reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie ma sie co tu spierac o porody. Kazda urodzi jak bedzie wstanie i jak bedzie jej dane. Sa rozne sytuacje, rozne progi bolu itp. Najwazniejsze, zeby dziecko i matka wyszly z tego calo.
Ja na moje porody nie moge narzekac, choc wiadomo, ze przyjemnosc to nie byla. Ale za zadnym razem nie mialam krzyzowych, pierwszy trwal 4,5h a drugi 1,5h. Zewnatrzoponowe, ktore bardzo chcialam miec nie mialo racji bytu - za kazdym razem akcja za szybka by je podac. Na ten moment nie zakladam nawet zewnatrzoponowego - i licze, ze pojdzie rownie dobrze.
Ale mialam kolezanke, ktora tu, w Szwecji rodzila 28h i skonczylo sie kleszczami. Tak ja tam rozorali na dole, ze po roku podczas sexu czula bol. Po kilku latach drugi porod. Ja bym na jej miejscu blagala o cc. Choc w Szwecji pewnie by jej i tak nie dali. Rodzila 22h... juz bez kleszczy, ale sama ilosc godzin porazajaca...

reklama
A ja może wsadze kij w mrowisko ale jeśli wszystko się ułoży to będę prosić mojego lekarza o cesarke.
Pierwszy poród sn trwał prawie 48 godzin. Bóle krzyżowe itp. Z moim uszkodzonym kręgosłupem było to jak niekończące się męki. Miałam pecha bo przyjechałam rodzić w sobotę i w sumie cały weekend mnie męczył dopiero w poniedziałek rano przyszli konkretni lekarze i nagle wszystko tempa nabrało. A od soboty do poniedziałku miałam skurcze co 2 minuty. Były oczywiście zielone wody itp.

Nie zamierzam tego powtarzać. Boję się o swój kręgosłup który po wypadku i tym porodzie sn nadaje się tylko do operacji. I jeśli będę musiała zapłacić pod stołem za cesarke to to zrobię. Takie moje zdanie i mój wybór.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Też na Twoim miejscu bym się zdecydowała na cc. Chociaż mimo wszystko nie rozumiem całej ***** burzy dotyczącej cc, co prawda sama zamierzam rodzić sn ale nie krytykuje wyborów innych, każdy decyduje za siebie i powinie robić tak żeby jemu było dobrze, przecież innym krzywdy nie robi.

@Darka83 dla mnie to normalne, że po traumatycznym porodzie naturalnym chcesz rodzić przez cc. Mam nadzieję, że ten poród będziesz wspominać lepiej[emoji9] a bóle krzyżowe to masakra, dobrze że u mnie trwały chwilę.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczęśliwego Nowego Roku [emoji16]
Cześć dziewczyny . Mam 38 lat i jestem 10t5d w ciąży bliźniaczej, to moja pierwsza ciąża na tym etapie po 7 poronieniach. Czy są tu podwójne ciężarówki ?
Mam brzuch jakbym była w 6 miesiącu. Od 3 dni bardziej rozpiera, ciągnie i pobolewa na szczęście nie towarzyszą temu skurcze. Do tego mam lekkie plamienie brązowe. Lekarz twierdzi że to macica się rozciąga a ja odchodzę od zmysłów.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj i podwojne gratulacje [emoji3]
Jejku 7 strat, jak Ty to przeszlas? Jedna ciezko przezyc. Ale tym razem juz musi byc dobrze skoro tak daleko zaszlas!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Jestem po dwoch porodach siłami natury, ale absolutnie nie krytykuje tych co mają "cesarki z wyboru". Jestem zdania, że każda wie co dla niej lepsze. To indywidualna sprawa jak ktos rodzi, jak karmi, czy szczepi i jak wychowuje, dopóki nie robi krzywdy swojemu dziecku.

Dziewczyny a kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę? Macie już jakieś pierwsze śpioszki czy buciki? :) Przyznam, że korci mnie strasznie i przeglądam ubranka z zachwytem ale jeszcze nie mam odwagi niczego kupić...

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!

esli chodzi o porod to ja tylko sn. Nie ma niczego lepszego dla kobiety i jej dziecka. Szybko dochodzi sie do siebie,automatycznie produkuje sie mleko w piersiach itp. Nas nie nacinaja,jak sie peknie to samo sie zrosnie. ja dzien po porodzie biegalam do syna na 2 pietro na Intensywna.
Cc to nie porod a operacja. Cesarskie ciecie.
Nie ma wiec tutaj zadnego porownania co jest lepsze dla matki i dziecka.
Jesli odgornie zalecona jest cc to rozumiem. Nie do konca rozumiem wlasny wybor, bo np. Kobieta chce byc' tam' nienaruszona albo boi sie bolu a znam duzo mam ktore dlatego zdecydowaly sie na cc.
Nie jestem absolutnie za cc z wyboru, ale nie zgodze sie z tym, ze po sn szybciej sie dochodzi do siebie. To zalezy od porodu. Ja 3 tygodnie dochodzilam do siebie i bardzo zle to wspominam. Mleka tez nie mialam.
Mimo wszystko nie zdecydowalabym sie z wlasnej woli na cc.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Szczęśliwego Nowego Roku [emoji16]
Cześć dziewczyny . Mam 38 lat i jestem 10t5d w ciąży bliźniaczej, to moja pierwsza ciąża na tym etapie po 7 poronieniach. Czy są tu podwójne ciężarówki ?
Mam brzuch jakbym była w 6 miesiącu. Od 3 dni bardziej rozpiera, ciągnie i pobolewa na szczęście nie towarzyszą temu skurcze. Do tego mam lekkie plamienie brązowe. Lekarz twierdzi że to macica się rozciąga a ja odchodzę od zmysłów.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje. Oby ta ciąża była spokojna i nudna[emoji173]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę? Macie już jakieś pierwsze śpioszki czy buciki? :) Przyznam, że korci mnie strasznie i przeglądam ubranka z zachwytem ale jeszcze nie mam odwagi niczego kupić...
Ja tez nic nie mam do dziś. Nawet jednej skarpetki. Może po kolejnej wizycie się odważę na pierwsze zakupy. Może dopiero po polowkowym. Sama nie wiem.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też na Twoim miejscu bym się zdecydowała na cc. Chociaż mimo wszystko nie rozumiem całej ***** burzy dotyczącej cc, co prawda sama zamierzam rodzić sn ale nie krytykuje wyborów innych, każdy decyduje za siebie i powinie robić tak żeby jemu było dobrze, przecież innym krzywdy nie robi.
Krzywde mozna zrobic jedynie wkasnemu dziecku. No ale kazdy sam decyduje o swoim dziecku.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry