reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej!
Kurcze, jak będę tu raz dziennie wchodzić, to będę potem mieć kilometrowe posty, żeby odpisać [emoji14] A częściej chyba nie dam rady, za dużo roboty :)

Powiem Ci, że dla mnie najtrudniejsze było podwójne macierzyństwo. Trzeci maluch już jakoś tak się dostosował do naszego trybu życia, że nawet nie odczuliśmy zmiany. Teraz moje dzieciaki już w przedszkolu/szkole, więc pracy wiele przy nich nie ma :)

Cieszę się, że nie jestem tu sama z czwartym ;)

A lekarz co Ci mówi? W takim wypadku warto się zawsze skonsultować, nawet przez telefon... Nie miałaś może na usg widocznego krwiaka? U mnie krwiak był w drugiej i trzeciej ciąży, i teraz też mam. Biorę duphaston i liczę na to, że się wchłonie, jak poprzednio. Ale takie drobne plamienia mogą być właśnie np. od krwiaków. Nie jest to groźne, ale trzeba uważać, żeby nie dźwigać itp.

Dziękuję :) My chcieliśmy wszystkie pieluchy naraz załatwić ;) Baaardzo trudno nam przyszło zdecydować się teraz na czwarte, kiedy starsi już "odchowani". Ale temat by pewnie wracał, bo zawsze chcieliśmy czwórkę. Więc uznaliśmy, że zaryzykujemy ;)

A lubi książki albo planszówki? Jeśli tak, to daj znać - to moja działka, to coś podpowiem :)

O matko, a co to? :D

Też mam usg na każdej wizycie, ale po 12 tc mam dokładniejsze - z badaniem pod kątem wad genetycznych. Zapisałam się dokładnie na 12+4 :)

Ja robię jedno i drugie. Ale normalne, nie 3d - ten trójwymiar to taki bajer, do diagnostyki nic nie wnosi :) Moja gin. twierdzi odwrotnie - że to po 12 tc jest ważniejsze. Co lekarz, to inna opinia ;)

Dobra, wracam do pracy, bo 4 godziny i trzeba po dzieci lecieć. Słońce u nas dziś wyszło i jakoś nagle energii więcej. Chociaż i tak strasznie przymulony mam ten pierwszy trymestr :) Jeszcze miesiąc i będzie lepiej ;)
Książki chyba lubi, gry też myślałam o monopoly classic ale sama nie wiem ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha, dziewczyny, jak macie bakterie w moczu, ale mało leukocytów, to żurawinę jakąś możecie wziąć profilaktycznie, ale dobrze zrobić wtedy posiew. Ja mam jakoś tak dziwnie, że bakterie mi ZAWSZE w badaniu ogólnym wychodzą, a posiew czysty. Już się faszerowałam lekami parę razy, aż w końcu moja gin. kiedyś wpadła na pomysł zrobienia posiewu i okazało się, że to jakieś fałszywe alarmy zawsze...
Ż reguły lekarze kierują przy wynikach z bakteriami itp. na powiew. I nierzadko zdarza się że powiew czysty. Powodów może być kilka: źle pobrany mocz (musi być po podmyciu się, ostudzeniu ręcznikiem papierowym i że środkowego strumienia, źle przechowywanie próbki przed dostarczeniem do laboratorium a czasem nawet warunki w kaboratorium: próbki zbyt długo "czekaja" na badanie itp.).

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny;) dopiero wrocilan z miasta;) matko wszystko co widzę zaraz mam na to ochotę...;/ Kupiłam sobie sałatkę jarzynowa bo za mną chodziła a robić mi się nie chciało;)
Kupiłam łososia , i kalafior zrobię znowu z bułką i frytkami;p

I jeszcze kurde brzoskwinie, takie w sosie do sernika. Właśnie zaraz będę je jadła ;)

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Aha, dziewczyny, jak macie bakterie w moczu, ale mało leukocytów, to żurawinę jakąś możecie wziąć profilaktycznie, ale dobrze zrobić wtedy posiew. Ja mam jakoś tak dziwnie, że bakterie mi ZAWSZE w badaniu ogólnym wychodzą, a posiew czysty. Już się faszerowałam lekami parę razy, aż w końcu moja gin. kiedyś wpadła na pomysł zrobienia posiewu i okazało się, że to jakieś fałszywe alarmy zawsze...
Też mi wyszły bakterie w moczu i czekam na wyniki posiewu i dopiero wtedy moja gin włączy leki :)

p19u3e3k6hgq3yyx.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Ja juz po wizycie.....mam masakryczne bakterie w moczu ponad 8 tysiecy. Wiec mam pic sok z zurawiny plus globulki dopochwowe. Dal mi namiary na gina od usg 3d. Powiedzial ze wazniejsze jest w 18-20tyg ale ja nie wiem czy nie zrobic tez teraz do 14 tyg.
Ale rozumiem, ze z dzidzia wszystko ok?
Ja tez mam bakterie w moczu ale nie az tyle. Na razie dostalam ryljo jednorazowa saszetke z lekiem so wypicia. Zobaczymy czy pomoze. Oby Tobie tez szybko przeszlo!
Co do usg to na pewno jest wazniejsze to drugie, bo tam wszystkie narzady sie ocenia, a tu tylko ryzyko zesp.downa. Ale mysle, ze dla spokoju lepiej zrobic i to tetaz. Ja w pierwszej ciazy robilam i tetaz tez sie befe umawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A ja jestem śpiąca a dziś ciężki dzień :( Najpierw rodzinny, potem jechać umówić się do endo i jeszcze do babci. Już mi się marzy łóżko :p

Książki chyba lubi, gry też myślałam o monopoly classic ale sama nie wiem ;)

Zerknij sobie np. na gry: Ubongo albo Trexo z Egmontu. Świetne są :) A zawsze to coś innego niż oklepane Monopoly - chociaż też lubię w to grać ;) Ewentualnie z innych klasyków: Carcassonne albo Osadnicy z Catanu. W to i rodzice chętnie z nią zagrają :)

Z książek np. "Psiego najlepszego" - jeśli była w kinie na "Był sobie pies", to jej się spodoba, bo to taka jakby "kontynuacja", tylko w świątecznym klimacie. Albo "Harry Potter" - nieśmiertelna seria, a 8 lat to dobry wiek na pierwszą część. Dzieciaki lubią też "Baśniobór" albo Marcina Mortki seria "Zagubieni" - to takie science fiction.
Wśród dziewczyn teraz furorę robią "Opowieści na dobranoc dla młodych buntowniczek" albo "Damy, dziewczyny, dziewuchy", albo "Pasztety do boju" :)

Ż reguły lekarze kierują przy wynikach z bakteriami itp. na powiew. I nierzadko zdarza się że powiew czysty. Powodów może być kilka: źle pobrany mocz (musi być po podmyciu się, ostudzeniu ręcznikiem papierowym i że środkowego strumienia, źle przechowywanie próbki przed dostarczeniem do laboratorium a czasem nawet warunki w kaboratorium: próbki zbyt długo "czekaja" na badanie itp.).

No właśnie mnie ten argument o złym pobieraniu próbki nigdy nie przekonywał, bo zawsze pobieram tak samo, a w ogólnym bakterie są, w posiewie nie ma :) Cud :)

Ale rozumiem, ze z dzidzia wszystko ok?
Ja tez mam bakterie w moczu ale nie az tyle. Na razie dostalam ryljo jednorazowa saszetke z lekiem so wypicia. Zobaczymy czy pomoze. Oby Tobie tez szybko przeszlo!
Co do usg to na pewno jest wazniejsze to drugie, bo tam wszystkie narzady sie ocenia, a tu tylko ryzyko zesp.downa. Ale mysle, ze dla spokoju lepiej zrobic i to tetaz. Ja w pierwszej ciazy robilam i tetaz tez sie befe umawiac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Dzis nie robil mi usg. Pytal sie czy plamie itd. Dzis patrzyl bardziej na badania.ide 13 do drugiego gina,zobaczymy jezeli zrobi mi dokladne usg to wstrzymam sie z 3d wlasnie do ok20 tyg. Leukocyty tez mi wyszly podwyzszone.

reklama
Hej dziewczyny;) dopiero wrocilan z miasta;) matko wszystko co widzę zaraz mam na to ochotę...;/ Kupiłam sobie sałatkę jarzynowa bo za mną chodziła a robić mi się nie chciało;)
Kupiłam łososia , i kalafior zrobię znowu z bułką i frytkami;p

I jeszcze kurde brzoskwinie, takie w sosie do sernika. Właśnie zaraz będę je jadła ;)

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom
Widze udane zakupy..a mnie to chyba skleroza bierze....wlasnie uswiadomilam sobie ze nie kupilam wkladek i ogorkow kiszonych,do apteki tez mialam wejsc. Dobrze ze jade po dzieciakow to nadrobie braki.

Do góry