reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

My duzo razy. Co chwila z wozkiem, w pewnym momencie juz bylo tak, ze jeden mniejszy jezdzil caly czas, a deugi wiekszy byl kolo domu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Pewnie zależy też to w dużej mierze od stylu życia rodziny :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mieszkam na takim zadooopiu, że tu jest parę domów, las i jezioro, więc moglismy spacerować bez wózka. Do centrum miasta mam 10km, a na zakupy zawsze jeździliśmy z mężem zostawiając syna z tesciami.

p19uqqmzxqi22hcj.png
No to wygoda :) Ja tez niby nie w centrum, a na obrzezach juz miasta, ale do okola jednak ulice itd. Wszedzie popitalalam sama, bo Maz wiecznie w pracy, jedynie lekarz, lub grubsze zalatwienia to szybciej konczyl. A na tesciowa to liczyc nie mozna. Tzn zostac by zostala, ale ja bym z nia nie zostawila.

xrotgov3q3o4y33i.png

No ja mam nadzieję, że pozostałe wózki Bebetto w wersji 2w1 są równie wygodne i zwrotne bo jakoś mi one ogólnie wpadły w oko :)

My planujemy kupić większe auto takie na 7 osób, bo już nas będzie łącznie z dzidzią i dziećmi M 5 osób a planujemy jeszcze jedno dziecko, więc zbytnio nie będziemy patrzeć na wagę i gabaryt wózka bo raczej miejsce będzie na niego a wnosić też go nie będziemy musieli bo nie mieszkam w bloku.
Ja też nie będę mieszkała w bloku więc jakos strasznie waga jego przejmować się nie musze, oczywiście bez przesady bo od święta do auta będę musiała go wrzucić :)

Ja też nie będę mieszkała w bloku więc jakos strasznie waga jego przejmować się nie musze, oczywiście bez przesady bo od święta do auta będę musiała go wrzucić :)

No niby waga nie jest aż tak istotna jednak samo prowadzenie wózka z dzieckiem to też swoje waży, więc jeśli nie waży bardzo dużo to fajnie :)

Co do wózków to ja bym już teraz nie kupiła 3w1 i zgadzam sie z dziewczynami ze opcja z osobną lekka spacerówką jest dużo wygodniejsza. Oczywiście pod warunkiem że spacerówka ma rozkładene na płasko siedzisko i jest naprawde lżejsza i poreczniejsza od stelaża z gondoli. Mnie teraz czeka zakup wózka rok po roku wiec tez sie musze tematem zając ale na szczeście jeszcze dużo czasu mamy.

W obecnym wózku mam piankowe koła i nie narzekam na nie wcale.

Oddzwywała sie coś @kinga30 ? Kinga jaku Ciebie?

Wszystkie wozki quinny maja takie male? Bo mi sie marzy Mood i nie chcialab rezygnowac z tego powodu.

xrotgov3q3o4y33i.png
Większość :) a mood szczególnie ;) jedź do obojętnie jakiego sklepu z wózkami i zobacz :) na drobnego bobo ok, ale jak już urodzisz większe bobo czyli z 4 kg to już ciężka sprawa ;) mi się też podoba, ale zrezygnowałam ;) wyszłam z założenia, że to nie mi ma się podobać tylko bobo ma mieć wygodnie ;)

Co do wózków to ja bym już teraz nie kupiła 3w1 i zgadzam sie z dziewczynami ze opcja z osobną lekka spacerówką jest dużo wygodniejsza. Oczywiście pod warunkiem że spacerówka ma rozkładene na płasko siedzisko i jest naprawde lżejsza i poreczniejsza od stelaża z gondoli. Mnie teraz czeka zakup wózka rok po roku wiec tez sie musze tematem zając ale na szczeście jeszcze dużo czasu mamy.

W obecnym wózku mam piankowe koła i nie narzekam na nie wcale.

Oddzwywała sie coś @kinga30 ? Kinga jaku Ciebie?
Ja w Cosatto tez mam piankowe, rozne tereny przejezdzily nie tylko gladkie ulice i rowniez nie narzekam, spokojnie jeszcze dlugo pojezdza :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Mood ma z tego co kojarzę dużą gondolkę :) Koleżanka ma i chwali sobie.
Chociaż hmm teraz patrze i pisze, że dł ma 90cm ale w środku 76cm nie wiem czy jakiś błąd czy faktycznie tak jest.
Ma malutką gondole widziałam na żywo nawet Pani w sklepie mówiła, że z gondoli to quinny ma najmniejszą, szwagierka kupowała jakieś 3 lata temu to pamiętam, że Pani odradzała jeśli dziecko urodzi się duże :) sprawdza się podobno dla dzieci drobnych ;)

reklama
Większość :) a mood szczególnie ;) jedź do obojętnie jakiego sklepu z wózkami i zobacz :) na drobnego bobo ok, ale jak już urodzisz większe bobo czyli z 4 kg to już ciężka sprawa ;) mi się też podoba, ale zrezygnowałam ;) wyszłam z założenia, że to nie mi ma się podobać tylko bobo ma mieć wygodnie ;)

[emoji33] [emoji33] [emoji33] No to ladnie... Ja dwojke po 4 kg rodzilam, wiec sie nie ludze na malusie, kruchutkie dziecko.
Ale dobrze wiedziec. Duzo czasu jest jeszcze wiec sie bede zastanawiac i sprawdzac. Znajoma kiedys byla z dzieckiem w tym mood gondoli, ale nie zwrocilam uwagi, nie bylam wtedy w temacie ciaz i wozkow kolejnych.

xrotgov3q3o4y33i.png

Do góry