reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

My duzo razy. Co chwila z wozkiem, w pewnym momencie juz bylo tak, ze jeden mniejszy jezdzil caly czas, a deugi wiekszy byl kolo domu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Pewnie zależy też to w dużej mierze od stylu życia rodziny :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mieszkam na takim zadooopiu, że tu jest parę domów, las i jezioro, więc moglismy spacerować bez wózka. Do centrum miasta mam 10km, a na zakupy zawsze jeździliśmy z mężem zostawiając syna z tesciami.

p19uqqmzxqi22hcj.png
No to wygoda :) Ja tez niby nie w centrum, a na obrzezach juz miasta, ale do okola jednak ulice itd. Wszedzie popitalalam sama, bo Maz wiecznie w pracy, jedynie lekarz, lub grubsze zalatwienia to szybciej konczyl. A na tesciowa to liczyc nie mozna. Tzn zostac by zostala, ale ja bym z nia nie zostawila.

xrotgov3q3o4y33i.png

No ja mam nadzieję, że pozostałe wózki Bebetto w wersji 2w1 są równie wygodne i zwrotne bo jakoś mi one ogólnie wpadły w oko :)

My planujemy kupić większe auto takie na 7 osób, bo już nas będzie łącznie z dzidzią i dziećmi M 5 osób a planujemy jeszcze jedno dziecko, więc zbytnio nie będziemy patrzeć na wagę i gabaryt wózka bo raczej miejsce będzie na niego a wnosić też go nie będziemy musieli bo nie mieszkam w bloku.
Ja też nie będę mieszkała w bloku więc jakos strasznie waga jego przejmować się nie musze, oczywiście bez przesady bo od święta do auta będę musiała go wrzucić :)

Ja też nie będę mieszkała w bloku więc jakos strasznie waga jego przejmować się nie musze, oczywiście bez przesady bo od święta do auta będę musiała go wrzucić :)

No niby waga nie jest aż tak istotna jednak samo prowadzenie wózka z dzieckiem to też swoje waży, więc jeśli nie waży bardzo dużo to fajnie :)

Co do wózków to ja bym już teraz nie kupiła 3w1 i zgadzam sie z dziewczynami ze opcja z osobną lekka spacerówką jest dużo wygodniejsza. Oczywiście pod warunkiem że spacerówka ma rozkładene na płasko siedzisko i jest naprawde lżejsza i poreczniejsza od stelaża z gondoli. Mnie teraz czeka zakup wózka rok po roku wiec tez sie musze tematem zając ale na szczeście jeszcze dużo czasu mamy.

W obecnym wózku mam piankowe koła i nie narzekam na nie wcale.

Oddzwywała sie coś @kinga30 ? Kinga jaku Ciebie?

Wszystkie wozki quinny maja takie male? Bo mi sie marzy Mood i nie chcialab rezygnowac z tego powodu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Większość :) a mood szczególnie ;) jedź do obojętnie jakiego sklepu z wózkami i zobacz :) na drobnego bobo ok, ale jak już urodzisz większe bobo czyli z 4 kg to już ciężka sprawa ;) mi się też podoba, ale zrezygnowałam ;) wyszłam z założenia, że to nie mi ma się podobać tylko bobo ma mieć wygodnie ;)

Co do wózków to ja bym już teraz nie kupiła 3w1 i zgadzam sie z dziewczynami ze opcja z osobną lekka spacerówką jest dużo wygodniejsza. Oczywiście pod warunkiem że spacerówka ma rozkładene na płasko siedzisko i jest naprawde lżejsza i poreczniejsza od stelaża z gondoli. Mnie teraz czeka zakup wózka rok po roku wiec tez sie musze tematem zając ale na szczeście jeszcze dużo czasu mamy.

W obecnym wózku mam piankowe koła i nie narzekam na nie wcale.

Oddzwywała sie coś @kinga30 ? Kinga jaku Ciebie?
Ja w Cosatto tez mam piankowe, rozne tereny przejezdzily nie tylko gladkie ulice i rowniez nie narzekam, spokojnie jeszcze dlugo pojezdza :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Mood ma z tego co kojarzę dużą gondolkę :) Koleżanka ma i chwali sobie.
Chociaż hmm teraz patrze i pisze, że dł ma 90cm ale w środku 76cm nie wiem czy jakiś błąd czy faktycznie tak jest.
Ma malutką gondole widziałam na żywo nawet Pani w sklepie mówiła, że z gondoli to quinny ma najmniejszą, szwagierka kupowała jakieś 3 lata temu to pamiętam, że Pani odradzała jeśli dziecko urodzi się duże :) sprawdza się podobno dla dzieci drobnych ;)

reklama
Większość :) a mood szczególnie ;) jedź do obojętnie jakiego sklepu z wózkami i zobacz :) na drobnego bobo ok, ale jak już urodzisz większe bobo czyli z 4 kg to już ciężka sprawa ;) mi się też podoba, ale zrezygnowałam ;) wyszłam z założenia, że to nie mi ma się podobać tylko bobo ma mieć wygodnie ;)

[emoji33] [emoji33] [emoji33] No to ladnie... Ja dwojke po 4 kg rodzilam, wiec sie nie ludze na malusie, kruchutkie dziecko.
Ale dobrze wiedziec. Duzo czasu jest jeszcze wiec sie bede zastanawiac i sprawdzac. Znajoma kiedys byla z dzieckiem w tym mood gondoli, ale nie zwrocilam uwagi, nie bylam wtedy w temacie ciaz i wozkow kolejnych.

xrotgov3q3o4y33i.png

Do góry