reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dobry dzien....jeju dziewxzyny gratuluje udanych wizyt. Dzieciaczki jakie juz widoczne na fotkach. Trzymam kciukasy za dzisiejsze. Ja sama mam dzis u innego lekarza na 11.10.

Co do infekcji to ja uzywalam latcovaginal i do podmywania tantum rosa. A ja musze uwazac....bo jezeli mam infekcje to zaraz wlazi mi na nerke. Niestety w czasie 1 ciazy prawa prawie mi sie rozsypala. Teraz pilnuje sie jak moge.
Mam pytanie odnośnie blizny po CC. Miałaś mierzą grubość przy kolejnych ciążach? Jeśli tak, to jak to się odbywa? Takim normalnym USG przez brzuch?

reklama
Moja siostra ma spacerówkę Bebetto Rainbow, podobną do tej ze zdjęcia i muszę przyznać, że tak wygodnego wózka dawno nie mieliśmy. Mega zwrotny, wcale nie bardzo ciężki, dziecko ma w nim dużo miejsca. Jakby tylko można było do niego dokupić gondolę to nie szukałabym nic nowego :) niestety ten model to tylko i wyłącznie spacerówka.
No ja mam nadzieję, że pozostałe wózki Bebetto w wersji 2w1 są równie wygodne i zwrotne bo jakoś mi one ogólnie wpadły w oko :)

Ja sądzę, że sytuacji gdzie będę pakowała wózek do auta będzie może kilka, szwagierka nawet kupiła duże auto krótko po porodzie bo właśnie wózek, ogólnie mówi że nie wie czy włożyła go chociaż tam raz ;)
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
My planujemy kupić większe auto takie na 7 osób, bo już nas będzie łącznie z dzidzią i dziećmi M 5 osób a planujemy jeszcze jedno dziecko, więc zbytnio nie będziemy patrzeć na wagę i gabaryt wózka bo raczej miejsce będzie na niego a wnosić też go nie będziemy musieli bo nie mieszkam w bloku.

Witam dziewczyny z rana. U mnie średnio. [emoji53] jestem kompletnie nie wyspana. W nocy spać nie mogłam bo rwaly mnie nogi tak jakby na zmianę pogody. Raz jedna raz druga. Myślałam że oszaleje. ... [emoji35] do tego jak tylko wstałam mam odruchy wymiotne. . A że nie lubię wymiotować co chwile musze popijać. Nawet jeść nie mogę bo czuję jak mi się unosi wszystko do góry. .. jeszcze tak okropnego dnia nie miałam [emoji46][emoji46] oby szybko minął. Miłego dnia wam życzę [emoji8][emoji8]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Ja prawie wcale nie używałam spacerówki z dużego wózka, jedynie na spacer do lasu. Jak syn miał 6 miesięcy kupiłam mała składaną parasolkę i w tym jeździł, a mając 2 lata w ogóle nie chciał już wózkiem jeździć.

p19uqqmzxqi22hcj.png

No ja mam nadzieję, że pozostałe wózki Bebetto w wersji 2w1 są równie wygodne i zwrotne bo jakoś mi one ogólnie wpadły w oko :)

My planujemy kupić większe auto takie na 7 osób, bo już nas będzie łącznie z dzidzią i dziećmi M 5 osób a planujemy jeszcze jedno dziecko, więc zbytnio nie będziemy patrzeć na wagę i gabaryt wózka bo raczej miejsce będzie na niego a wnosić też go nie będziemy musieli bo nie mieszkam w bloku.
Dla mnie ważne żeby wózek miał też dość spore i pompowane koła. Mam w piwnicy quinny buzza ale jak na lato może być tak w zimie nie ma szansy przejechać po śniegu przez to przednie kółko. Do tego quinny mają tak małe gondole, że najmłodsza siostrzenica jeździła w niej tylko do 3 miesiące bo nie miała już miejsca [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja prawie wcale nie używałam spacerówki z dużego wózka, jedynie na spacer do lasu. Jak syn miał 6 miesięcy kupiłam mała składaną parasolkę i w tym jeździł, a mając 2 lata w ogóle nie chciał już wózkiem jeździć.

p19uqqmzxqi22hcj.png
Moja corka tez ma problem jak ja wciskam do wozka. Ale ona jest tak ruchliwa, ze niemozliwe jest wyjscie na zakupy jakies, lub gdziekolwiek bez niego. Teraz mam taka spacerowke co waz 5 kg, wiec bez problemu ja po schodach nosze, do autobusu itd.

xrotgov3q3o4y33i.png

Dla mnie ważne żeby wózek miał też dość spore i pompowane koła. Mam w piwnicy quinny buzza ale jak na lato może być tak w zimie nie ma szansy przejechać po śniegu przez to przednie kółko. Do tego quinny mają tak małe gondole, że najmłodsza siostrzenica jeździła w niej tylko do 3 miesiące bo nie miała już miejsca [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Wszystkie wozki quinny maja takie male? Bo mi sie marzy Mood i nie chcialab rezygnowac z tego powodu.

xrotgov3q3o4y33i.png

oar8qqmzxfkhrczb.png

No właśnie też zależy nam na pompowanych kołach. Podoba mi się X-Lander x cite ale co z tego jako koła nie są pompowane.

Wszystkie wozki quinny maja takie male? Bo mi sie marzy Mood i nie chcialab rezygnowac z tego powodu.

xrotgov3q3o4y33i.png

Mood ma z tego co kojarzę dużą gondolkę :) Koleżanka ma i chwali sobie.
Chociaż hmm teraz patrze i pisze, że dł ma 90cm ale w środku 76cm nie wiem czy jakiś błąd czy faktycznie tak jest.

reklama
Moja corka tez ma problem jak ja wciskam do wozka. Ale ona jest tak ruchliwa, ze niemozliwe jest wyjscie na zakupy jakies, lub gdziekolwiek bez niego. Teraz mam taka spacerowke co waz 5 kg, wiec bez problemu ja po schodach nosze, do autobusu itd.

xrotgov3q3o4y33i.png
Ja mieszkam na takim zadooopiu, że tu jest parę domów, las i jezioro, więc moglismy spacerować bez wózka. Do centrum miasta mam 10km, a na zakupy zawsze jeździliśmy z mężem zostawiając syna z tesciami.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry