olaaa7
Fanka BB :)
Pewnie lekarz sam Ci coś polecito w takim razie do piątku wstrzymam się i bede brała Folik, w piątek zapytam o jakieś witaminki![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie lekarz sam Ci coś polecito w takim razie do piątku wstrzymam się i bede brała Folik, w piątek zapytam o jakieś witaminki![]()
Dziewczyny jak ja się cieszę już na ten rok macierzyńskiegoCalusi rok w domku z naszym Szkrabem [emoji7] Pierwszy tak długi urlop od pracy
A właśnie, pytanie do pracujących mam, jak długo planujecie pracować jeśli wszystko będzie ok?
No ja właśnie też myślę, że popracuję max do maja, zresztą planuję długi urlop od 30 kwietnia do 18 majaTo prawda, drogie to... ale właśnie, słyszałam że można na raty i jak już to się kupi, to nie potrzebuejsz żadnego robota, miksera, maszynki- nic innego... Kusi mnie
Ja piję zdecydowanie. Nie funkcjonowałabym bez, ale też nie pijam 5 dziennie, więc 1-2 są ok.
Niedobrze... ale faktycznie, poradź się najpierw lekarza, może Cię fachowo uspokoi...
Ja planuję zostawić sobie 3 trymestr wolny- o ile oczywiście wcześniej będę się dobrze czuła. A co będzie po urodzeniu to nie wiem.. poprzednio wróciłam do pracy po pół roku, tym razem rok będę chciała nie pracować na pewno- a potem raczej wrócę.
Właśnie też mam spokojną pracę za biurkiem i w sumie zero stresów, ale jednak czasem mam ochotę na takie lenistwo w domu, żeby spokojnie wszystko ogarnąć, pospać dłużej itpJa narazie chce pracować mam swoje biuro luz robię co chce wiec w pracy wypoczywam chociaż nie ukrywam chciałabym posiedzieć w domu na spokojnie sobie wszystko ogarnąć do tego mam tez swoją działalność sklep wiec tez brakuje mi czasu na bycie w butiku
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja nie chciałabym wybiegać aż tak daleko w przyszłość, ale jeśli oczywiście będzie wszystko dobrze i ciąże przejdę bez większych komplikacji to ja bym chciała zajść w drugą ciąże tak myślę pod koniec pierwszego macierzyńskiegoJa o wychowawczym nie myślęJak dla mnie to starczy ten rok lenistwa
Swoją drogą rozmawiałam wczoraj z M i zapytałam kiedy będziemy starać się o drugie, to stwierdził, że on nie musi się starać, jemu wychodzi od razu
ale, że chciałby starać się o następne nim skończy 40 lat i to najlepiej, żeby urodziło się we wrześniu tak jak on, żeby było sprawiedliwie, że jedno dziecko urodziny ze mną a drugie z nim
Więc wychodzi na to, że musielibyśmy się zabrać za starania w grudniu 2019
![]()
To tak jak u mnie teraz skończyłam macierzyński i zaplanowaliśmy drugie więc u nas różnica 2 lat będzie [emoji4]ja nie chciałabym wybiegać aż tak daleko w przyszłość, ale jeśli oczywiście będzie wszystko dobrze i ciąże przejdę bez większych komplikacji to ja bym chciała zajść w drugą ciąże tak myślę pod koniec pierwszego macierzyńskiegoale czy będzie mi dane czas pokaże
zaczym bym urodziła to pierwsze miało by prawie dwa lata wiec trochę już odchowane
![]()
Preglife I dodatkowo mam właśnie asystenta i moja ciąża
-----------------------------
Na spiocha ją rozebralam i do łóżeczka...jak już padła na podłodze to widać że też się biedna w nocy nie wyspała przez te pobudki...
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
To moze grudzień 2018? :-)Ja o wychowawczym nie myślęJak dla mnie to starczy ten rok lenistwa
Swoją drogą rozmawiałam wczoraj z M i zapytałam kiedy będziemy starać się o drugie, to stwierdził, że on nie musi się starać, jemu wychodzi od razu
ale, że chciałby starać się o następne nim skończy 40 lat i to najlepiej, żeby urodziło się we wrześniu tak jak on, żeby było sprawiedliwie, że jedno dziecko urodziny ze mną a drugie z nim
Więc wychodzi na to, że musielibyśmy się zabrać za starania w grudniu 2019
![]()