reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Fakt.. mógłby byc tańszy. Ale mozna wyłapac czasem raty0% więc nie jest tak zle... poza tym to naprawdę oszczędnosc kasy przy przygotowywaniu posiłków, ciast itd..
Tak wiem, ale już nawet nie chodzi o jednorazowe wydanie tej kwoty, po prostu szkoda by mi było tych pieniędzy, ale zgadzam się urządzenie super, znajomi rodziców mają i są zadowoleni :) W Lidlu chyba teraz jest albo ma być lada chwila taka podróbka, słyszałam pozytywne opinie :) Cena też dużo niższa bo 888zł tylko no ale nas czekają spore wydatki więc rezygnujemy ze wszystkiego bez czego da się przeżyć ale może kiedyś :rolleyes:

reklama
właśnie mnie to martwi ze kawa smakuje mi tak jak smakowała do tej pory a tyle się nasłuchałam ze w ciązy to w ogóle nie ma się na nią ochoty.
Ja bym się tym nie przejmowała :) Ja też nasłuchałam się o dolegliwościach ciążowych, mdłościach wymiotach itp a nic z tego nie mam i też mnie to dziwi, no i oczywiście mam paranoję czy w związku z tym z dzidzią jest wszystko ok.

Hej dziewczyny, dziś dzień za zaczął się dla mnie strasznie, młody jak rano jadł jajecznica zakrztusil się a byłam sama, na złość telefon popsuł a tablet padnięty, w strasznym strachu byłam na szczęście po paru uderzeniech zwymiotowal i złapał odech, boże jak ja się balam pierwszy raz nam się coś takiego przytrafiło, później za jakieś pół godzinki dałam mu napić się herbatki i ja też cała zwymiotowal zaraz po wypiciu, moze że ma żołądek podrażniony to było godzinę temu, mam nadzieje ze juz nie z wymiotuję, gotuję mu ryzanke niech dziś je delikatnie, ale boję się żeby w coś gorszego się nie rozwinelo

Hej dziewczyny, dziś dzień za zaczął się dla mnie strasznie, młody jak rano jadł jajecznica zakrztusil się a byłam sama, na złość telefon popsuł a tablet padnięty, w strasznym strachu byłam na szczęście po paru uderzeniech zwymiotowal i złapał odech, boże jak ja się balam pierwszy raz nam się coś takiego przytrafiło, później za jakieś pół godzinki dałam mu napić się herbatki i ja też cała zwymiotowal zaraz po wypiciu, moze że ma żołądek podrażniony to było godzinę temu, mam nadzieje ze juz nie z wymiotuję, gotuję mu ryzanke niech dziś je delikatnie, ale boję się żeby w coś gorszego się nie rozwinelo
Oj współczuję przeżyć, mam nadzieję, że będzie już wszystko dobrze.

Dziewczyny czy pijecie teraz kawę gdy juz wiecej ze w brzuszku rozwija się dzidziuś? W sumie u mnie ciaza jeszcze nie potwierdzona ale zastanawiam się czy powinnam sobie juz odmówic kawy.. piję tylko jedną dziennie w dodatku to takie bardzo słabe late. Myślicie ze moze zaszkodzic?

Nie martw się ja też piłam normalnie kawę o poranku, aż do wczoraj. Dziś był pierwszy dzień kiedy rano nie mogłam jej przełknąć. Po 12 tygodniu jak wstręt minie znów będę piła jedną dziennie bo kocham kawę i żyć bez niej nie umiem :D

Oj znam to uczucie paniki nader dobrze. Dobrze,ze zachowalas zimna krew. Najwazniejsze to puknac kilka razy pomiedzy lopatkami i dziecko powinno 'wrocic do siebie'.

A ja ze Starszakiem do lekarza. Wysypalo go na dwoch rekach, lekko na nogach. Podejrzewam wiec rumien zakazny o ktorym pisalam wczesniej.... za..biscie normalnie. Nie ma to jak bycie w ciazy i zamartwianie sie az do porodu. Az szkoda nerwow ,bo i tak nic nie zmienie teraz....

U nas to samo
Jak to mozliwe 8 mscy i nie spac 17-24 tak JuZ Tydz mimo gel na zeby placze nosic tylko
Zaczela spac na brzuchu to tez obawy mAm, normalny sajgon teraz , teraz spi Po mleku biedna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I nas z wieczornym spanie. nie ma problemu zawsze po tej 19 już zasypia więc to duży plus i śpi przeważnie do 7:30/8:00 ale jak coś dolega to niestety nawet pobudki co godzinę:(
Ja polecam wam na ząbkowanie camilie (czy jakoś tak ) taką jakby w kaspulkach wyciskana na ząbki dla dzidziusia. Mój chrzesniak jak miał takie ciężki okres z zabkami to właśnie to mu podawalismy i kilka sekund i robił się spokojniejszy. Także polecam

w57vpc0z8kh81mb5.png
U nas działa dentinox wiadomo te żele chwilowe ale dobre i to jak nawet zdąży na chwilę przyznać...dobrze że nie goraczkuje ani nic w tym kierunku tylko marudzenie
Mam tę samą aplikację ;) według niej mam dzisiaj 5+2 ;)
Cześć dziewczyny, witam się z Wami to po pierwsze [emoji5] Po drugie dzielę się swoim szczęściem. Wczoraj potwierdzonym na wizycie u gina. Termin ostatniej miesiączki 19.10, pierwszy test i dwie kreseczki 22.11. Tak więc jest piąty tydzień. Termin wyznaczony na 26 lipca [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj! Gratulujemy [emoji8]
dziewczyny a bierzecie tylko zwykły kwas foliowy czy właśnie jakieś witaminy z kwasem foliowym typu Femibion? Ja zawsze starałam się omijać suplementy diety, ale sama nie wiem...
Ja biorę tylko kwas foliowy...w pierwszej ciąży też tylko kwas plus żelazo bo niestety jak zawsze anemia....oewnie teraz też muszę się szykować na żelazo ;)

-----------------------------------------

Włosy umyte ode suszyć ale pierwsze chyba położę córcie bo już się na podłodze pokłada [emoji6] czyli czas na drzemkę....a ja się jakoś trzymam po tej ciężkiej nocy [emoji6]

Kurde....chyba zasnęła na podłodze ..[emoji23]
Moja agentka

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Straszne to jest, ja pamietam jak moja mlodsza cora w tamte wakacje zakrztusila sie kawalkiem winogrona. Sina, oddechu zlapac nie mogla, ja ja trzymalam pochylona na dol i klepalam po pleckach zeby wylecialo, reke prubowalam jej do buzi wlozyc zeby ja zmusic do wymiotow. Co ja wtedy przezylam[emoji33] Dlugo nie moglam dojsc do siebie.

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiego :-D Calusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy :D A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?

Do góry