reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
24824660_1623981547640487_1381731121_n.jpg mojewczorajsze wyniki a wizyta w czwartek

Załączniki

• 24824660_1623981547640487_1381731121_n.jpg
    24824660_1623981547640487_1381731121_n.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 68
Ja juz po wizycie.....mam masakryczne bakterie w moczu ponad 8 tysiecy. Wiec mam pic sok z zurawiny plus globulki dopochwowe. Dal mi namiary na gina od usg 3d. Powiedzial ze wazniejsze jest w 18-20tyg ale ja nie wiem czy nie zrobic tez teraz do 14 tyg.
mi tez dzisiaj w wynikach wyszlo duzo bakerii w moczu ale. Rodzinny dobiero w poniedzialek

Moj Maz zazyczyl sobie na obiad pierogi ruskie. Tzn bardziej ja go docisnelam, bo pomyslu nie mialam i wymyslil wlasnie to. Farsz mam juz gotowy. Ale pierogi nie wiem kto ulepi. Tak mi sie nie chce ze szok... [emoji46] Na jutro sobie wymyslilam szarlotke i tez wcale mi sie nie chce.

Powodzenia dziewczyny na wizytach!

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam teraz dużo bakterii w moczu i leukocyty ale tylko 25, dzwoniłam do ginekologa i zapisała mi Monural. Dziś już nie odczuwam nic a pęcherz bolał już dość mocno. Zaniosłam też dziś mocz do kontroli i zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję, że już będzie czysto :)
Na Waszym miejscu próbowałabym skontaktować się z lekarzem bo dopóki nie ma objawów to luzik ale jak już pęcherz zacznie boleć to wesoło nie jest. Pijcie wodę z cytryną (kwas z cytryny zabija bakterie) albo jedźcie żurawinę. Na soki patrzcie ile mają żurawiny w składzie bo te co w sklepie są nazwane żurawinowe miały jej w składzie aż 2% [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Hej dziewczynki. Ale produkcja od wczoraj [emoji16][emoji16][emoji16]mikołajkowe popołudnie u nas rodzinnie u mojego brata, który ma 5 miesieczna córkę. Wróciłam ledwo żywa.
A dziś nic mi się nie chce. Pogoda byle jaka więc wyleguje kanapę dziś. Ja mam prenatalne 22.12 to bedzie 12+2 i jakoś w tych dniach lub kilka później będziemy znali w 100% płeć bo robimy badanie NIFTY. A wtedy płeć też jest określana.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej!
Kurcze, jak będę tu raz dziennie wchodzić, to będę potem mieć kilometrowe posty, żeby odpisać :p A częściej chyba nie dam rady, za dużo roboty :)

Witam multi mamo...jak ty ogarniasz takie maluchy,ja mam w domu 10latke i chlopcow w wieku 9 i 7 . Czasem zastanawiam sie jak ja ogarne 4 jak sie malenstwo pojawi.

Powiem Ci, że dla mnie najtrudniejsze było podwójne macierzyństwo. Trzeci maluch już jakoś tak się dostosował do naszego trybu życia, że nawet nie odczuliśmy zmiany. Teraz moje dzieciaki już w przedszkolu/szkole, więc pracy wiele przy nich nie ma :)

Cieszę się, że nie jestem tu sama z czwartym ;)

Aha to wedlug Ciebie lepiej normalnie chodzic czy bardziej leżeć? Bo juz mi sie w glowie miesza.

A lekarz co Ci mówi? W takim wypadku warto się zawsze skonsultować, nawet przez telefon... Nie miałaś może na usg widocznego krwiaka? U mnie krwiak był w drugiej i trzeciej ciąży, i teraz też mam. Biorę duphaston i liczę na to, że się wchłonie, jak poprzednio. Ale takie drobne plamienia mogą być właśnie np. od krwiaków. Nie jest to groźne, ale trzeba uważać, żeby nie dźwigać itp.

Gratuluję i podziwiam :) Mi zajęło 7 lat zdecydowanie się na 2 dziecko :)

Dziękuję :) My chcieliśmy wszystkie pieluchy naraz załatwić ;) Baaardzo trudno nam przyszło zdecydować się teraz na czwarte, kiedy starsi już "odchowani". Ale temat by pewnie wracał, bo zawsze chcieliśmy czwórkę. Więc uznaliśmy, że zaryzykujemy ;)

Teraz to ja potrzebuję porady ! Mam chrzesniaczke lat 8 i potrzebuje prezent na gwiazdkę ! Pytałam co by chciała dostać to stwierdziła, że ona już wszystko ma i mam coś wymyślić żeby to była niespodzianka ratunku :(

A lubi książki albo planszówki? Jeśli tak, to daj znać - to moja działka, to coś podpowiem :)

Dziewczyny używałyście balonika Aniball? Koleżanka, która rodziła w tym roku mi poleca.

O matko, a co to? :D

A to ginekolog robi jakieś dokładniejsze usg czy takie normalne? Mnie na każdej wizycie robi usg i tak się zastanawiam właśnie w którym czy np 12+3 może coś powiedzieć.

Też mam usg na każdej wizycie, ale po 12 tc mam dokładniejsze - z badaniem pod kątem wad genetycznych. Zapisałam się dokładnie na 12+4 :)

Ja juz po wizycie.....mam masakryczne bakterie w moczu ponad 8 tysiecy. Wiec mam pic sok z zurawiny plus globulki dopochwowe. Dal mi namiary na gina od usg 3d. Powiedzial ze wazniejsze jest w 18-20tyg ale ja nie wiem czy nie zrobic tez teraz do 14 tyg.

Ja robię jedno i drugie. Ale normalne, nie 3d - ten trójwymiar to taki bajer, do diagnostyki nic nie wnosi :) Moja gin. twierdzi odwrotnie - że to po 12 tc jest ważniejsze. Co lekarz, to inna opinia ;)

Dobra, wracam do pracy, bo 4 godziny i trzeba po dzieci lecieć. Słońce u nas dziś wyszło i jakoś nagle energii więcej. Chociaż i tak strasznie przymulony mam ten pierwszy trymestr :) Jeszcze miesiąc i będzie lepiej ;)

reklama
Aha, dziewczyny, jak macie bakterie w moczu, ale mało leukocytów, to żurawinę jakąś możecie wziąć profilaktycznie, ale dobrze zrobić wtedy posiew. Ja mam jakoś tak dziwnie, że bakterie mi ZAWSZE w badaniu ogólnym wychodzą, a posiew czysty. Już się faszerowałam lekami parę razy, aż w końcu moja gin. kiedyś wpadła na pomysł zrobienia posiewu i okazało się, że to jakieś fałszywe alarmy zawsze...

Do góry