reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiego :-D Calusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy :D A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?
Ja to zamierzam jeszcze trochę wychowawczy pociągnąć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiego :-D Calusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy :D A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?
Ja jestem na własnej działalnosci więc pewnie do samego końca będę musiała pracowac i bardzo szybko wrócic do pracy... :( ale mam ten komfort ze mogę pracowac z domku wiec mam nadzieję ze da się to jakoś połączyc :) mieszkamy z teściową więc ma kto pomagac..

Ja jestem na własnej działalnosci więc pewnie do samego końca będę musiała pracowac i bardzo szybko wrócic do pracy... :( ale mam ten komfort ze mogę pracowac z domku wiec mam nadzieję ze da się to jakoś połączyc :) mieszkamy z teściową więc ma kto pomagac..
Na pewno uda się wszystko połączyć :) Fajnie, że macie wsparcie teściowej :) Ja mam też ten komfort, że rodzice mieszkają niżej więc ma kto zająć się dzieckiem w razie potrzeby :)

Preglife I dodatkowo mam właśnie asystenta i moja ciąża ;)

-----------------------------
Na spiocha ją rozebralam i do łóżeczka...jak już padła na podłodze to widać że też się biedna w nocy nie wyspała przez te pobudki...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to zamierzam jeszcze trochę wychowawczy pociągnąć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja o wychowawczym nie myślę :) Jak dla mnie to starczy ten rok lenistwa :-D Swoją drogą rozmawiałam wczoraj z M i zapytałam kiedy będziemy starać się o drugie, to stwierdził, że on nie musi się starać, jemu wychodzi od razu :D ale, że chciałby starać się o następne nim skończy 40 lat i to najlepiej, żeby urodziło się we wrześniu tak jak on, żeby było sprawiedliwie, że jedno dziecko urodziny ze mną a drugie z nim :szok::D Więc wychodzi na to, że musielibyśmy się zabrać za starania w grudniu 2019 :p

reklama
Szkoda tylko, że cena z kosmosu :p

To prawda, drogie to... ale właśnie, słyszałam że można na raty i jak już to się kupi, to nie potrzebuejsz żadnego robota, miksera, maszynki- nic innego... Kusi mnie :)

Dziewczyny czy pijecie teraz kawę gdy juz wiecej ze w brzuszku rozwija się dzidziuś? W sumie u mnie ciaza jeszcze nie potwierdzona ale zastanawiam się czy powinnam sobie juz odmówic kawy.. piję tylko jedną dziennie w dodatku to takie bardzo słabe late. Myślicie ze moze zaszkodzic?

Ja piję zdecydowanie. Nie funkcjonowałabym bez, ale też nie pijam 5 dziennie, więc 1-2 są ok.

Oj znam to uczucie paniki nader dobrze. Dobrze,ze zachowalas zimna krew. Najwazniejsze to puknac kilka razy pomiedzy lopatkami i dziecko powinno 'wrocic do siebie'.

A ja ze Starszakiem do lekarza. Wysypalo go na dwoch rekach, lekko na nogach. Podejrzewam wiec rumien zakazny o ktorym pisalam wczesniej.... za..biscie normalnie. Nie ma to jak bycie w ciazy i zamartwianie sie az do porodu. Az szkoda nerwow ,bo i tak nic nie zmienie teraz....

Niedobrze... ale faktycznie, poradź się najpierw lekarza, może Cię fachowo uspokoi...

Ja planuję zostawić sobie 3 trymestr wolny- o ile oczywiście wcześniej będę się dobrze czuła. A co będzie po urodzeniu to nie wiem.. poprzednio wróciłam do pracy po pół roku, tym razem rok będę chciała nie pracować na pewno- a potem raczej wrócę.

Do góry