gin 12.02

Super, że po wizycie wszystko ok :)

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już dzisiaj po wizycie. Wszystko ok. Tabletki na mdłości dostałam i od przyszłego tygodnia mam już przejść na te z II trymestru. i wizyta u gin 12.02
Super, że wszystko dobrze :) A który dziś masz tc? Wizytę u gina masz tak jak ja drugie prenatalne :) Już wyczekuję tej daty [emoji173]

Ale jeśli kochamy się co dwa dni to nigdy niwiadomo czy zaplodnil komórkę przetrwaly "żeński" plemnik, który jest bardziej zywotny czy świeży, szybki "męski" :)

f2w39n7303c24ozn.png
W czasie owulacji meski plemnim szybciej zapladnia jajeczko bo jest bardziej ruchliwy . a znowu zenskie plemniki sa wolniejsze ale sa w stanie dluzej przrzyc w drogach rodnych.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja bym u Ciebie bardziej obstawiala dziewczynkę bo nasienie podczas współżycia codziennego jest słabej jakości jak to mojej siostry lekarz z poradni chorób niepłodności powiedział to takie "pomyje"... [emoji39] i trzeba współżyc co 2 dni bo takie nasienie ma wartościowe plemniki

f2w39n7303c24ozn.png
Tylko nie mam pewności kiedy była owu, ten 16ty to taki mój strzał :)

Ja jestem zwolenniczką bawełny, albo dzianiny bawełnianej tam, gdzie potrzeba elastyczności - poza tym dla maleństwa chyba powinny być naturalne tkaniny...? S
Dresówka, przynajmniej ta, którą mam jest zdecydowanie za gruba, więc - ja bym na lato tylko bawełnę...

Też wolę neutralne kolory, większość będzie szara, ale - cała sypialnia jest w szarosciach, i chciałabym parę dodatków - albo będą granaty w stylu marynarskim albo trochę (odrobinę..) pudrowego różu lub fioletu ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ale jersey też jest z bawełny tak? Ale przynajmniej jest elastyczny. U mnie każda bawełna na jaką trafiam jest jakaś taka sztywna i nie wiem jak miałabym dziecko w to ubrać, no chyba, że jest jakaś bawełna z domieszką elastynu?

Uff, narobiłam... Pospałam parę godzin, i naprodukowałyście znowu tyle ;)
Gdybym nie była na chorobowym, to nie miałabym szansy być choć w miarę na bieżąco ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
No byłam w szoku bo miałam najczarniejsze myśli, że przez to, że tyle lat je brałam to wcale się nie uda a tu taka niespodzianka :) Wyłam jak bóbr z testem w ręce a M mnie tulił i mówił, że mam nie płakać, że trzeba się cieszyć [emoji173] Najwspanialsze doświadczenie w życiu [emoji173]
Po odstawieniu tabletek pierwszy cykl jest bardzo plodny (to tak samo jak po utracie dziecka) bo mogą wystartować jednocześnie dwa jajniki i być dwa dominujące jajeczka do zapłodnienia. Po tabletkach często są ciążę mnogie

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry