reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A jakimi badaniami można sprawdzić czy organizm przyswaja?
Po poronieniu zrobiłam badania w kierunku trombofilii wrodzonej i samej choroby nie ma ale mam mutacje jednego genu przez co mam problem z przyswajaniem kwasu foliowego i witamin z grupy B.
Zamawiałam to przez stronę testdna i przychodzi Ci paczka kurierem, robisz tylko wymaz z policzka i im odsyłasz. Po około 10 dniach miałam wyniki.

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja biorę jeszcze falvit mama.

w57vpc0z8kh81mb5.png
Ja biorę pragną plus

Napisane na HTC Desire 830 dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie niedawno poinformowałam mojego lubego, że należałoby zaplanować taki wydatek, bo słyszę same superlatywy i przy dziecku, zupkach i innych na bank się jeszcze przyda..

Mi lekarz polecił femibion uno na początek plus ja brałam mega dużo kwasu foliowego bo miałam już kilka miesięcy wcześniej ubytki.

Mam tehrmomixa od pół roku i nie wyobrazam sobie juz zycia bez niego :) to genialne urządzenie!

Dziewczyny czy pijecie teraz kawę gdy juz wiecej ze w brzuszku rozwija się dzidziuś? W sumie u mnie ciaza jeszcze nie potwierdzona ale zastanawiam się czy powinnam sobie juz odmówic kawy.. piję tylko jedną dziennie w dodatku to takie bardzo słabe late. Myślicie ze moze zaszkodzic?

Dziewczyny czy pijecie teraz kawę gdy juz wiecej ze w brzuszku rozwija się dzidziuś? W sumie u mnie ciaza jeszcze nie potwierdzona ale zastanawiam się czy powinnam sobie juz odmówic kawy.. piję tylko jedną dziennie w dodatku to takie bardzo słabe late. Myślicie ze moze zaszkodzic?
Ja myślę, że spokojnie można wypić jedną kawę tym bardziej latte :) Ja nie piję bo przestała mi smakować ale tak to pewnie bym piła :)

Ja myślę, że spokojnie można wypić jedną kawę tym bardziej latte :) Ja nie piję bo przestała mi smakować ale tak to pewnie bym piła :)

właśnie mnie to martwi ze kawa smakuje mi tak jak smakowała do tej pory a tyle się nasłuchałam ze w ciązy to w ogóle nie ma się na nią ochoty.

reklama
Współczuję, ja dziś spałam dużo lepiej niż wczoraj, chyba stres odpuścił :) W końcu mogę przestać się zamartwiać :)

Dziewczyny kiedyś już pytałam, ale był słaby odzew więc pozwolę sobie jeszcze raz poruszyć temat kremów i mazideł przeciwko rozstępom, możecie coś polecić? W ogóle od którego tygodnia można takich rzeczy używać?
Ja w obu ciazach smarowalam brzuch, piersi roznymi kremami, olejkami. Wydalam na to fortune. A ptawda taka ze i tak caly brzuch mam w rozstepach. Taka juz chyba moja "uroda". Moja mama nie ma ani pol po 3 ciazach, siostra to samo. Tylko ja sie tak wybilam. Nie wiem, moze na kogos to podziala, moze rzeczywiscie bez tych kremow byloby gorzej. Fakt ze dzieci duze urodzilam. W tej ciazy postawie chyba tylko na oliwke bo juz nie chce kombinowac [emoji6]

Do góry