reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po dwoch porodach siłami natury, ale absolutnie nie krytykuje tych co mają "cesarki z wyboru". Jestem zdania, że każda wie co dla niej lepsze. To indywidualna sprawa jak ktos rodzi, jak karmi, czy szczepi i jak wychowuje, dopóki nie robi krzywdy swojemu dziecku.
A cc z wyboru, zwlaszcza bez rozpoczetej akcji porodowej czesto konczy sie wlasnie zle dla dziecka.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny a kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę? Macie już jakieś pierwsze śpioszki czy buciki? :) Przyznam, że korci mnie strasznie i przeglądam ubranka z zachwytem ale jeszcze nie mam odwagi niczego kupić...
Ja planuje po usg polowkowym, tak jak w pierwszej ciazy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny a kiedy zamierzacie zacząć kompletować wyprawkę? Macie już jakieś pierwsze śpioszki czy buciki? :) Przyznam, że korci mnie strasznie i przeglądam ubranka z zachwytem ale jeszcze nie mam odwagi niczego kupić...

Kilkanascie stron wczesniej wkejalysmy nasze pierwsze, niesmiale zakupy :-) spojrz sobie.

Margana- na pewno dochodzi sie do siebie o wiele szybciej niz po cc. I oczywiscie, ze sa wyjatki jak wszedzie to nie ma porownania sn do cc.

Kilkanascie stron wczesniej wkejalysmy nasze pierwsze, niesmiale zakupy :-) spojrz sobie.

Margana- na pewno dochodzi sie do siebie o wiele szybciej niz po cc. I oczywiscie, ze sa wyjatki jak wszedzie to nie ma porownania sn do cc.
Wlasnie chodzi o to, ze wszystko zalezy od danego porodu, jakie cc, jaki sn. Jak bylam po porodzie dziewczyny po cc smigaly po korytarzu lepiej ode mnie [emoji6] Rany tez roznie sie goja - i te po cc i po nacieciu krocza. Tak wiec uogolnic sie nie da, roznie to bywa.
Natomiast faktem jest, ze cc to niewatpliwie zabieg operacyjny.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Ja planuje po usg polowkowym, tak jak w pierwszej ciazy [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja mam parę skarpetek, które dostaliśmy na święta, i parę drobiazgów od przyjaciółki, które dostałam już jakiś czas temu "żeby w końcu się udało", więc buciki cały czas czekają na małe stópki ;)

A ja zacznę zakupy chyba po drugich prenatalnych, będą pewnie gdzieś pod koniec lutego, będę już znała płeć, więc będzie łatwiej ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja mam parę skarpetek, które dostaliśmy na święta, i parę drobiazgów od przyjaciółki, które dostałam już jakiś czas temu "żeby w końcu się udało", więc buciki cały czas czekają na małe stópki ;)

A ja zacznę zakupy chyba po drugich prenatalnych, będą pewnie gdzieś pod koniec lutego, będę już znała płeć, więc będzie łatwiej ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
No to wlasnie o tych drugich prenatalnych pisalam, to wlasnie usg polowkowe [emoji3]
Ja to musze najpierw przejrzec pudla z rzevzami po corce [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Syn ma rok, więc praktycznie wszystko mam. Jeśli okaże dziewczynka to dokupie kilka ciuszkow bardziej dla dziewczynki. Dużo po synu mam ubranek unisexow. Tak czy siak czekam na poznanie płci.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie chodzi o to, ze wszystko zalezy od danego porodu, jakie cc, jaki sn. Jak bylam po porodzie dziewczyny po cc smigaly po korytarzu lepiej ode mnie [emoji6] Rany tez roznie sie goja - i te po cc i po nacieciu krocza. Tak wiec uogolnic sie nie da, roznie to bywa.
Natomiast faktem jest, ze cc to niewatpliwie zabieg operacyjny.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dokładnie ja po CC śmigalam lepiej niż moja siostra po porodach naturalnych. Nie ma reguły. A gdyby nie CC to właśnie mojego dziecka mogło by nie być na świecie, bo tętno zanikało

reklama
Ja poczekam gdzieś do 20 tygodnia. Na pewno chcę najpierw wiedzieć kto tam siedzi [emoji4] jeżeli dziewczynka to kupię tylko wózek i łóżeczko. Ciuszki, zabawki i inne gadżety mam po siostrach, które niedawno miały córki i przyjaciółka, która rodzi w lutym wszystko mi będzie odkładać bo nie planuje już więcej dzieci[emoji4] a jeżeli będzie chłopczyk to będę mogła sama coś pokupować chociaż też koleżanka, która teraz rodziła synka powiedziała, że wszystko mi zostawi [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry